9 ροκ σταρ που ερωτεύτηκαν ή παντρεύτηκαν μοντέλα

Μοντέλα, ροκάδες, και να σου κι οι παπάδες

Ροκ σταρ και μοντέλα, love for ever: Από τον Μικ Τζάγκερ μέχρι τον Μπίλι Τζόελ, 9 σταρ της ροκ που ερωτεύτηκαν σταρ της πασαρέλας.

Ροκ μουσική και πασαρέλες είναι κάπως σαν συγκοινωνούντα δοχεία στα διεθνή γκομενικά. Έξω, είναι πολλά τα μοντέλα που τακιμιάζουν με ροκ σταρ, εδώ και δεκαετίες. Μια τάση ανάλογη παρατηρείται και επί ελληνικού εδάφους, αλλά με μια ειδοποιό διαφορά: όπου ροκ μουσική βάλτε μπουζούκι και όπου πασαρέλα σκεφτείτε γήπεδο ποδοσφαίρου. Άλλωστε είχε ποτέ ροκ σταρ η Ελλάδα; Βίκυ Μοσχολιού και Μίμης Δομάζος, Δέσποινα Βανδή και Ντέμης Νικολαΐδης, Σάββας Γκέντσογλου και Αγγελική Ηλιάδη, Γιώργος Σαμαράς και Ελένη Φουρέιρα επιβεβαιώνουν του λόγου το αληθές. 

Γιατί υπάρχουν στην ιστορία των σχέσεων τόσο πολλά ζευγάρια της σύνθεσης μοντέλο - ροκ σταρ; Αυτού του τύπου οι διασημότητες συχνάζουν στα ίδια μέρη, πηγαίνουν στα ίδια πάρτι, συναντιούνται σε συναφείς δουλειές, έχουν κοινούς φίλους, πρωταγωνιστούν στα βιντεοκλίπ οι μεν των δε, λογικό να τα φτιάχνουν μεταξύ τους. Ας δούμε όμως τα πιο διάσημα ζευγάρια που αφορούν το θέμα μας.

Μικ Τζάγκερ ο μοντελοπνίχτης

Η Τζέρι Χολ και ο Μικ Τζάγκερ το 1992
Η Τζέρι Χολ και ο Μικ Τζάγκερ το 1992 / © EPA PHOTO PRESS ASSOCIATION/FILES//kr

Η ερωτική συμπεριφορά του Μικ είναι οργιώδης, μπορεί να σε κάνει να βγεις από τα ρούχα σου, κυρίως αν είσαι επίσημο ταίρι του. Ο κύριος συνδέθηκε, με τη ρομαντική έννοια, με πολλά μοντέλα εν παραλλήλω. Ήταν αυτό που έλεγε ο Λαζόπουλος «μοντελοπνίχτης». Το 1969 τα έφτιαξε με τη Marsha Hunt, που ήταν τραγουδίστρια, ηθοποιός, συγγραφέας και μοντέλο. Χώρισαν το 1970, μόλις η Χαντ έφερε στον κόσμο το πρώτο παιδί του Μικ. Στη συνέχεια, κι ενώ ήταν παντρεμένος με την Μπιάνκα Τζάγκερ, η οποία χόρτασε κέρατο, είχε εξωσυζυγική σχέση με το μοντέλο του Playboy Bebe Buell (1974 έως 1976), που είναι μαμά της ηθοποιού Λιβ Τάιλερ. Η Bebe είχε επίσης έφεση στους ροκ σταρ (ζετέμ έπαιξε με τον Τοντ Ράντγκρεν και τον Στίβεν Τάιλερ των Aerosmith). 

Πίσω όμως στον βίο και τη μοντελοπολιτεία του Μικ, κεφάλαιο Μικ Τζάγκερ και Τζέρι Χολ. Πάλιουρες του σπορ και οι δυο τους. Ο φρόντμαν των Rolling Stones γνωρίστηκε με τη μοντέλα το 1977, ενώ εκείνος ήταν ακόμα παντρεμένος με την Μπιάνκα Τζάγκερ και εκείνη τα είχε με τον Μπράιαν Φέρι των Roxy Music. Λέγεται ότι η Τζέρι χώρισε τον Μπράιαν τηλεφωνικά, καθώς οι Roxy βρίσκονταν σε περιοδεία και δεν μπορούσε να του το πει κατάμουτρα. Εκείνη την εποχή, οι Stones ήταν ήδη μεγάλοι και τρανοί και ο Μικ πανδιάσημος. Η Τζέρι, από την άλλη, μεγαλουργούσε στις πασαρέλες, είχε κάνει περισσότερα από 40 εξώφυλλα στα μεγάλα περιοδικά και έπαιρνε 1.000 δολάρια την ημέρα ως αμοιβή. Αν και Τεξανή, η καριέρα της ξεκίνησε στην Ευρώπη. Κάνοντας διακοπές στο Σεν Τροπέ με τη δίδυμη αδελφή της στις αρχές της δεκαετίας του ’70, έγινε αντιληπτή από έναν σκάουτερ μοντέλων. Για τις ανάγκες του επαγγέλματος μετακόμισε στο Παρίσι και συγκατοικούσε με την Γκρέις Τζόουνς και την Τζέσικα Λανγκ. Η ομορφιά της συντάραξε την Αμερική το 1975 όταν πόζαρε για το εξώφυλλο του δίσκου των Roxy Music «Siren». Μικ και Τζέρι παντρεύτηκαν το 1990 στο Μπαλί, σε έναν γάμο που κρίθηκε μαϊμού και άκυρος από τα δικαστήρια της Βρετανίας. Έμειναν μαζί μέχρι το 1999 και απέκτησαν τέσσερα παιδιά. Σήμερα η Τζέρι Χολ είναι παντρεμένη με τον μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοχ. 

Από το 1991 μέχρι το 1994, ενώ δηλαδή επισήμως ήταν σύζυγος Τζέρι Χολ, ο ασυγκράτητος ροκ σταρ είχε σχέση με την Ιταλογαλλίδα Κάρλα Μπρούνι, η οποία πριν τα είχε με τον ροκά Έρικ Κλάπτον. Μοντέλο από τα 19, η Κάρλα στα 90s ανήκε στα 20 πιο καλά αμειβόμενα μοντέλα, ώσπου το γύρισε στο τραγούδι. Το 2008 η Μπρούνι ξεπέρασε οριστικά το ίρτζι της να ερωτεύεται μουσικούς και έγινε Πρώτη Κυρία της Γαλλίας ως νύφη στο πλευρό του Νικολά Σαρκοζί. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sophie Dahl (@mssophiedahl)

Και πάλι πίσω στον ανερμάτιστο Τζάγκερ. Η Τζέρι Χολ τον σούταρε όχι για την Μπρούνι, αλλά όταν έμαθε πως την κεράτωνε με το μοντέλο από τη Βραζιλία Λουσιάνα Χιμένες, η οποία ήταν μάλιστα και έγκυος. Μαζί της ο Μικ απέκτησε το έβδομο παιδί του. Καπάκι (2000) χωρίζει τη Λουσιάνα και τα φτιάχνει με τη Σόφι Νταλ, μοντέλο plus size από τη Βρετανία. Σήμερα η Σόφι έπαψε να ασχολείται με το μόντελινγκ και γράφει βιβλία για παιδιά και βιβλία με συνταγές μαγειρικής. Ο Μικ τα έχει με μια χορεύτρια μπαλέτου, αλλά ποιος ξέρει τι κάνει στα κρυφά; 

Ο Ροντ Στιούαρτ και τα κορίτσια του

Ο Ροντ Στιούαρτ με τη σύζυγό του Πένι Λάνκαστερ
Ο Ροντ Στιούαρτ με τη σύζυγό του Πένι Λάνκαστερ / © EPA/PETER FOLEY

Ο Σερ Ροντ υπήρξε επίσης μοντελοπνίχτης. Περνά τη ζωή του κάνοντας τραγουδάρες, σχέσεις με μοντέλα και παιδιά. Έχει 8 παιδιά από πέντε γυναίκες και πέντε δεσμούς με θεές του μόντελινγκ. Συγκρεκριμένα, από το 1965 μέχρι το 1967 έβγαινε με την Τζένι Ράιλανς, από το 1971 μέχρι το 1975 με την Ντι Χάρινγκτον, από το 1979 μέχρι το 1990 με την Κέλι Έμπεργκ, με την οποία απέκτησε μια κόρη. Το 1990 παντρεύτηκε το μοντέλο Ρέιτσελ Χάντερ και απέκτησε έναν γιο και μια κόρη. Χώρισαν το 2006. Το 2007 παντρεύτηκε την Πένι Λάνκαστερ, επίσης μοντέλο. Είναι μαζί ακόμα και έχουν δύο γιους.

Πάτι Χάνσεν και Κιθ Ρίτσαρντς

Ο Κιθ Ρίτσαρντς και η Πάτι Χάνσεν το 2011
Ο Κιθ Ρίτσαρντς και η Πάτι Χάνσεν το 2011 / © EPA/MIKE NELSON

Εκείνη υπερμοντέλα στα 80s, εκείνος ένας από τους καλύτερους κιθαρίστες του κόσμου και μέλος των Rolling Stones. Παντρεύτηκαν στα 40α γενέθλια του Κιθ, στις 18 Δεκεμβρίου του 1983. Είναι ακόμα μαζί κι έχουν δύο κόρες, τη Θεοδώρα και την Αλεξάνδρα. 

Κέιτ Μος η ροκομάνα

Κέιτ Μος και Πιτ Ντόχερτι το 2006
Κέιτ Μος και Πιτ Ντόχερτι το 2006 / © Gareth Cattermole/Getty Images

Τα ταμπλόιντ την ήθελαν σε σχέση με πολλούς μουσικούς, ανάμεσα στους οποίους τον Λένι Κράβιτς, τον Ρις Ίφανς και τον Ράσελ Μπραντ. Ωστόσο τα εξακριβωμένα μουσικά ζετέμ της είναι τρία. Από το 1998 και για έναν χρόνο έβγαινε με τον κιθαρίστα των Spacehog Άντονι Λάνγκντον. Τους σύστησε η Λιβ Τάιλερ που έβγαινε τότε με τον αδελφό του Άντονι. Ο δεσμός δεν κράτησε πολύ, αν και ο ρόκερ έκανε πρόταση γάμου στην Κέιτ τον τρίτο μήνα της σχέσης τους. 

Νέο κεφάλαιο. Είναι 16 Ιανουαρίου του 2005 και η Κέιτ κάνει πάρτι για να γιορτάσει τα 31α της γενέθλια. Ανάμεσα σε όσους της εύχονται χρόνια πολλά είναι και ο φρόντμαν των Libertines Πιτ Ντόχερτι. Ο Πιτ ανήκει στην κατηγορία του «καταραμένου ρόκερ», τύπου τζιμ Μόρισον: είναι ευαίσθητος, ποιητής, ναρκομανής, δανδής, αυτοκαταστροφικός. Η Κέιτ κάπως γνωρίζει το είδος από τη σχέση της με τον Τζόνι Ντεπ. Οι δυο τους αρραβωνιάζονται τον Απρίλιο του 2007 κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του Ντόχερτι, για να χωρίσουν άδοξα τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Η σχέση τους θύμιζε πόλεμο του Βιετνάμ, λένε όσοι τους συναναστρέφονται. Μετά τους Libertines, η Κέιτ στρέφεται στους Kills, επίσης βρετανική (γαμάτη) μπάντα. Ερωτεύεται τον κιθαρίστα Τζέιμι Χινς και τον παντρεύεται το 2011, για να τον χωρίσει το 2015. 

Ιμάν και Ντέιβιντ Μπόου

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IMAN (@the_real_iman)

Tόσο εκείνος όσο κι εκείνη παραιτήθηκαν από την ερωτική ποικιλία και τις συναισθηματικές περιπλανήσεις του παρελθόντος τους στο όνομα της απλής αγάπης και της ήρεμης οικογενειακής ζωής. Γνωρίστηκαν με προξενιό που οργάνωσε ο κοινός κομμωτής τους. Ο Ντέιβιντ την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα (τον τράβηξε το «μέσα της», δήλωσε), εκείνη όμως του έκανε αρχικά κόνξες. Η πρόταση γάμου ήρθε ένα χρόνο αργότερα καταμεσής του Σηκουάνα, με έναν πιανίστα να δημιουργεί κλίμα ρομαντισμού και με τον Μπόουι να κρατάει μια «κοτρόνα» πολλών καρατίων. Μη χορταίνοντας τις τελετές, παντρεύτηκαν δύο φορές: μια στα γρήγορα στη Λωζάννη και μια στα γκλαμουράτα και χριστιανομουσουλμανικά στις 6 Ιουνίου του 1992 στη Φλωρεντία. Έμειναν μαζί μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2016, όταν ο Μπόουι χαιρέτησε τα εγκόσμια. 

Κρίσι Τάιγκεν και Τζον Λέτζεντ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Αυτή τοπ μοντέλο του Sports Illustrated, εκείνος τραγουδοποιός (σουξεδάρα του το αξεπέραστο All Of Me). Αρραβωνιάστηκαν στις Μαλδίβες το 2011, αφού έβγαιναν καμιά πενταετία. Είναι μαζί, έχουν δύο παιδιά και φωτογραφίζονται κάθε τρεις και λίγο στο instagram.

Κάρεν Έλσον και Τζακ Γουάιτ

Τζακ Γουάιτ και Κάρεν Έλσον το 2008
Τζακ Γουάιτ και Κάρεν Έλσον το 2008 / © Gareth Cattermole/Getty Images

Ο Τζακ, το αγόρι των δύο White Stripes, συνάντησε τη βρετανίδα μοντέλα Κάρεν Έλσον στα γυρίσματα ενός βιντεοκλίπ της μπάντας. Παντρεύτηκαν το 2005 και χώρισαν το 2011 με έναν τελείως ροκ τρόπο, με ένα πάρτι χωρισμού!

Χάιντι Κλουμ και Seal

Seal και Χάιντι Κλουμ
Seal και Χάιντι Κλουμ / © Jon Kopaloff/FilmMagic)

Ο Seal, μουσικά, δεν είναι ροκάς, αλλά σοουλάς. Στιλιστικά ωστόσο είναι τελείως ροκ. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 2005 και ο Seal υιοθέτησε την κόρη της Χάιντι από την προηγούμενη σχέση της, τη Λένι Ολούμι, που είναι μοντέλο επίσης και φτυστή η μάνα της. Το ζευγάρι απέκτησε άλλα τρία παιδιά και κάθε χρόνο ανανέωναν τους όρκους τους. Όλοι τους έφτυναν να μη τους ματιάσουν. Ώσπου το 2012 χώρισαν και τελείωσαν οι γιορτές και τα πανηγύρια και οι όρκοι και τα φτυσίδια. 

Κρίστι Μπρίνκλεϊ και Μπίλι Τζόελ

Μπίλι Τζόελ και Κρίστι Μπρίνκλεϊ το 1989
Μπίλι Τζόελ και Κρίστι Μπρίνκλεϊ το 1989 / © Dave Hogan/Getty Images

Ο θρυλικός μουσικός είχε δύο μεγάλες σχέσεις με μοντέλα. Στις αρχές των 80s έβγαινε με την Ελ ΜακΦέρσον και στα μέσα των 80s με την Κρίστι Μπρίνκλεϊ. Με τη δεύτερη μάλιστα παντρεύτηκε. Έκαναν χωριό για καμιά δεκαετία και μετά χώρισαν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice