Πρόσωπο γυναίκας με ξανθά μαλλιά
© unsplash/ Taylor Hernandez
Beauty

Το δέρμα σου δείχνει κουρασμένο και θαμπό; Δες τι κάνεις λάθος

5 συνήθειες που πρέπει να κόψεις για να βοηθήσεις την επιδερμίδα σου να λάμψει

Λαμπερή επιδερμίδα: Ποιες συνήθειες πρέπει να κόψεις για να την αποκτήσεις.

Κάθε τόσο, μια νέα έρευνα ή μια νέα σειρά προϊόντων ανατρέπει όσα ξέραμε για την περιποίηση. Τη μία στιγμή πρέπει να κάνεις απολέπιση κάθε δυο μέρες και την επόμενη διαβάζεις ότι αρκεί μια φορά την εβδομάδα. Είναι απολύτως λογικό λοιπόν πως σε ό,τι αφορά τη ρουτίνα ομορφιάς σου, καλύτερα να κάνεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Υπάρχουν ωστόσο και μερικές «κακές» συνήθειες που καλό θα ήταν να αποφεύγεις γιατί επιβαρύνουν την υγεία της επιδερμίδας σου και την εμποδίζουν από το να δείχνει λαμπερή.

Δεν φοράς καθημερινά αντηλιακό
Το λένε οι ειδικοί, το λένε οι φίλοι σου, το λέει η μαμά σου, το λέει ακόμα και η επιδερμίδα σου με τον τρόπο της αλλά εσύ δεν ακούς κανέναν! Το δέρμα σου χρειάζεται αντηλιακή προστασία σε καθημερινή βάση και όχι μόνο το καλοκαίρι. Ειδικά για ανθρώπους σαν εμάς που ζούμε σε μια τόσο ηλιόλουστη χώρα. Η ζημιά που προκαλούν οι υπεριώδεις ακτίνες UV είναι η νούμερο ένα αιτία πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Δεν αρκεί το SPF στο μέικαπ σου, πρέπει να φοράς κανονικά αντηλιακό, σε καθημερινή βάση.

Χρησιμοποιείς μαντηλάκια ντεμακιγιάζ
Ξέρω ότι είναι πρακτικά όταν βαριέσαι να ακολουθήσεις την τυπική διαδικασία καθαρισμού του προσώπου σου αλλά δεν κάνουν καλό ούτε στο δέρμα σου ούτε στον πλανήτη. Τα περισσότερα μαντηλάκια καθαρισμού περιέχουν καθαριστικές χημικές ουσίες και σκληρές αλκοόλες που απομακρύνουν το φυσικό, ισορροπημένο pH του δέρματος, αφήνοντάς το στεγνό και αφυδατωμένο. Επιπλέον, τα μαντηλάκια δεν καθαρίζουν σωστά το δέρμα και μεταφέρουν βακτήρια από σημείο σε σημείο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς. Προσπάθησε να ξεβάφεσαι πάντα με ένα micellar ή με προϊόντα κατάλληλα για την επιδερμίδα σου.

Παραλείπεις την ενυδατική κρέμα
Αν πιστεύεις ότι δεν χρειάζεται να βάζεις ενυδατική στο πρόσωπό σου επειδή βάζεις primer πριν το μακιγιάζ, κάνεις λάθος. Η ενυδατική κρέμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται μόνο όταν βλέπεις το δέρμα σου ξηρό αλλά σε καθημερινή βάση, πρωί και βράδυ. Αν το δέρμα σου δεν έχει την υγρασία που χρειάζεται θα δείχνει πιο άγριο και οι ρυτίδες πιο έντονες. Κάνε το σέρουμ και τις ενυδατικές κρέμες τους καλύτερούς σου φίλους.

Κάνεις υπερβολικά συχνά απολέπιση
Η απολέπιση που αναφέραμε πιο πάνω είναι επίσης σημαντική για την υγεία της επιδερμίδας σου, αρκεί να γίνεται με τα σωστά προϊόντα και το σωστό τρόπο. Αν τρίψεις υπερβολικά το πρόσωπό σου μπορεί να ερεθιστεί και να κοκκινίσει, ενώ τα υγρά απολεπιστικά-οξέα μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά αν χρησιμοποιούνται πολύ συχνά. Η συχνή χρήση απολεπιστικών καταστρέφει το φυσικό λιπιδικό φραγμό που κρατάει το δέρμα ενυδατωμένο. Μία φορά την εβδομάδα αρκεί για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα και να βοηθήσεις το δέρμα σου να λάμψει. Για να καταλαβαίνεις πότε χρειάζεσαι απολέπιση, έχεις τη βοήθεια της αφής: όταν το δέρμα σου φαίνεται σκληρό ή τραχύ, τότε χρειάζεται μια μικρή βοήθεια για να απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα.

Χρησιμοποιείς πολύ πούδρα
Εκτός από την καθημερινή περιποίηση, υπάρχουν συνήθειες και στο μακιγιάζ που μπορούν να βλάψουν την εμφάνιση του δέρματός σου. Μία από αυτές είναι η υπερβολική χρήση πούδρας. Επιδίωξε να χρησιμοποιείς περισσότερο ελαφριές φόρμουλες μέικαπ και πούδρα όταν είναι εξαιρετικά απαραίτητο, καθώς μπορεί να κάνει το δέρμα να μοιάζει στεγνό και να τονίζει τις γραμμές έκφρασης και τις ρυτίδες.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice