Τι να κάνεις στα 20 και τα 30 για να έχεις τέλειο δέρμα στα 40
© Grisha Chernigowsky / Pexels
Beauty

Τι να κάνεις στα 20 και τα 30 για να έχεις τέλειο δέρμα στα 40

Βάλε τις βάσεις για μια νεανική επιδερμίδα ανεξαρτήτως ηλικίας

Συμβουλές ομορφιάς: Τι πρέπει να περιλαμβάνει η ρουτίνα περιποίησης ενός νεανικού προσώπου, ώστε το δέρμα να δείχνει νεανικό και στο μέλλον.

Η αλαζονεία της νεότητας: Στα 20 και τα 30 μας έχουμε δέρμα μωρού και η υπερχειλίζουσα αυτοπεποίθησή μας μας «επιτρέπει» να παραμελούμε στάδια από τη ρουτίνα ομορφιάς. Δεν σκεφτόμαστε το μέλλον, και αυτό είναι λάθος. Πολλές από τις συνήθειες που ακολουθούμε στη νεότητά μας έχουν συνέπειες για το μέλλον της επιδερμίδας μας. Η εξασφάλιση ενός υπέροχου δέρματος είναι μαραθώνιος, κάτι που άλλωστε ισχύει εν γένει για την υγεία μας. 

Όπως προσέχουμε τη διατροφή μας ή όπως γυμναζόμαστε για να έχουμε «καλά γεραμάτα», έτσι καλό θα ήταν να μεριμνήσουμε και για το δέρμα μας. Ορίστε μερικοί κανόνες περιποίησης που θα μας εξασφαλίσουν λάμψη και μαγεία στα χρόνια της ωριμότητας.

Όχι επιθετικό peeling
Η υπερβολική απογύμνωση του δέρματος από τη φυσική του λιπαρότητα με τη χρήση επιθετικής και συχνής απολέπισης είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη περιποίησης. Η συμβουλή αφορά ακόμα επιδερμίδες με ακμή.

Ναι στον καθαρισμό πρωί και βράδυ
Ο καθαρισμός είναι απαραίτητος, κυρίως για να αφαιρέσουμε από το πρόσωπό μας το μέικ-απ αλλά και τη ρύπανση. Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι επιβαρυντικός παράγοντας πρόωρης γήρανσης.

Ναι στο αντηλιακό
Φοράμε αντηλιακό χειμώνα και καλοκαίρι, με ήλιο ή με συννεφιά. Η ηλιακή ακτινοβολία γερνάει το δέρμα νωρίτερα από την ώρα του. 

Ναι στο μασάζ προσώπου
Το μασάζ πρέπει να μπει στη ρουτίνα περιποίησης από νωρίς. Εξασφαλίζει ζωτικότητα και υγεία στον μυικό ιστό. Καλό θα είναι να γίνεται πρωί και βράδυ, μετά τον καθαρισμό. Το βράδυ μας βοηθά να χαλαρώσουμε από την ένταση της ημέρας που προηγήθηκε, ενώ το πρωινό αφυπνίζει και τονώνει τους μύες. Για όσους δεν είμαστε εξοικειωμένοι με τις σωστές τεχνικές, υπάρχουν tutorials στο ίντερνετ καθώς και ανάλογα εργαλεία στο εμπόριο. 

Ναι στην ενυδάτωση
Μια θρεπτική ενυδατική κρέμα φορτίζει το δέρμα με υγρασία και βάζει γερές βάσεις για τη μελλοντική του σφριγηλότητα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice