1821 Digital Gallery
Barcelona, ο παράδεισος μπορεί να περιμένει
ΤΕΥΧΟΣ 272
SKATE & GRAFFITI

Barcelona, ο παράδεισος μπορεί να περιμένει

Κάθε καλοκαίρι μια παρέα skaters ξεκινάμε από την Αθήνα για να κάνουμε το ετήσιο ταξίδι μας στον άλλοτε ευρωπαϊκό παράδεισο του skate

Κάθε καλοκαίρι μια παρέα skaters ξεκινάμε από την Αθήνα για να κάνουμε το ετήσιο ταξίδι μας στον άλλοτε ευρωπαϊκό παράδεισο του skate, τη Βαρκελώνη. Πράγματι, για πολλά χρόνια είχε όλα όσα μπορεί να ονειρευτεί ένας skater για την πόλη του. Πάρκα, χιλιάδες σποτ, υπέροχο περιβάλλον, πολλές εναλλακτικές, καλό καιρό και πάρα μα πάρα πολλούς skaters απ’ όλο τον κόσμο που έρχονταν εδώ με το πατίνι τους για να τα δώσουν όλα. Όταν η κατάσταση έγινε ανεξέλεγκτη και η πόλη «βούλιαξε» απ’ τους skaters, οι υπεύθυνοι άρχισαν να παίρνουν τα μέτρα τους. Σε συζητήσεις που έκανα με φίλους που ζούνε εκεί, έμαθα ότι το skate είναι το τρίτο κατά σειρά πρόβλημα στη λίστα του Δήμου και της πολιτείας και συνεχώς ψάχνουν λύσεις που θα αναστείλουν κάπως την επισκεψιμότητα των skaters απ’ όλο τον κόσμο. Βέβαια, το δίλημμα είναι μεγάλο γι’ αυτούς αν σκεφτεί κανείς ότι το 68% του τουρισμού την καλοκαιρινή περίοδο είναι skaters. Ωστόσο προσπαθούν με χιλιάδες τρόπους να κάνουν τη ζωή μας δύσκολη: Σε πάρα πολλά σποτ πια έχουν τοποθετήσει skate stoppers και οι σεκιουριτάδες ολοένα και αυξάνονται. Εάν σε πιάσουν να κάνεις skate σε κάποιο σημείο της πόλης που κανονικά απαγορεύεται και είσαι ντόπιος αρπάζεις με το καλημέρα σας μια κλήση 300-500 ευρώ (κλήση που γλίτωσε το δικό μας ελληνικό γκρουπάκι με τη δικαιολογία ότι είμαστε τουρίστες). Με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, μέρη και στέκια πασίγνωστα σε μας σαν τα ιδανικότερα skate σποτ μέσα στην πόλη, όπως το Macba, Para-lel, Universitat κ.ά. έχουν κατεδαφιστεί και αναπλαστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορείς να τσουλήσεις με το πατίνι σου. Είδαμε με τα μάτια μας την καταστροφή των θρυλικών big 4 R.I.P. εκείνες τις ημέρες που βρισκόμασταν εκεί. Αλλά διαπιστώσαμε και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα. Είδαμε, ας πούμε, skaters με πολύ δυνατό και ανεβασμένο επίπεδο «ορφανούς» από χορηγούς! Εκεί δηλαδή ο πήχης είναι πολύ ψηλά ανεβασμένος για να πάρει κάποιος χορηγία, σε αντίθεση με τη χώρα μας όπου αρκούν 5 κολπάκια για να σε «υιοθετήσει» χορηγικά κάποιος. Όλα αυτά βέβαια που περιγράφω δεν σημαίνουν ότι δεν αξίζει να επισκεφτεί ένας skater τη Βαρκελώνη. Υπάρχουν πάντα σποτ, είτε μέσα είτε έξω από την πόλη, όπου μπορείς να κάνεις, υπάρχουν υπέροχα αξιοθέατα, υπάρχουν skaters απ’ όλο τον κόσμο που έχεις την ευκαιρία να συναντήσεις, καλά πάρτι, ωραίο φαγητό. Το θέμα είναι: μέχρι πότε; Τα τελευταία χρόνια πάντως η ίδια η πόλη μάς λέει «όχι για πολύ».

info@athensvoice.gr

{ Εσωτερικά νέα }

Οι εκλογές, σας έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα, ακύρωσαν το πολυδιαφημιζόμενο event “Skate and the City” στην πλατεία Κοτζιά, ωστόσο μαθαίνω ότι ο Βασίλης Αράβογλου θα πραγματοποιήσει το event, ακολουθώντας το πρόγραμμά του με όλους τους καλεσμένους σε άλλο χώρο. Η νέα ημερομηνία δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί στο www.colorskates.com και στο www.tekmor.gr, οπότε μείνετε συντονισμένοι.

 Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Ντίνος Σωτηρίου άφησε την DC shoes για να πάει στην DVS footwear. Ο Ντίνος πραγματοποιεί τα technical κόλπα του φορώντας πάντα Matix clothing.

 

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5