Συμβουλές ομορφιάς: Τέσσερα tips ομορφιάς με πρώτη ύλη ανοιξιάτικα προϊόντα, όπως οι ντομάτες, τα αγγουράκια, το χαμομήλι και το μέλι.
© Marcelo Matarazzo / Unsplash
Beauty

Τέσσερα beauty tips με ανοιξιάτικες, φυσικές πρώτες ύλες

Τα αγγουράκια και οι ντομάτες δεν είναι μόνο υλικά για τη χωριάτικη. Είναι και εξαιρετικά καλλυντικά.

Συμβουλές ομορφιάς: Τέσσερα tips ομορφιάς με πρώτη ύλη ανοιξιάτικα προϊόντα, όπως οι ντομάτες, τα αγγουράκια, το χαμομήλι και το μέλι.

Όπως στα μαγειρέματα της κουζίνας το σωστό είναι να χρησιμοποιούμε υλικά της εκάστοτε εποχής, έτσι και στις σπιτικές μάσκες ομορφιάς καλό είναι να να ακολουθούμε την εποχικότητα των υλικών. Τα αγγουράκια, τα λεμόνια, οι ντομάτες, το χαμομήλι και το μέλι που από την άνοιξη ξεκινά η εποχή τους, γίνονται τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης.

Όταν δεν έχετε χρόνο ή χρήμα για μια επαγγελματική φροντίδα ομορφιάς, είναι σημαντικό να έχετε τον άσο στο μανίκι που ακούει στο όνομα «περιποίηση με σπιτικές συνταγές». Πρόκειται για μια δημοφιλή πρακτική εδώ και δεκαετίες, καθώς είναι δοκιμασμένη και ασφαλής για το δέρμα.

Αγγουράκι, λεμόνι, ντομάτα, χαμομήλι και μέλι: Τα φυσικά αυτά προϊόντα, καθώς δεν περιέχουν χημικά, είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους του δέρματος. Εμπιστευτείτε τις θεραπευτικές και καλλωπιστικές τους ιδιότητες για να ομορφύνετε το δέρμα σας. Δείτε πώς.

Αγγουράκι και λεμόνι στη μάχη με τα μαύρα στίγματα
Τα μαύρα στίγματα αλλά και οι δυσχρωμίες μπορούν να εξαφανιστούν με έναν εύκολο συνδυασμό. Πολτοποιούμε ένα κομμάτι από αγγουράκι και το αναμειγνύουμε με ίσης ποσότητας χυμό λεμονιού. Εφαρμόζουμε στο πρόσωπό μας, το αφήνουμε να δράσει για δέκα λεπτά και ξεβγάζουμε. Το πρόσωπό μας θα δείχνει πιο φωτεινό και τέλειο, αν επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία τακτικά.

Ντομάτα κατά της λιπαρότητας
Η υπερβολική λιπαρότητα εμφανίζεται όχι μόνο στα λιπαρά δέρματα αλλά και στα μεικτά και τα κανονικά, κυρίως σε συνθήκες υψηλής υγρασίας. Η ντομάτα, η οποία είναι μεγάλης περιεκτικότητας σε λυκοπένιο, έχει αντιοξειδωτικές, στυπτικές και δροσιστικές ιδιότητες. Εξισορροπεί τα φυσικά έλαια του δέρματος και αφαιρεί την περίσσεια λιπαρότητας. Επομένως, πολτοποιήστε μια ντομάτα και απλώστε τον πολτό στο πρόσωπό σας. Αφήστε τον να στεγνώσει για δεκαπέντε λεπτά και ξεπλυθείτε με ζεστό νεράκι.

Χαμομήλι αντί για τόνερ
Οι αγροί θα γεμίσουν μαργαρίτες και χαμομήλια, κι εμείς έχουμε το απόλυτο τόνερ. Το χαμομηλάκι ως αφέψημα έχει αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες· το γνωρίζουμε από τις γρίπες και τα κρυώματά μας. Όσον αφορά την περιποίηση του δέρματος τώρα. Βράζετε το χαμομήλι όπως συνήθως, το στραγγίζετε και το αφήνετε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μεταφέρετε το υγρό σε ένα σπρέι και ψεκάζετε το πρόσωπό σας. Εναλλακτικά, βρέχετε ένα βαμβάκι με το χαμομήλι και ταμπονάρετε το δέρμα σας, αφού προηγουμένως το έχετε καθαρίσει καλά.

Μέλι για λάμψη
Γνωρίζουμε όλοι τα πλεονεκτήματα που έχει το μέλι για την υγεία μας. Είναι όμως και ένα εξαιρετικό καλλυντικό. Η εφαρμογή μικρής ποσότητας μελιού στο πρόσωπό σας κάθε μέρα είναι μια εξαιρετική λύση για να αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα. Οι απορροφητικές ιδιότητές του απομακρύνουν τους ρύπους από τους πόρους και βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. Τα αντιβακτηριακά συστατικά του θεραπεύουν και προλαμβάνουν την ακμή. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες καταπραΰνουν τους ερεθισμούς. Τέλος, το μέλι, έχει αξιοσημείωτη ενυδατική δράση και ανακουφίζει τα ξηρά δέρματα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice