Life in Athens

Δήμος Αθηναίων: 5 περιπτώσεις για επιβολή προστίμου

Κρεμάς τα σκουπίδια σου έξω από τον κάδο; Πάρε ένα πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε σακούλα!

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 809
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έλεγχοι της αστυνομίας για πρόστιμα.
© Γιάννης Παναγόπουλος/ Eurokinissi

5 περιπτώσεις για τις οποίες μπορεί να σας επιβάλει πρόστιμο ο Δήμος Αθηναίων.

Ο τελευταίος Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, που βρίσκεται σε ισχύ από το 2016, περιλαμβάνει κάποιες ενδιαφέρουσες προβλέψεις για την επιβολή προστίμων για τους κατοίκους ή για τους περαστικούς από την πόλη – αν και δεν γνωρίζουμε εάν, τελικά, έχουν επιβληθεί ποτέ αυτά τα πρόστιμα. Να μερικές περιπτώσεις:

  1. Πρόστιμο 500 έως 5.000 ευρώ για όποιον ουρεί ή αφοδεύει σε δημόσιο χώρο. Το πρόστιμο διπλασιάζεται σε περίπτωση υποτροπής.
  2. Πρόστιμο 20 ευρώ για κάθε σακούλα σκουπιδιών που έχει τοποθετηθεί έξω από κάδο.
  3. Πρόστιμο 50 ευρώ για κρέμασμα απορριμμάτων σε δέντρα και σε κολόνες ή για ρίψη απορριμμάτων στο δρόμο ή στο πεζοδρόμιο από οποιοδήποτε ύψος.
  4. Πρόστιμο 20 ευρώ για απόρριψη από πεζούς ή εποχούμενους, σε δρόμους, πεζοδρόμια και λοιπούς κοινόχρηστους χώρους άχρηστων χαρτιών, πακέτων ή άλλων ειδών μικροσυσκευασίας, μικροαντικειμένων και ειδών ατομικής χρήσης.
  5. Πρόστιμο 50 ευρώ για αμέλεια ιδιοκτητών ή συνοδών κατοικίδιων ζώων άμεσου καθαρισμού του περιβάλλοντος από τα περιττώματά τους.

ΥΓ. Κάθε παραβάτης μπορεί να εμφανιστεί στον διευθυντή της Διεύθυνσης Καθαριότητας τρεις ημέρες από τη σύνταξη της παράβασης, προκειμένου να εκφράσει τις αντιρρήσεις του.

ΥΓ. 2 Το σύνολο του Κανονισμού Καθαριότητας του Δ. Αθηναίων μπορείτε να δείτε στο www.cityofathens.gr

ΥΓ. 3 Ο Κανονισμός Καθαριότητας πρόκειται να αλλάξει. Η σχετική διαβούλευση έχει ολοκληρωθεί και ο νέος Κανονισμός αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ