Visual Browsing

Στα Τρίκαλα η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων!

Στα Τρίκαλα η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων!
Είναι δίδυμοι, είναι τρίδυμοι, είναι τετράδυμοι αλλά δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Και αποφάσισαν στα Τρίκαλα, να συναντηθούν!
  • A-
  • A+
0
1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 - Το πρόγραμμα και όλα όσα θα συμβούν

Είναι δίδυμοι, είναι τρίδυμοι, είναι τετράδυμοι αλλά,… δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Και αποφάσισαν στα Τρίκαλα, να συναντηθούν! Η 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων οργανώνεται στην πόλη των Τρικάλων, στο πανέμορφο πάρκο Αη Γιώργη της πόλης, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019. Με πλήρες πρόγραμμα, με δράσεις, εκδηλώσεις διαγωνισμούς, επιχειρείται, για πρώτη φορά στη χώρα μας, να συναντηθούν – τουλάχιστον - και να γνωριστούν οι σαν δυο (ή και τρεις, ή και τέσσερις) σταγόνες νερό συμπολίτες μας.

1Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΙΔΥΜΩΝ PLUS ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!

Η ιδέα ανήκει στις τρικαλινές Κατερίνα και Αθανασία Φάλια, οι οποίες το συζήτησαν με τον Δήμο Τρικκαίων, που πρόθυμα προσφέρθηκε να συνδράμει. Το εξήγησε και η αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη, σε συνέντευξη που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Τρικκαίων: «Ο Δήμος Τρικκαίων βρήκε εξαιρετική την ιδέα και, εξάλλου, στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια συμπολιτών». Και εξήγησε ότι, επειδή δεν υπάρχει προς το παρόν σύλλογος διδύμων (ιδρύεται αυτές τις ημέρες από τις δύο αδελφές) η εκδήλωση εντάχθηκε σε δράση του Δήμου. Και δη, στην Εβδομάδα Κινητικότητας, την τελευταία της ημέρα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, με το ημερολόγιο να δείχνει 22 (δύο δυάρια) Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τις λοιπές εκδηλώσεις του Δήμου. Από την πλευρά τους οι δύο δίδυμες εξήγησαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ότι αυτή η σκέψη ήταν… παμπάλαια: «από παιδί με απασχολούσε, το τι συμβαίνει με τους άλλους διδύμους», εξήγησε η Κατερίνα Φάλια. Και επεσήμανε ότι είναι η ευκαιρία «να γνωριστούμε, να συναντηθούμε, να ανταλλάξουμε εμπειρίες», σε ένα πλαίσιο εκδηλώσεων με ομιλίες επιστημόνων, δράσεις, μουσική, καντίνες, διαγωνισμούς, όλη την Κυριακή. η Αθανασία Φάλια μάλιστα επεσήμανε ότι ήδη υπάρχει ενδιαφέρον από πολλούς διδύμους από όλη τη χώρα, που δηλώνουν συμμετοχή μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης. Και κάλεσε τους δίδυμους να μετάσχουν σε μια όμορφη δραστηριότητα, πρωτότυπη για τη χώρα μας και, όπως συμπλήρωσε η κ. Μητσιάδη, με φόντο την πόλη των Τρικάλων και ένα όμορφο διήμερο που μπορεί ο καθένας να περάσει σε αυτή στα τέλη Σεπτέμβρη.

Σχετικα
Τρίκαλα: Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε καταστροφές στο Ρίζωμα
Τρίκαλα: Ισχυρή καταιγίδα προκάλεσε καταστροφές στο Ρίζωμα

Οι συνδιοργανωτές επεσήμαναν μόνο μία «υποχρέωση» των επισκεπτών: όσοι είναι δίδυμοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, να είναι ντυμένοι ομοιόμορφα, δείχνοντας ακριβώς αυτή την ομοιότητα – διαφορετικότητα. Σημειώνετια, επίσης, στα θετικα της διοργάνωσης, η μέριμνα για τα βρέφη, αλλά και οι ειδικοί χώροι για καπνιστές, αφού ζητείται σεβασμός στο πανέμορφο πάρκο. Δηλώσεις συμμετοχής (ήδη υπάρχουν αιτήσει από Εδεσσα μέχρι Πελοπόννησο) υποβάλλονται στο facebook πληκτρολογώντας «Πρώτη Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων Plus», στο ιστολόγιο  ή απευθείας εδώ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σχετικα
Τρίκαλα: Κρατούμενος κατάπιε σακουλάκια με ναρκωτικά και πέθανε
Τρίκαλα: Κρατούμενος κατάπιε σακουλάκια με ναρκωτικά και πέθανε

10:30 ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ

● Μία ποδηλατάδα διδύμων plus και πολιτών με αφετηρία την κεντρική πλατεία και τερματισμό το πάρκο του Αη Γιώργη. Η ποδηλατάδα ακολουθεί τη διαδρομή του υπό δημιουργία νέου ποδηλατοδρόμου στα Τρίκαλα.

11:00 ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

● Χαιρετισμοί Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτριος Παπαστεργίου, Αντιδήμαρχος Τρικκαίων Βασιλένα Μητσιάδη, Διοργανώτριες Κατερίνα και Αθανασία Φάλια)

● Ομιλίες Γυναικολόγος Γεώργιος Καλόγηρος Ψυχολόγος:Kων/να Μπαλατσούκα

12:00 ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΔΙΔΥΜΩΝ

● Διαγωνισμός περισσότερης ομοιότητας διδύμων

● Διαγωνισμός λιγότερης ομοιότητας διδύμων

● Διαγωνισμός ομοιότητας τριδύμων

● Παράλληλες δράσεις ζωγραφικής προσώπου (Face painting) και μπαλονοκατασκευών

● Δράσεις ζωγραφικής (Εκδόσεις του Κάμπου)

● Dj set (Στέργιος Μαγκούτης)

● Photobooth (Peekabooth | Floulis Photographers Studio)

● Επιδαπέδιο σκάκι ( ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

*Με τη λήξη των διαγωνισμών θα ακολουθήσει αναμνηστική ομαδική φωτογραφία όλων των διδύμων plus.

14:00 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

● Παραδοσιακοί Χοροί (Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων «O Ασκληπιός»

● Περιφερόμενες μασκότ / μεγαλοστολές για φωτογραφίες

● Παιδικά προγράμματα μάγου & κλόουν

● Περιφερόμενος μάγος (close up)

● Παράλληλες δράσεις ζωγραφικής Προσώπου ( Face painting) και μπαλονοκατασκευών

● Δράσεις ζωγραφικής (Εκδόσεις του Κάμπου)

● Επιδαπέδιο σκάκι ( ΣΚΑ.ΚΙ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

● Dj set (Eyebrow)

● Photobooth (Peekabooth | Floulis Photographers Studio)

17:00 Event «Τροχός της τύχης»

● Παιχνίδι τηλεοπτικού τύπου με τροχό της τύχης, πολλές ερωτήσεις και φυσικά πολλά δώρα από χορηγούς της πόλης των Τρικάλων .

18:30 Καραγκιόζης

● Το θέατρο σκιών του Κοσμά Παναγιώκα παρουσιάζει ένα έργο αποκλειστικά για τη Συνάντησης Διδύμων.

19:00 Live με τους «The Teasers»

● Η γνωστή τρικαλινή μπάντα θα κλείσει όμορφα και μουσικά την 1η Πανελλήνια Συνάντηση Διδύμων.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5