Life in Athens

City Vibes: Tα πιο γευστικά και αφράτα κρουασάν της Αθήνας

Δείτε το νέο επεισόδιο του City Vibes - 2 spots για αυθεντικά γαλλικά κρουασάν στην Αθήνα

giorgos-pasparakis.jpeg
Γιώργος Πασπαράκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
City Vibes: Tα πιο γευστικά και αφράτα κρουασάν της Αθήνας

City Vibes: Ο Γιώργος Πασπαράκης επισκέπτεται, δοκιμάζει και προτείνει τα μαγαζιά με τα πιο ονειρικά κρουασάν της πόλης στη νέα video στήλη της ATHENS VOICE.

Αν θέλετε άρωμα βουτύρου αίσθηση κρατσανιστή και γεύση Γαλλίας σε ένα κρουασάν,  ο Γιώργος Πασπαράκης μας συστήνει τα πιο ονειρικά κρουασάν της πόλης.

Η γευστική αναζήτηση ξεκινάει από το Κολωνάκι και το KORA. Μόλις στρίψετε στην Αναγνωστοπούλου σίγουρα θα το δείτε. Ξεχωρίζει με τα φωτεινά του χρώματα και τη σημασία που έδωσαν στις λεπτομέρειες. Το ανοιχτό εργαστήριο, ο τρόπος που δίνεις την παραγγελία σου αλλά και τα προϊόντα τους είναι όλα μοναδικά. Ο Γιώργος δοκίμασε όλα τα κρουασάν τους και ξετρελάθηκε. Η διαδικασία για τη φρέσκια ζύμη που παράγουν διαρκεί 72 ώρες. Το βούτυρο που χρησιμοποιούν είναι εξαιρετικής γαλλικής ποιότητας με αποτέλεσμα τα κρουασάν τους να έχουν την τέλεια κρούστα εξωτερικά και την αφράτη ψίχα εσωτερικά.

City Vibes: Tα πιο γευστικά και αφράτα κρουασάν της Αθήνας

Στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, στον πιο hip δρόμο της πόλης, στην Πραξιτέλους αναδεύονται μυρωδιές που σε ταξιδεύουν στο Παρίσι. Το Οveroll, όπως φαίνεται, ήρθε για να μας φέρει τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν στην Αθήνα. Με 17 διαφορετικά είδη κρουασάν σίγουρα θα βρείτε αυτό που θέλετε. Το City Vibes πέρασε από την croissanterie, γνώρισε τους ιδιοκτήτες, δοκίμασε τα κρουασάν τους και ενθουσιάστηκε. Όπως εκμυστηρεύτηκαν οι bakers του Overoll στον Γιώργο η συνταγή για να φτιάξεις κρουασάν είναι πάνω κάτω η ίδια. Εκείνο που κάνει τη διαφορά είναι πόσο τηρείς την τέχνη και τον χρόνο που απαιτεί. Παίζει ρόλο η θερμοκρασία και η υγρασία της ζύμης για να βγει αυτό το αποτέλεσμα του κρατσανιστού κρουασάν με την απαλή εσωτερική υφή. Η minimal αισθητική του χώρου συνδυάζεται εξαιρετικά με τους πρωταγωνιστές τους, που δεν είναι άλλοι από τα κρουασάν.

Σε αυτό το επεισόδιο το City Vibes δεν μας συστήνει μόνο τα καλύτερα κρουασάν της πόλης αλλά μας μαθαίνει και την προέλευσή τους. Γιατί μπορεί να νομίζουμε ότι ξεκίνησαν από την Γαλλία, αλλά η αλήθεια είναι πως άλλη είναι η χώρα προέλευσής τους.


Βίντεο: Jim Γεωργοσόπουλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ