ξανθιά κοπέλα, Hailey Bieber, Jennifer Lopez
© instagram
Beauty

Το Hair Frosting είναι το νέο Balayage

Ποιες celebrities το έχουν ήδη δοκιμάσει και πώς θα το ζητήσεις από τον κομμωτή σου

Hair trends 2022: Αναρωτιέσαι τι χρώμα να βάψεις τα μαλλιά σου; Δες το hair frosting, τη νέα τάση που αγαπούν οι celebrities και πάρε έμπνευση.

Πάνω που νομίζεις ότι ξέρεις τις τελευταίες τάσεις και έχεις μάθει όλες τις άγνωστες λέξεις που ακούς στο κομμωτήριο, εμφανίζεται κάτι νέο που σε ξεσηκώνει. Μετά το ακριβό καστανό (expensive brunette) που είδαμε σε celebrities όπως η Gigi Hadid ή η Karlie Kloss και το french glossing που αποτελεί τον εκσυγχρονισμό του ombre, έρχεται μια νέα τάση κατευθείαν από το Λος Άντζελες για να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας τους επόμενους μήνες.

 

 

Ο λόγος για το Hair Frosting, μια τεχνική που αφορά «ξάνοιγμα» με ψυχρή απόχρωση ξανθού σε μεμονωμένες τούφες μαλλιών, από τη ρίζα ως την άκρη, αφήνοντας τις διπλανές σκούρες τούφες μαλλιών ανέγγιχτες. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα που αναδεικνύει το ίδιο ανοιχτόχρωμα και τα σκουρόχρωμα μαλλιά σε ένα εφέ «αλατοπίπερο». Οι ανοιχτές τούφες μαλλιών πέφτουν απαλά επάνω στις σκούρες θυμίζοντας τον πάγο που κάθεται στις κορυφές των δέντρων. Εξού και το όνομα Hair Frosting.

 

 

Η Hailey Bieber και η Halle Berry είναι δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα με υπέροχο hair frosting αποτέλεσμα αφού έχουν λεπτές ξανθές τούφες που φωτίζουν και δίνουν λάμψη στο καστανό χρώμα των μαλλιών τους. Η διαφορά του νέου trend με το balayage είναι ότι έχει πιο διακριτικό αποτέλεσμα αφού τα τμήματα των μαλλιών που επιλέγονται για ξάνθυση είναι μικρότερα και σκοπός είναι να ανακατεύονται με το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αν συγκεντρώνονται στο μπροστινό μέρος των μαλλιών τότε φωτίζουν το πρόσωπο δημιουργώντας αντίθεση, ενώ αν βρίσκονται σε όλο το κεφάλι προσθέτουν μια διακριτική λάμψη.

 

 

Πώς θα το ζητήσεις από τον κομμωτή σου (αν δε το ξέρει ήδη;) Το πιο «ασφαλές» είναι να του δείξεις κάποιες φωτογραφίες. Αλλά σίγουρα μπορείς και να εξηγήσεις ότι θέλεις να προσθέσεις ψυχρούς τόνους που να κάνουν αντίθεση με τη βάση σου αλλά με πιο διακριτικό τρόπο από τις παραδοσιακές ανταύγειες. Το hair frosting έχει να κάνει με την επίτευξη μιας απαλής κομψότητας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα το δούμε πολύ φέτος...

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice