Συμβουλές ομορφιάς: 5 συνήθειες που πρέπει να τηρήσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας για ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.
© engin akyurt on Unsplash
Beauty

New year's resolution: 5 απλοί κανόνες περιποίησης για το 2022

Ενσωμάτωσε αυτές τις συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και δεν θα χάσεις

Συμβουλές ομορφιάς: 5 συνήθειες που πρέπει να τηρήσουμε στη ρουτίνα ομορφιάς μας για ένα υγιές, νεανικό και λαμπερό δέρμα.

Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες και «πρέπει» στην καθημερινή μας περιποίηση που οι ειδικοί λατρεύουν να μας «επιβάλλουν». Έχει μαλλιάσει η γλώσσα τους να μας λένε πόσο σημαντική είναι η καθημερινή χρήση του αντηλιακού χειμώνα-καλοκαίρι ή πόσο απαραίτητος είναι ο βαθύς καθαρισμός και η απαρέγκλιτη αφαίρεση του μακιγιάζ. Όλοι γνωρίζουμε αυτά τα «πρέπει», όμως όλοι δηλώνουμε ένοχοι για παρασπονδίες. Ποια δεν κοιμήθηκε βαμμένη μετά από ένα εξαντλητικό ξενύχτι ή δεν παρέλειψε το αντηλιακό γιατί έξω είχε συννεφιά;

Με τη νέα χρονιά, ας πάρουμε τις αποφάσεις μας, ότι δεν θα επαναλάβουμε «αμαρτίες» του παρελθόντος, ότι θα τηρούμε ευλαβικά την καθημερινή μας ρουτίνα περιποίησης, ότι θα πλένουμε τα πινελάκια και τα βουρτσάκια του μακιγιάζ, ότι θα βάζουμε αντηλιακό και, φυσικά, ότι θα κόψουμε το κάπνισμα.

Επειδή πολλά πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας, και όσο πιο πολλά, τόσο δεν θα αλλάξουμε τίποτα, σς συνοψίσουμε τις συνήθειες που πρέπει να γίνουν κανόνας σε πέντε. Ας είναι αυτά τα new year’s resolutions μας, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ομορφιά μας.

Αντηλιακό κάθε μέρα
Από τη στιγμή που η επιστήμη αποφάνθηκε πως οι ακτίνες UV του ήλιου είναι ο πιο επιβλαβής παράγοντας γήρανσης του δέρματος, δεν δικαιολογούμαστε να παραλείπουμε τη χρήση αντηλιακού. Βρε δεν πα’ να ρίχνει καρέκλες έξω; Εμείς απλώνουμε αντηλιακό πριν βγούμε από το σπίτι.

Καθαρισμός του προσώπου πρωί και βράδυ
Τι κάνουμε οι περισσότεροι; Το βράδυ, πριν κοιμηθούμε, ρίχνουμε σε ένα βαμβάκι ένα καθαριστικό γαλάκτωμα ή χρησιμοποιούμε μαντιλάκια αφαίρεσης μακιγιάζ, και νομίζουμε πως ξεμπλέξαμε με τον καθαρισμό του δέρματος. Αμ, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Καταρχάς, μόνο ο βραδινός καθαρισμός δεν αρκεί. Το πρόσωπο χρειάζεται πλύσιμο πρωί και βράδυ. Κατά δεύτερον, τα γαλακτώματα για το ντεμακιγιάζ πρέπει να ξεπλυθούν και αυτά. Άρα, συνοψίζουμε: πλενόμαστε το πρωί για να ανοίξει και το μάτι, και το βράδυ πρώτα κάνουμε ντεμακιγιάζ και μετά ξαναπλενόμαστε για βαθύτερο καθαρισμό των πόρων.

Καθημερινή ενυδάτωση
Η χρήση ενυδατικής κρέμας είναι απαραίτητη, προκειμένου το δέρμα να παίρνει την υγρασία που χρειάζεται ώστε να μην αφυδατωθεί, με ό,τι συνεπάγεται η αφυδάτωση. Ανάλογα με τον τύπο του δέρματος, παίρνουμε και την κατάλληλη ενυδατική.

Όχι απολέπιση κάθε τρεις και λίγο
Ναι, η απολέπιση αφήνει στο δέρμα την αίσθηση του βελούδου, όμως δεν πρέπει να το παρακάνουμε. Ειδικά η απολέπιση με προϊόντα με οξέα καταστρέφει τη φυσική άμυνα του δέρματος. Άρα ο δρόμος είναι η απαλή, η ευγενική απολέπιση με ήπια υλικά.

Δεν «πατάμε» τα σπυράκια
Είναι πρόκληση ένα έτοιμο να σπάσει σπυράκι ή ένα μαύρο στίγμα, όμως πρέπει να αντισταθούμε στην πρόκληση να το σπάσουμε. Η διαδικασία αφήνει ουλές και σημάδια. Τι θα κάνουμε με τη νέα χρονιά; Θα βάλουμε πάνω στο σπυράκι ένα προϊόν κατά της ακμής και θα το αφήσουμε να κάνει τη δουλειά του. Σύμφωνοι;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice