Γυναίκα με ρόλεϊ στα μαλλιά, γυαλιά ηλίου και ανοιγμένο περιοδικό μπροστά στο πρόσωπό της
© Pexels/ Element Digital
Beauty

Το TikTok έφερε ξανά στη μόδα τα ρόλεϊ μαλλιών της μαμάς σου

Εσύ ξέρεις πώς να τα χρησιμοποιείς;

Το TikTok έφερε ξανά στη μόδα τα ρόλεϊ μαλλιών που χρησιμοποιούσαν οι μαμάδες μας. Δες πώς θα τα χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις όγκο στα μαλλιά.

Το TikTok είναι μια πλατφόρμα που έχει το μαγικό τρόπο να σε ταξιδεύει από βιντεάκια με γάτες σε hot makeup trends, χορούς και challenges με συγκεκριμένα τραγούδια και αντικείμενα που κυκλοφορούσαν χρόνια αλλά γίνονται viral γιατί κάποιος χρήστης με πολλούς followers τa «ξέθαψε». Κάπου διάβασα λοιπόν ότι τα ρόλεϊ μαλλιών επέστρεψαν στην μόδα εξαιτίας του Tik Tok και την ίδια μέρα άρχισαν να εμφανίζονται στo feed μου βίντεο με κοπέλες που δημιουργούν αέρινες μπούκλες και χτενίσματα σε στιλ 90s με ή χωρίς ρόλεϊ. Τυχαίο; Σε καμία περίπτωση. Αλλά ας σταθούμε στο ίδιο το trend. 

 

@acquiredstyle I’ll give you guys all the tips and tricks you need 💆🏼‍♀️ #hairstyles #hairhacks #salonblowoutathome ♬ original sound - ACQUIRED STYLE

 

 

 

Υπάρχει κάτι εξαιρετικά απολαυστικό στο να βλέπεις χτενίσματα και «μεταμορφώσεις» μαλλιών, όπως και γυναίκες που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια σε κάτι που θα τις κάνει να νιώσουν καλά με τον εαυτό τους. Οι περισσότερες millenials περάσαμε την εφηβεία ισιώνοντας τα μαλλιά μας με μανία μέχρι να είναι απόλυτα flat, λίγο «κρεπάροντας» την κορυφή σε κάτι που έμοιαζε με λοφίο και φρίττωντας με τις φωτογραφίες των μαμάδων μας με τα φουσκωμένα μαλλιά. Η επιστροφή του όγκου στα μαλλιά λοιπόν μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον σαν trend.

 

 

Τα πρώτα βίντεο που άρχισαν να ανεβαίνουν στο Tik Tok ήταν κοπέλες που χρησιμοποιούσαν εξαιρετικά σύγχρονες συσκευές για στέγνωμα/μπούκλες/όγκο, οι οποίες πρόσφεραν πράγματι θεαματικά αποτελέσματα επιπέδου κομμωτηρίου αλλά κοστίζουν σχεδόν όσο ο βασικός μισθός της χώρας μας. Αναμενόμενο ήταν να ακολουθήσουν άλλες tiktokers με πιο οικονομικές και ρεαλιστικές αλλά εξίσου αποτελεσματικές λύσεις για να πετύχεις το hot hair trend του 2022. Ιδού τα ρόλεϊ. Αυτά που μικρή -αν είσαι πάνω από 30- έβρισκες στα ντουλάπια της μαμάς σου και έπαιζες; Ναι, αυτά λέμε. 

 

 

Έχει βέβαια μια λογική τα κατάλληλα εργαλεία για μια vintage τάση να είναι επίσης ρετρό. Ευκαιρία να ψαχουλέψεις ξανά τα παλιά πράγματα της μαμάς (ή της γιαγιάς) ή να αναζητήσεις πιο σύγχρονες εκδοχές τους, όπως τα θερμαινόμενα που προτείνει η χρήστης Deanna Giulietti. Πρέπει να αξίζουν αν σκεφτεί κανείς ότι 15000 άτομα ακολούθησαν τη συμβουλή (και το link) της και τα αγόρασαν από το Amazon! Μην ανησυχείς αν δεν ξέρεις πώς χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν δεκάδες βίντεο στο TikTok που μπορούν να σε μάθουν και στην χειρότερη... μπορείς απλά να πειραματιστείς! Πάντως αν το πετύχεις, κάνε ένα βίντεο στο TIkTok για να δείξεις και σε εμάς τις ανεπίδεκτες.

@deannagiulietti I cannot express the happiness I have. I used to spend $80 on a blowout and I just did this MYSELF THIS IS MY HAIR GOALS I AM SCREAMING #iammyownhairgoals ♬ original sound - Deanna Giulietti

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice