Ξανθιά κοπέλα με φούτερ και μπερέ ποζάρει μπροστά από λευκό τοίχο με σκαλιστό παραθυράκι
© Unsplash/ Wesley Tingey
Beauty

Κουρέματα 2022: Τα 4 πιο hot trends για λεπτά μαλλιά

Αν έχεις λεπτά ή άτονα μαλλιά, η σωστή επιλογή του κουρέματος είναι πολύ σημαντική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένεις έξω από τα trends

Hair trends 2022: Αυτά είναι τα πιο στιλάτα κουρέματα για να δώσεις όγκο ακόμα και στα πιο λεπτά και φλατ μαλλιά.

Όλοι έχουμε μια μάχη να αντιμετωπίσουμε με τα μαλλιά μας. Μπορεί να είναι το έντονο φριζάρισμα, η θαμπάδα ή η ξηρότητα. Όταν πρόκειται όμως για λεπτά μαλλιά, ο εχθρός είναι ένας και λέγεται «έλλειψη όγκου». Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που προκαλούν ένα «φλατ» εφέ στα μαλλιά μας όπως η υπερβολική χρήση προϊόντων styling και η περίσσια ενυδάτωση. Ήξερες όμως ότι ο βασικότερος λόγος που κάνει τα λεπτά μαλλιά να δείχνουν ακόμα πιο άτονα είναι ένα λάθος κούρεμα; Ο όγκος των μαλλιών σου μπορεί να αλλάξει στιγμιαία με μερικές μόνο ψαλιδιές. Συχνά προτείνονται κουρέματα με ίσιο, γραμμικό τελείωμα ή κάποιο φιλάρισμα για κίνηση, κυρίως σε κοντά μήκη, με ιδανικότερες επιλογές τα καρέ και τα pixie cuts. Πώς θα σου φαινόταν αν όλα αυτά συνδυάζονταν με τα νέα και πιο hot κουρέματα του 2022; Αυτά που είδαμε παντού σε Instagram, TikTok και υιοθετήθηκαν από τους πιο stylish celebrities. Διότι έχοντας λεπτά μαλλιά δεν σημαίνει ότι πρέπει να μένεις και έξω από τα trends.

 

Hair trends 2022 - Το new age γαλλικό καρέ

Ένα ολοίσια κομμένο καρέ στο ύψος του σαγονιού, γνωστό και ως γαλλικό καρέ, είναι η νο1 επιλογή για να δείξουν τα λεπτά μαλλιά «γεμάτα». Για το 2022, θα δούμε μια πιο ανέμελη εκδοχή του, με ανάλαφρα κοψίματα και ακόμα πιο κοντά μήκη. Στεγνώνεται φυσικά με τον αέρα και μένει ανακατεμένο, δίνοντας maximum όγκο και άπειρο σεξαπίλ. Είναι το απόλυτο κούρεμα για εσένα που αναζητάς την ζωντάνια στα μαλλιά σου, χωρίς καμία προσπάθεια. Οι αφέλειες του δίνουν έναν έξτρα παριζιάνικο αέρα.

 

Hair trends 2022 - Μεσαίου μήκους shag

Το αγαπημένο κούρεμα του TikTok, γνωστό και ως «wolf cut», είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσθέσουμε μέγιστο όγκο και κίνηση ακόμα και στα πιο φλατ μαλλιά. Το κόψιμο αυτό χαρακτηρίζεται από το στρατηγικό του φιλάρισμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού και τις ανάλαφρες αφέλειες που αγκαλιάζουν κολακευτικά το σχήμα του προσώπου. Δείχνει φρέσκο και είναι ότι πιο cool υπάρχει σε κούρεμα αυτή τη στιγμή. Ένα ακόμα θετικό του είναι ότι δεν χρειάζεται πιστολάκι ή κάποιο συγκεκριμένο τρόπο styling. Το μόνο που που πρέπει να έχεις κατά νου είναι να μην το παρακάνεις με το φιλάρισμα.

 

Hair trends 2022 - Bixie, όχι pixie

Το bixie είναι ένας συνδυασμός του pixie και του bob (εξού και η ονομασία του) και πρόκειται για ένα κούρεμα που είναι πιο μακρύ από αγορίστικο, αλλά και αρκετά κοντό για να το πεις καρέ. Κάνει μαγικά στα λεπτά μαλλιά, χαρίζοντάς τους ένα «γεμάτο» εφέ και παιχνίδισμα στις άκρες τους. Βρίσκεται στις top τάσεις του 2022 και είναι επηρεασμένο από τα 90s κοντά κουρέματα των τότε celebrities όπως η Meg Ryan και η Cameron Diaz. Αν ήθελες πάντα ένα κοντό pixie αλλά διστάζεις, το bixie είναι η απόλυτη μέση επιλογή. Το βασικότερο θετικό του είναι ότι αντίθετα με ένα κλασικό αγορίστικο κούρεμα, το bixie cut κρατάει τον όγκο του ακόμα και χωρίς styling και δείχνει μια χαρά χωρίς συχνό κούρεμα.

 

Hair trends 2022 - 90s blowout

Ακούγεται αρκετά συχνά πως για να δώσουμε όγκο και σώμα στα λεπτά μαλλιά, θα πρέπει να τα κόψουμε σε ένα ίσιο και αρκετά κοντό κούρεμα. Μέγας μύθος. Μπορείς να κρατήσεις το μήκος σου ακόμα και μέχρι το στήθος, ακολουθώντας όμως πάντα μια στρατηγική κουρέματος και styling. Το απόλυτο trend που ταιριάζει σε αυτή την μέθοδο είναι το 90s blowout με το απαλό φιλάρισμα και το πιστολάκι, με την χρήση μιας στρογγυλής βούρτσας για όγκο. Φέρε στο μυαλό σου το σέξι hairstyle της Cindy Crawford ή γενικότερα των 90s supermodels. Η gen Z γενιά όπως και αρκετοί celebrities όπως η Hailey Bieber και η Jennifer Lopez, ορκίζονται στην παραπάνω τάση για τις πιο glam τους εμφανίσεις.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice