Life in Athens

Leading Minds Festival: Το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα

Το event θα λάβει χώρα το διάστημα 12 - 20 Φεβρουαρίου

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Leading Minds Festival αποτελεί την πρώτη προσπάθεια για ένα φεστιβάλ ηγεσίας στην Ελλάδα
Ο συγγραφεάς του βιβλίου «Σχολή των Θεών» και και δημιουργός του European School of Economics, Elio D' Anna.

Το φεστιβάλ Leading Minds θα διοργανωθεί διαδικτυακά και θα αποτελεί το πρώτο φεστιβάλ ηγεσίας που διοργανώνεται στην Ελλάδα.

Πάντα παρουσίαζει ενδιαφέρον όταν σε ένα μέρος μαζεύονται καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου τους, μοιράζοντας γνώσεις και απόψεις σε σοβαρά ζητήματα. Στο φεστιβάλ 9 ημερών Leading Minds Festival που θα λάβει χώρα τις μέρες 12 - 20 Φεβρουαρίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσει με φορείς τεσσάρων διαφορετικών ενοτήτων. Πρόσωπα από τους τομείς της Ψυχικής Υγείας, Προσωπικής Ανάπτυξης, Ηγεσίας και Οικογένειας θα κάνουν την εμφάνισή τους σε ένα πρωτοποριακό διαδικτυακό event, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. 

Leading Minds Festival

Το φεστιβάλ Leading Minds Festival θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει 300 Έλληνες και διεθνείς ομιλητές. Εκτός από το ότι θα διεξαχθεί δωρεάν και διαδικτυακά, θα είναι διαθέσιμο για 6 μήνες σε όσους θελήσουν να το παρακολουθήσουν on demand, επιλέγοντας τις ομιλίες της αρεσκείας τους. 

Στη διοργάνωση αναμένεται να παρελάσουν μεγάλα ονόματα της διεθνούς πρωτοπορίας και θα συμμετέχουν μεγάλες προσωπικότητες. Ο συγγραφέας του βιβλίου «Σχολή των Θεών» και δημιουργός του European School of Economics, Elio D' Anna και το ιδρυτικό στέλεχος του ερευνητικού ινστιτούτου HeartMath, Howard Martin, θα βρίσκονται ως ομιλητές στο φεστιβάλ.

howard_martin.jpg
Το ιδρυτικό στέλεχος του ερευνητικού Ινστιτούτου HeartMath, Howard Martin.

Εκεί συναντούν τους Morgan Goodlander και Rachel Epstein, οποίοι είναι ιδρυτής του Ινστιτούτου Gestalt Σαν Φρανσίσκο και διευθύντρια του Ινστιτούτου Mental Imagery στη Νέα Υόρκη αντίστοιχα. Εκτός από αυτούς, αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλα ονόματα τις ημέρες που προηγούνται πριν την επίσημη έναρξη. 

morgan_goodlander.jpg
Ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Gestalt Σαν Φρανσίσκο, Morgan Goodlander.

Η δομή του φεστιβάλ είναι εξίσου πρωτοποριακή και καινοτόμα όσο το περιεχόμενό του. Η διεξαγωγή θα γίνει μέσω τεχνολογίας αιχμής και παράλληλα σε 4 διαφορετικά stages, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία της διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Στο stage A Ψυχική Υγεία, οι επαγγελματίες του κλάδου θα αναδείξουν τις νέες τάσεις στη Νευροεπιστήμη και στη Συμβουλευτική, με στόχο να προσεγγίσουν και να επιλύσουν ανάλογα θέματα, μέσω διαφορετικών ψυχοθεραπευτικών μεθόδων. Στο stage B Προσωπική Ανάπτυξη, ειδικοί επαγγελματίες συγγραφείς και επιστήμονες θα ασχοληθούν με τη ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική βελτίωση των ανθρώπων και των σχέσων τους, σε επίπεδα όπως το κοινωνικό, επαγγελματικό, οικογενειακό και προσωπικό.

rachel_epstein.jpg
Η διευθύντρια του Ινστιτούτου Mental Imagery στη Νέα Υόρκη, Rachel Epstein.
 

Τι ίδια ώρα στο stage C Ηγεσία, κορυφαίοι επιστήμονες και επαγγελματίες της επιχειρηματικής ανάπτυξης, της καινοτομίας, της δημόσιας ομιλίας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων, θα αναφερθούν στην προώθηση νέων επιχειρηματικών μοντέλων και επιχειρηματικής κουλτούρας. Μαζί θα ασχοληθούν με την ανάδειξη ιδιαίτερων ηγετικών χαρακτηριστικών του κάθε ατόμου. Τέλος στο stage D Οικογένεια, φορείς και ειδικοί επαγγελματίες θα τονίσουν τις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης μίας οικογένειας και των σχέσεων εντός αυτής, μέσω ειδικών αφιερωμάτων για την εκπαίδευση, τη γονιμότητα, και τη φροντίδα των μελών της οικογένειας. 

promo.jpg

Το συντονισμό του φεστιβάλ έχουν αναλάβει οι δημοσιογράφοι Βίκυ Χαντζή, Μάκης Πουνέντης και Αναστασία Κορινθίου, ενώ αναμένονται 200.000 συμμετέχοντες. 

Ο Morgan Goodlander μιλάει για το Leading Minds

Μπορείτε να αντλήσετε περισσότερος πληροφορίες για το Leading Minds Festival στην επίσημη ιστοσελίδα του και στις διαδικτυακές πλατφόρμες Facebook και Instagram

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ