Από τα μαλλιά έως τα νύχια, όλα τα φθινοπωρινά beauty trends

Ένας πλήρης οδηγός με τις τάσεις που θα γίνουν viral φέτος για να μη σου ξεφύγει τίποτα

Συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά beauty trends για το Φθινόπωρο του 2021. Από τις 70s αφέλειες στα μαλλιά, μέχρι τα ψυχεδελικά νύχια του Instagram.

Επιτέλους το Φθινόπωρο μπήκε για τα καλά. Τα μαλακά χουχουλιάρικα πλεκτά, τα cool δερμάτινα και οι αγαπημένες μας μπότες πήραν ξανά την βασική τους θέση στην ντουλάπα μας. Η εποχή αυτή είναι τόσο ξεχωριστή, όχι μόνο για την μετάβαση από τα καλοκαιρινά ρούχα στα χειμερινά, αλλά και για την έμπνευση που μας προσφέρει για μια μεγάλη αλλαγή σε μαλλιά, νύχια και φυσικά στο μακιγιάζ. Λαμβάνοντας υπόψιν την τάση του Instagram προς το avant-garde μακιγιάζ και των retro αναφορών από τα 80ς, τα 60ς και τα 00ς, δεν υπάρχει καλύτερη εποχή για να πειραματιστείς και να δημιουργήσεις.

Παρακάτω λοιπόν έχω συγκεντρώσει τις πιο σημαντικές τάσεις ομορφιάς του Φθινοπώρου. Όχι απλώς κάποια ενδιαφέροντα looks που είδαμε στις A/W πασαρέλες του 2021, αλλά τα απόλυτα trends που θα γίνουν viral και θα σηματοδοτήσουν τον φετινό χειμώνα.

Μαλλιά:

Αφέλειες κάθε τύπου
Το hot trend στα μαλλιά αυτή τη στιγμή είναι οι αφέλειες. Αφέλειες κάθε τύπου και μήκους. Μια έξτρα προσοχή πέφτει πάνω στις 70ς curtain bangs (αυτές που χωρίζονται στη μέση) αλλά και στις σγουρές, ατημέλητες αφέλειες για τις σγουρομάλλες. Ακολουθούν οι κλασικές ίσιες και οι αρκετά κοντές που αποκαλύπτουν το κούτελο. Διάλεξε το κόψιμο που ταιριάζει στο δικό σου στυλ και πρόσωπο, δίνοντας έτσι μια απλή αλλά αισθητή Φθινοπωρινή αλλαγή.

 

 

Φυσικές κόκκινες αποχρώσεις
Πες μου ότι είδες το «Queen’s Gambit» και δεν σκέφτηκες έστω μια φορά να βάψεις τα μαλλιά σου κόκκινα. Αυτό έπαθε και η κοκκινομάλλα πλέον Gigi Hadid, φέρνοντας μια νέα εποχή στους κάπως ξεχασμένους πορφυρούς τόνους. Μη πάει το μυαλό σου όμως σε πολύ έντονα τεχνητά κόκκινα. Οι φυσικές χάλκινες, τζίντζερ ή κάστανο-κόκκινες αποχρώσεις, πάντα με βάση τον υποτόνο της επιδερμίδας, είναι το ζητούμενο για ένα σύγχρονο look.

 

 

Έντονα φιλαρίσματα
Τα ρετρό φιλαριστά κουρέματα έχουν την τιμητική τους εδώ και καμπόσο καιρό και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν και τον φετινό χειμώνα. Φέρε στο μυαλό σου τα ατημέλητα κουρέματα των rockstars του 70, γνωστά ως «shags» και τα εμβληματικά mullets του 80. Αυτή τη σεζόν θα δούμε μια μίξη αυτών των δύο, με περισσότερο όγκο και ακόμη πιο cool και ατημέλητο styling. Σίγουρα θα τα έχει πάρει το μάτι σου ως “wolf cuts” μέσω του Tik-Tok.

 

 


Make up:

Χρώμα στα μάτια
Τα smokey, πολύχρωμα μάτια με μια 80s αισθητική θα είναι το κυρίαρχο makeup trend για φέτος. Το μυστικό για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι να αφήσεις τον εαυτό σου ελεύθερο να δημιουργήσει, χωρίς κανόνες. Κάνε color- blocking και πειραματίσου με ματ, glittery ή glossy υφές. Τα χρώματα που θα δούμε φέτος είναι τα πράσινα, μωβ και πορτοκαλί. Αν αναζητάς μια ήπια προσέγγιση, τα χρωματιστά eyeliner είναι επίσης μια on-trend επιλογή.

 

 

Γυμνή επιδερμίδα
Η λαμπερή, φυσική επιδερμίδα είναι μια τάση που από ότι φαίνεται θα καθιερωθεί για αρκετό καιρό ακόμα και δεν θα αφορά μόνο τους ζεστούς μήνες. Άφησε στην άκρη τα βαριά, ματ make up και επένδυσε σε προϊόντα περιποίησης προσώπου και ενυδατικές. Αν όντως χρειάζεσαι κάλυψη αλλά αναζητάς ένα φυσικό εφέ, επέλεξε ανάλαφρες βάσεις που δεν προσδίδουν υφή στο δέρμα και χρησιμοποίησε τοπικά ένα concealer. Η φυσική επιδερμίδα υπάρχει είτε ως ένα συνολικό no-make up look, είτε ως ένας καμβάς για να φαίνεται ένα έντονο μακιγιάζ στα μάτια ή στα χείλη πιο σικ.

 

 

Γυαλιστερό κόκκινο
Όσο αφορά το χρώμα που θα φορέσουμε στα χείλη μας αυτό το Φθινόπωρο, είναι το κόκκινο. Ενώ δεν είναι μια πρωτοποριακή απόχρωση, είναι η υφή που αλλάζει τα πάντα. Έχτρα glossy, έξτρα λαμπερή με disco διάθεση. Οι ματ υφές και τα απαλά lip stains δεν είναι εκτός, το επίκεντρο όμως είναι σίγουρα στην σέξι γυαλάδα, χρησιμοποιώντας lip-glosses ή μεταλιζέ κραγιόν. Οι τόνοι του κόκκινου που ξεχώρισαν κινούνται ανάμεσα στα βαθιά κεράσι με τα φλογέρα κόκκινα να ξεχωρίζουν.

 

 


Νύχια:

Ταρταρούγα
Το αγαπημένο μοτίβο που διαλέγουμε για τα κοκάλινα γυαλιά μας, φέτος θα το δούμε και στα νύχια μας. Η ταρταρούγα έχει κατακλείσει το feed κάθε διάσημου nail artist στο Instagram και φυσικά είναι αναμενόμενο. Τα tortoiseshell νύχια ταιριάζουν απίστευτα στο Φθινόπωρο με τα ζεστά καφετί τους χρώματα, ενώ το ουδέτερο τους ύφους ακολουθεί κάθε look, σε κάθε περίσταση. Η εκδοχή της ταρταρούγας ως εναλλακτικό μανικιούρ ή ο συνδυασμός της με τις αποχρώσεις του χακί ή του πρασίνου είναι ότι πιο στιλάτο υπάρχει.

 

 

60s ψυχεδέλεια
Τα περίτεχνα ψυχεδελικά σχέδια στα νύχια κέρδισαν μεγάλο έδαφος εν μέσω πανδημίας και συνεχίζουν να βρίσκονται στα τοπ nail trends. Οι χαρακτηριστικοί αμπστράκτ στρόβιλοι, οι κύκλοι και τα χρώματα δίνουν μια έντονη ρετρό άποψη βγαλμένη κατευθείαν από τα 60s και 70s. Φέτος επικεντρώνονται κυρίως στις άκρες των νυχιών. Ακόμη πιο “groovy” εφέ έχουν τα νύχια με τα μπερδεμένα μοτίβα και σχέδια εναλλάξ σε κάθε νύχι. Και οι δυο επιλογές δείχνουν υπέροχες πάνω σε μια φυσική βάση.

 

 

Gothic αποχρώσεις
Αν το μαύρο χρώμα στα νύχια δεν το αποχωρίζεσαι χειμώνα-καλοκαίρι, θα λατρέψεις τις it φθινοπωρινές αποχρώσεις. Από τη μία έχουμε τα αναμενόμενα φθινοπωρινά ζεστά nudes, όμως οι σκοτεινοί τόνοι κερδίζουν με διαφορά. Διάλεξε ανάμεσα σε βαθιά μπορντώ, μαύρα-μπλε, σκούρα κυπαρισσί ακόμη και μαύρα όπως είδαμε στα catwalks των Phillip Plain και Anna Sui. Μπορείς να υιοθετήσεις το trend σε ματ ή glossy φινίρισμα.

 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice