Life in Athens

Υμηττός: Η πιο ωραία βόλτα στα «ορεινά» της Γλυφάδας

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων, η πόλη στους πρόποδες του Υμηττού θα αλλάξει όψη και θα αναδειχθούν οι σπάνιες ομορφιές της,

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έργα ανάπλασης στις πλαγιές του Υμηττού

Δήμος Γλυφάδας: Σε εξέλιξη είναι τα έργα υποδομής για την ανάπλαση της διαδρομής περιμετρικά του Υμηττού

Δεν θα χρειάζεται να απομακρυνθείς πολύ από την Αθήνα για να απολαύσεις μια βόλτα στο βουνό, μακριά από την βοή της πόλης, κοντά στη φύση, εκεί που θα μπορέσεις να ανακαλύψεις μονοπάτια, διαδρομές και λόφους με απεριόριστη θέα. Περιμετρικά του Υμηττού διαμορφώνεται η πιο ωραία βόλτα στα «ορεινά» της Γλυφάδας. Μια διαδρομή που θα «αγκαλιάζει» το δημόσιο μπαλκόνι με θέα της Αιξωνής, ένα σημείο για ρομαντικούς περιπάτους.

Η διαδρομή στο βουνό, που θα αποτελέσει μια κοντινή απόδραση, διαμορφώνεται με τα πλέον σύγχρονα και ποιοτικά υλικά, σχεδιασμένη και προσεγμένη από τη δημοτική αρχή της Γλυφάδας.

Έργα ανάπλασης στις πλαγιές του Υμηττού

«Μία ακόμα βασική μας δέσμευση, ένα έργο πνοής, γίνεται σταδιακά πραγματικότητα: Η πιο ωραία βόλτα, περιμετρικά του Υμηττού μας ! Από τα όρια της πόλης μας με την Αργυρούπολη μέχρι τα όρια με τη Βούλα. Φτιάχνουμε νέα κομμάτια πεζοδρόμων και νέων υποδομών εκεί που δεν υπάρχουν, τα ενώνουμε με τα υφιστάμενα και δημιουργούμε βήμα βήμα μια ενιαία διαδρομή περιπάτου, ποδηλάτου και αναψυχής. Πάνω από όλα, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής για όλους τους κατοίκους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.

Έργα ανάπλασης στις πλαγιές του Υμηττού

Αυτό το διάστημα, είναι σε εξέλιξη έργα στην αρχή της Αγίου Νεκταρίου, στα όρια με την Αργυρούπολη.  Με τη χρήση σύγχρονων υλικών, κατασκευάζεται εκ νέου πεζόδρομος, θα τοποθετηθούν φώτα LED τελευταίας γενιάς και παράλληλα θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα.

Έργα ανάπλασης στις πλαγιές του Υμηττού

 «Τα έργα θα συνεχιστούν και θα φτάσουν στην άλλη άκρη της πόλης μας, στην Αιξωνή, όπου ήδη έχουμε δημιουργήσει το υπέροχο και γνωστό σε όλους πλέον ‘μπαλκόνι’, μαζί με την ανάπλαση στους γύρω δρόμους . Η ζωή μας στη Γλυφάδα συνεχίζει να αλλάζει με έργα» προσθέτει ο δήμαρχος.

Έργα ανάπλασης στις πλαγιές του Υμηττού

Με την ολοκλήρωση του συνόλου αυτών των παρεμβάσεων, η πόλη στους πρόποδες του Υμηττού θα αλλάξει όψη και θα αναδειχθούν οι σπάνιες ομορφιές της, από τη θάλασσα μέχρι τώρα και το βουνό.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ