Συμβουλές ομορφιάς: 5 μικρά και εύκολα κόλπα-μυστικά για αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.
© Jonaorle / Pexels
Beauty

5 μυστικά για αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος

Αν τα ενσωματώσεις στη ρουτίνα ομορφιάς σου, θα νιώθεις πάντα φρέσκια και δροσερή

Συμβουλές ομορφιάς: 5 μικρά και εύκολα κόλπα-μυστικά για αποτελεσματική ενυδάτωση του δέρματος στο πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά.

Στην υπόθεση που λέγεται ομορφιά, όλα αρχίζουν και τελειώνουν με την ενυδάτωση. Το δέρμα γίνεται ελαστικό, άρα δεν σπάει εύκολα και διατηρεί τη σφριγηλότητα και τη νεανική του όψη. Ας δούμε μερικά απλά κόλπα που βοηθούν την επιδερμίδα μας να διατηρεί την υγρασία και την υγεία της.

Θαυματουργή βαζελίνη
Η βαζελίνη σε ξηρά δέρματα δουλεύει πολύ καλά, καθώς ως «βαρύ» προϊόν παγιδεύει την υγρασία. Εφαρμόστε την μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Αν η βαζελίνη σας πέφτει πολύ βαριά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο λάδι αναμεμειγμένο με νερό.

Ψεκάσου!
Τα ξηρά πρόσωπα έχουν ανάγκη για έξτρα ενυδάτωση. Ενισχύστε τη δράση της ενυδατικής κρέμας με ένα πανεύκολο κολπάκι. Βάλτε νερό σε ένα μπουκαλάκι με αντλία ψεκασμού και δροσίστε πού και πού το πρόσωπό σας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν ειδικά προϊόντα με ιαματικό νερό για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ορός στο σφουγγαράκι
Πριν απλώσετε το μέικ απ, βρέξτε το σφουγγαράκι με νερό, με ροδόνερο ή ακόμα καλύτερα με αντιγηραντικό ορό και περάστε το από το πρόσωπό σας. Έτσι το μακιγιάζ θα απλωθεί καλύτερα και θα αιχμαλωτίσει την υγρασία.

pexels-arnie-watkins-3124674.jpg
© Arnie Watkins / Pexels

Πάρε τη λοσιόν στο ντουζ
Πλέον μιλάμε για το σώμα. Πάρτε το body lotion στο ντουζ και απλώστε το στο σώμα σας αμέσως μετά το ντουζ και πριν σκουπιστείτε με την πετσέτα ή φορέσετε το μπουρνούζι. Η ενυδατική λοσιόν σε βρεγμένο δέρμα έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Για ζουμερά χείλη
Ωραία τα balm χειλιών, αλλά έξτρα ενυδάτωση προσφέρει και η κρέμα ματιών. Πριν τον ύπνο, απλώστε την κρέμα στα μάτια και ό,τι έχει απομείνει στα δάχτυλα σκουπίστε το στα χείλη σας. Θα ξυπνήσετε με μια βελούδινη αίσθηση στο στόμα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice