Λούσου με ρυζόνερο και θα δεις

Γιατί το TikTok έχει γεμίσει λαπάδες;

Συμβουλές ομορφιάς; Το ρυζόνερο ως καλλυντικό για τη φροντίδα των μαλλιών - Πώς να το παρασκευάσεις.

Άπαξ και μπεις στο σύμπαν των DIY καλλυντικών, δεν βγαίνεις εύκολα. Ειδικά αν είσαι TikToker. Και με τι δεν έχουν πασαλείψει τα μούτρα, το σώμα και τα μαλλιά τους αυτά τα παιδιά! Ας είναι καλά βέβαια, που λειτουργούν ως πειραματόζωα για χάρη μας και μας χαρίζουν μερικές εναλλακτικές συμβουλές ομορφιάς. Ένα από τα χειροποίητα προϊόντα που σαρώνει αυτόν τον καιρό είναι το ρυζόνερο.

Το ρυζόνερο είναι κομμάτι της ιαπωνικής και γενικότερα της ασιατικής παράδοσης, όχι μόνο όσον αφορά τη διατροφή αλλά όσον αφορά και τα φτιασίδια. Σήμερα, το TikTok αλλά και οι Καρντάσιανς ισχυρίζονται ότι δυναμώνει και μαλακώνει τα μαλλιά. Αυτό το μαγικό νερό είναι πλούσιο σε αμινοξέα και βιταμίνες που ωφελούν την τρίχα, εμποδίζουν την εμφάνιση της ψαλίδας και κάνουν το μαλλί πιο ελαστικό.

Για να φτιάξεις ρυζόνερο υπάρχουν αρκετοί τρόποι, που είτε απαιτούν βράσιμο είτε όχι. Ο πιο απλός τρόπος: ξεπλένουμε καλά το ρυζάκι και κρατούμε το νερό, στο οποίο έχουν στραγγίσει τα χρήσιμα συστατικά.

Δεύτερος τρόπος: Βράζουμε το ρύζι με λίγο παραπάνω νερό από ό,τι συνήθως, στραγγίζουμε και κρατούμε το υγρό. Στη συνέχεια το αραιώνουμε με ένα-δυο ποτήρια νερό και το χρησιμοποιούμε αντί για σαμπουάν μία με δύο φορές την εβδομάδα.

Ένας τρίτος, πιο περίπλοκος, τρόπος είναι ο κινέζικος. Ξεπλένουμε το ρύζι, το βράζουμε και αφήνουμε όλο το παρασκεύασμα σε ένα τάπερ για να γίνει ζύμωση. Οι Κινέζες περιμένουν μέχρι και δύο μήνες, όσο δηλαδή εμείς οι Δυτικές περιμένουμε να γίνει το λικέρ κράνο. Οι δύο μήνες είναι υπερβολή. Σε 48 ώρες το pH του μείγματος θα γίνει τόσο όξινο όσο και το pH των τριχών μας. Στη συνέχεια απλώνουμε το «κοκτέιλ» σε στεγνό μαλλί και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε ως συνήθως.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice