Συμβουλές ομορφιάς: Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καλλυντικά που τελείωσαν με προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας.
© Yaroslav Shuraev / pexels
Beauty

Όταν τελειώνουν τα καλλυντικά, ανοίγουμε τα ντουλάπια της κουζίνας

Επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και τα καλλυντικά ακριβά

Συμβουλές ομορφιάς: Πώς μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καλλυντικά που τελείωσαν με προϊόντα που υπάρχουν στην κουζίνα μας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τα καλλυντικά ακριβά. Ευτυχώς, υπάρχει ένας τρόπος να φροντίσετε το δέρμα σας χωρίς να ξοδέψετε τα χρήματα. Λύσεις υπάρχουν και κατοικοεδρεύουν στα ντουλάπια της κουζίνας. Από το ελαιόλαδο μέχρι τα μπαχαρικά, είναι πολλά τα φαγώσιμα που μπορούν να αντικαταστήσουν τα μπουκαλάκια που άδειασαν και να σας βοηθήσουν να τηρήσετε το πρόγραμμα περιποίησης της επιδερμίδας σας.

Ελαιόλαδο αντί για ενυδατική κρέμα
Το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνες. Αυτά τα τρία συστατικά συνεργάζονται για να προστατεύσουν το δέρμα από επιθετικούς περιβαλλοντικούς παράγοντες και διατηρούν την εμφάνισή του νεανική. Απλώς απλώστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο (σαν ενυδατική κρέμα) σε βρεγμένο δέρμα και κάντε μασάζ μέχρι να απορροφηθεί.

Αβοκάντο αντί για body lotion και ενυδατική
Το αβοκάντο είναι θαυματουργό λόγω του πλούτου του σε βιταμίνες. Αποκαθιστά τα ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά, ενώ ενυδατώνει την επιδερμίδα σε πρόσωπο και σώμα, με τα φυσικά του έλαια να διεισδύουν βαθιά στο δέρμα. Απλώστε το πάνω σας, αφήστε το να δράσει για 10 με 15 λεπτά και στη συνέχεια κάντε ντους με χλιαρό νερό.

Κουρκουμάς αντί για καλλυντικά κατά της ακμής
Το συγκεκριμένο μπαχαρικό είναι ένα εξαιρετικό φυσικό φάρμακο κατά της ακμής λόγω των αντιφλεγμονωδών και αντιμικροβιακών ιδιοτήτων του. Το κύριο ενεργό συστατικό του, η κουρκουμίνη, εξισορροπεί επίσης την παραγωγή μελανίνης, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πολύ πιο φωτεινό και λαμπερό. Μπορείτε να το ανακατέψετε με νερό ή ακόμα καλύτερα με μηλόξιδο (φυσικό στυπτικό) και να το εφαρμόσετε απευθείας στα σπυράκια.

Φακελάκια τσαγιού αντί για τόνερ
Το τσάι είναι ένα εξαιρετικό αφέψημα που φέρνει γαλήνη στον οργανισμό. Τα φακελάκια τα οποία βουτάμε στο ζεστό νερό δεν τα πετάμε, αλλά τα περνάμε από το πρόσωπό μας όμως κάνουμε με το τόνερ. Επίσης, αν εφαρμοστεί για μερικά λεπτά σε πρησμένα μάτια, τα ξεπρήζει.

Ρυζόνερο αντί για τόνερ
Οι Ιάπωνες ανακάλυψαν πως το ρυζόνερο, το αμυλούχο δηλαδή νερό που μένει μετά το μούσκεμα των κόκκων ρυζιού, έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στην περιποίηση του δέρματος. Έτσι κάθε φορά που ξεπλένετε το ρύζι για το ριζότο σας, κρατήστε το νερό και πλυθείτε με αυτό.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice