Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ σε κοινή τους εμφάνιση.
© Barry King / Getty Images
Celebrities

Τζόνι Ντεπ: Η Άμπερ Χερντ παραδέχτηκε μέσω ηχητικού πως τον χτυπούσε

Η νομική τους διαμάχη ξεκίνησε το 2018

Δίκη Τζόνι Ντεπ - Άμπερ Χερντ: Η παραδοχή της ηθοποιού και μοντέλου μέσω ηχητικού πως ασκούσε βία στον αστέρα του Χόλιγουντ και το hashtag #IStandWithJohnnyDepp

Ένα από τα γεγονότα που απασχολούν τη κοινή γνώμη και το Χόλιγουντ τις τελευταίες ημέρες είναι η νομική διαμάχη ανάμεσα στους Τζόνι Ντεπ και Άμπερ Χερντ. Οι δύο πρώην σύζυγοι βρίσκονται αντιμέτωποι εντός της δικαστικής αίθουσας από το 2018, όταν και η Χερντ ανέφερε σε έντυπο πως έπεσε θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον Ντεπ. Ο διάσημος αστέρας του κινηματογράφου υπέβαλε μήνυση και διεκδικεί 50 εκατομμύρια δολλάρια για συκοφαντική δυσφήμιση. Ένα από τα πιο σοκαριστικά επεισόδια στην υπόθεση γράφτηκε χθες, καθώς μέσω ενός ηχητικού ντοκουμέντου η Άμπερ Χερντ φαίνεται να ασκούσε επανειλημμένως βία στον Τζόνι Ντεπ.

Φωτογραφία του Τζόνι Ντεπ μέσα από το δικαστηρίο.
© Shawn Thew / EPA
  

Η συγκεκριμένη δίκη είναι από τα ζητήματα που τραβάνε πάνω τους τα βλέμματα. Σε αυτό βοηθάει πως η διαδικασία μεταδίδεται μέσω live streaming από το κανάλι CourtTV στο YouTube και ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει τα τεκταινόμενα εντός της αίθουσας. Οι πρώτες αναφορές από την Άμπερ Χερντ για βιοπραγία προς το πρόσωπό της έγιναν στη διαδικασία διαζυγίου το 2016, όμως δεν αποδείχτηκε πως υπήρξε βία και οι δύο πλευρές τα βρήκαν ειρηνικά. Μετά το άρθρο της 35χρονης ηθοποιού στη Washington Post το 2018 ο Τζόνι Ντεπ τη μήνυσε για συκοφαντία και διεκδικεί μεγάλες χρηματικές αποζημιώσεις. Η πρώην γυναίκα του ανέφερε πως σε περιστατικά του παρελθόντος ο Ντεπ είχε στραφεί εναντίον της, με εκείνον να το αρνείται κατηγορηματικά. 

Από την άλλη εκείνος προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του. Όπως αναφέρει και ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία «Σκοπός μου είναι να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια και μόνον αυτή». Με τα λεγόμενά του θέλει να καταστήσει σαφές πως οι αναφορές για βίαιες συμπεριφορές απέναντι στην πρώην σύζυγό του δεν είναι αληθείς σε καμία περίπτωση και απεναντίας είναι εκείνος που έπεφτε συχνά θύμα επιθέσεων από την πρώην γυναίκα του. Αυτή την πεποίθηση ενίσχυσε η αναφορά μιας νοσοκόμας πως ο Τζόνι Ντεπ σχεδόν έχασε το ένα του δάχτυλο, όταν η Άμπερ Χερντ τον χτύπησε στο χέρι με ένα μπουκάλι βότκα. Ακόμα πολλοί είναι εκείνοι που βρέθηκαν στο βήμα και εξιστόρησαν διάφορετικα περιστατικά κακοποιητικής συμπεριφοράς από τη διάσημη ηθοποιό. Εντύπωση έκανε εκείνο από μία παλαιότερη προσωπική της βοηθό την περίοδο 2012 - 2015, διότι ανέφερε ότι την έφτυσε στο πρόσωπο, όταν ζήτησε άυξηση. 

Φωτογραφία της Άμπερ Χερντ από το δικαστήριο.
© Steve Helber / EPA
 

Μία από τις πιο σοκαριστικές αναφορές σχετικά με τον γάμο των δύο προσώπων βγήκε στην επιφάνεια πριν λίγες ώρες μέσω ενός ηχητικού. Σε αυτό η Άμπερ Χερντ παραδέχεται πως ασκούσε βία στον Τζόνι Ντεπ όχι μόνο μία φορά αλλά περισσότερες. Το ηχητικό κατέγραψε ο ίδιος ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου καυγά, τον οποίο η Χερντ δεν θυμάται ακριβώς καθώς, όπως είπε, ήταν υπό την επήρεια του υπνωτικού χαπιού Ambien. Στο ηχητικό ακούγεται πως η Χερντ γρονθοκόπησε τον Ντεπ στο κρανίο, με εκείνη να εκφράζει πως ήταν ένα απλό χτύπημα και όχι γροθιά. Παράλληλα ακούγεται καθαρά η φωνή της να λέει «Μην κάνεις σαν μωρό. Μεγάλωσε επιτέλους, Τζόνι» όταν εκείνος της ανέφερε πως τον χτύπησε. Την ίδια ώρα φωτογραφίες βρέθηκαν στα πρακτικά της δίκης και δείχνουν το πρόσωπο του Τζόνι Ντεπ γεμάτο μώλωπες. Από το βήμα του δικαστηρίου ο 58χρονος ηθοποιός αποκάλυψε πως κρυβόταν στο μπάνιο για να αποφύγει τα βίαια ξεσπάσματά της. 

"I did not punch you, I was hitting you" - Audio Recording Between Johnny Depp & Amber Heard
 

Φαίνεται πως η πολύκροτη δίκη ανάμεσα στους δύο έχει ακόμα πολλά επεισόδια. Στο μεσόδιαστημα η καριέρα του Τζονι Ντεπ έχει στιγματιστεί. Δεν είναι μόνο πως στα μάτια μεγάλου μέρους του κόσμου ήταν ένας κακοποιητής αλλά η ζωή του ή η καθημερινότητά του επηρεάστηκαν και πρακτικά. Πολλές φήμες λένε πως οι απομάκρυνσή του από τον ρόλο του Grindelwald για το φρανσάιζ του «Fantastic Beasts» ήταν εξαιτίας των κατηγοριών της Άμπερ Χερντ. Μεγάλο ενδιαφέρον προκύπτει και από αποσπάσματα του παρελθόντος, που τότε δεν έδινε κανείς σημασία αλλά φανερώνουν κάπως το τι συνέβαινε στον εσωτερικό του κόσμο. Στην πρεμιέρα της ταινίας «Alice Through Looking Glass» το 2016 είχε κάνει μία δήλωση, που πλέον ερμηνεύεται αλλιώς.

Johnny Depp -I want to go home

Μετά το περιστατικό με το μπουκάλι βότκα που προξένησε τραυματισμό στο δάχτυλο του Ντεπ, η Ντακότα Τζόνσον πρόσεξε τη πληγή στο χέρι του και τον ρώτησε με ανησυχία αν συνέβη κάτι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για την ταινία «Black Mass» το 2015. Ο πρωταγωνιστής ως συνήθως αστειεύτηκε, όμως η Τζόνσον δεν φαίνεται να πείστηκε από τις εξηγήσεις του. 

Johnny Depp traumatised after almost losing his finger by abuser Amber Heard...

Ο Τζόνι Ντεπ στην προσπάθεια να αποδείξει πως είναι αθώος και δεν έχει διαπράξει όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται, έχει μεγάλο μέρος του κόσμου στο πλευρό του. Συνεργάτες, φίλοι και θαυμαστές προσπαθούν να δείξουν τη συμπαράσταση προς το πρόσωπό του. Μάλιστα έχει δημιουργηθεί και το hashtag #IStandWithJohnnyDepp στα social media με χιλιάδες tweet ή posts για τον κινηματογραφικό Jack Sparrow. Στο πλευρό του βρίσκεται ακόμα και η πρώην του Γουινόνα Ράιντερ, η οποία στο παρελθόν είχε αναφέρει πως «Όλα αυτά είναι αδύνατον να τα πιστέψεις. Ο Τζόνι δεν ήταν ποτέ βίαιος μαζί μου και είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος». 

Σίγουρα αναμένεται με ενδιαφέρον η έκβαση της δίκης και το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα για τις δύο πλευρές. Μαζί με αυτό πολλοί περιμένουν πόσα ακόμα πειρστατικά θα βγουν στην επιφάνεια από τον ταραχώδη έγγαμο βίο του πρώην ζευγαριού.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice