Life in Athens

21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar: Μια γιορτή πολιτισμών

Πολυφυλετικό και εξωστρεφές, το πιο multi-culti bazaar που διοργανώνει το Φ.Σ. "Οι φίλοι του παιδιού" με τη συμμετοχή 26 Πρεσβειών. Μην το χάσετε!

14429-78756.jpg
Σταυρούλα Παναγιωτάκη
ΤΕΥΧΟΣ 808
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 «Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνουν το 21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar
«Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνουν το 21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar

«Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνουν το 21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar με τη συμμετοχή 26 Πρεσβειών στο Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ.

Όλοι έχουμε μέσα μας ένα «σημείο έναρξης» για να ξεκινήσει η χαρά των γιορτών. Άλλος με το που βλέπει τα φωτάκια στο δέντρο του Συντάγματος, άλλος με την επίσκεψη του στα πρώτα εποχικά μαγαζιά, άλλος με τη πρώτη μπουκιά από μελομακάρονο. Προσωπικά οι δικές μου γιορτές, ξεκινούν από το bazaar που διοργανώνει πάνω από 20 χρόνια τώρα το φιλανθρωπικό σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού».  Γιατί; Διότι δεν έχει καμία σχέση με τα μπαζάρ που ξέρουμε ή φανταζόμαστε.

Εδώ μιλάμε για μια παγκόσμια διήμερη γιορτή με γεύσεις, μουσικές, χορούς, ρούχα, αξεσουάρ, ήθη και έθιμα απ' όλες τις γωνιές του πλανήτη. Πρεσβείες και προξενεία δεκάδων χωρών (φέτος συμμετέχουν 26 χώρες, από την Αργεντινή μέχρι την Γκάνα, την Ινδία και το Βιετνάμ ) έρχονται για να στήσουν τα περίπτερά τους και να δείξουν ό,τι καλύτερο διαθέτει η χώρα τους. Οι υπάλληλοι των περιπτέρων είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις πρεσβείες, συχνά και οι ίδιοι οι πρέσβεις, που ευγενικά, ήρεμα, γλυκά σας ξεναγούν στις ομορφιές της πατρίδας τους , σας εξηγούν, σας δίνουν να δοκιμάσετε, να πιάσετε, να γευτείτε.

Μέσα σε μια απόλυτα χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, εσείς κάνετε τις βόλτες σας, τα ψώνια σας, αγοράζετε σπιτικά υπέροχα γλυκά, χριστουγεννιάτικα στολίδια, ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια, κιλίμια από την Περσία, σπρινγκ ρολς από το Βιετνάμ, πλεκτά κοσμήματα από την Γκάνα, φανταστικά ριχτάρια από την Ακτή Ελεφαντοστού, ονειρεμένα σιροπιαστά από το περίπτερο της Τουρκίας, χειροποίητα μακαρόνια από το περίπτερο των Ιταλών, και αυτή η βόλτα δεν έχει τελειωμό. Ενδιαμέσως σταματάει το αλισβερίσι για να παρακολουθήσετε χορούς από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Φέτος, λόγω Covid, οι συμμετοχές είναι μόνο 26 (τα προηγούμενα χρόνια ξεπερνούσαν τις 50) και επίσης αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής. Θα διεξαχθεί στον ημιυπαίθριο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου στην Ερμού που δίνει τη δυνατότητα στον κόσμο να κινείται μέσα και έξω, με τραπεζάκια και καρέκλες κάτω από ομπρέλες και με όλα τα μέτρα για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη αλλά με απαραίτητη επίδειξη των υγειονομικών εγγράφων.

 «Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνουν το 21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar
«Οι Φίλοι του Παιδιού» διοργανώνουν το 21o Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Ελάτε με τους φίλους σας, μόνοι σας, με τα παιδιά σας, με τους γείτονές σας. Είναι απολύτως σίγουρο πως θα διασκεδάσετε, θα χαρείτε, θα ψωνίσετε φθηνά και μοναδικά προιόντα που δεν θα τα βρείτε σε καμία αγορά και φυσικά θα γευτείτε τις πιο εξωτικές γεύσεις του κόσμου. Τι καλύτερος τρόπος από αυτόν για να εγκαινιάσετε τα δικά σας Χριστούγεννα;  Ταυτόχρονα όμως θα ενισχύσετε το έργο του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΟΙ Φίλοι του Παιδιού», που έχει ως στόχο τη στήριξη παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Στα 34 χρόνια λειτουργίας του, το Σωματείο έχει στηρίξει πάνω από 15.000 παιδιά και 6. 500 άπορες οικογένειες.

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ATHENS VOICE.

ΙΝΦΟ

Οι 26 πρεσβείες και προξενεία των χωρών που συμμετέχουν: Αργεντινή, Μπαγκλαντές, Κολομβία, Γκάμπια, Γεωργία, Γκάνα, Ουγγαρία, Ινδία, Ινδονησία, Ιράν, Ιταλία, Ακτή Ελεφαντοστού, Κένυα, Λιθουανία, Μαγαδασκάρη, Μολδαβία, Μαρόκο, Φιλιππίνες, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Νότια Αφρική, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Βιετνάμ και Ζιμπάμπουε. 

Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.Σ.Υ., (Πειραιώς & Ερμού)
Σάββατο 4 & Κυριακή 5/12, 10.00 π.μ.-8.00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
(Θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα)

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ