Visual Browsing

Δήμος Αθηναίων: Δίπλα στους άστεγους και το καλοκαίρι

Στο πλευρό των αστέγων ο Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων © EUROKINISSI
«Αγώνας διαρκείας για την στήριξη των πολιτών και την καταπολέμηση της φτώχειας», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης
  • A-
  • A+
0
Στήριξη στους άστεγους και τους άπορους πολίτες της Αθήνας προσφέρει ξανά ο Δήμος Αθηναίων με πράξεις και ενέργειες.

Στο πλευρό των άστεγων και άπορων πολιτών της πρωτεύουσας ο Δήμος Αθηναίων, που πλήττονται από τη φτώχεια και στερούνται τους βασικούς πόρους για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητα, στέκεται στις δύσκολες συνθήκες του ελληνικού καλοκαιριού, όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει πολύ, το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).

Οι επιτόπιες παρεμβάσεις των ομάδων streetwork συνεχίζονται απρόσκοπτα, πρωί και βράδυ, και μάλιστα εντατικοποιούνται τις ημέρες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, με χαρτογράφηση των αναγκών των ανθρώπων που διαβιούν στους δρόμους και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης και προϊόντων που θα τους ανακουφίσουν.

Με τις ομάδες κοινωνικών λειτουργών, οι οποίες δίνουν καθημερινά το παρόν στα πάρκα, στις πλατείες, έξω από σταθμούς ΜΜΜ, σε εγκαταλελειμμένα ακίνητα και όποια άλλη περιοχή έχουν υποδείξει συμπολίτες μας ότι υπάρχουν άστεγοι, αλλά και στα γνωστά στις κοινωνικές υπηρεσίες σημεία, απλώνεται ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και πρόνοιας. Στηρίζονται έτσι έμπρακτα οι πολίτες που ζουν σε κατάσταση φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού και δημιουργούνται συνθήκες αξιοπρέπειας και συνοχής.

Σχετικα
Μπακογιάννης-Κορωνοϊός: Οι δράσεις του δήμου Αθηναίων
Μπακογιάννης-Κορωνοϊός: Οι δράσεις του δήμου Αθηναίων

Ήδη τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, οι ομάδες streetwork του Κ.Υ.Α.Δ.Α. πραγματοποίησαν 530 επιτόπιες παρεμβάσεις σε άστεγους στο δρόμο και στόχος της Δημοτικής Αρχής, είναι να συνεχίσει να ισχυροποιεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας, ώστε να καλυφθούν όλοι όσοι έχουν ανάγκη.

Στη διάρκεια αυτών των παρεμβάσεων, οι άνθρωποι του Κ.Υ.Α.Δ.Α. διανέμουν έτοιμα, συσκευασμένα, πλήρη γεύματα κρύο νερό και ό,τι άλλο έχουν ανάγκη όσοι βρίσκονται στον δρόμο (ρούχα, παπούτσια κ.ά.). Παράλληλα, αφιερώνουν χρόνο συνομιλώντας μαζί τους, αφουγκράζονται τις ανάγκες τους και προσπαθούν να τους κατευθύνουν και να τους βοηθήσουν στις κινήσεις που πρέπει να κάνουν για να σταματήσουν να ζουν στο πεζοδρόμιο.

Σχετικα
Χατζηδάκης: Ολοκληρώνεται η Κτηματογράφηση στον δήμο της Αθήνας
Χατζηδάκης: Ολοκληρώνεται η Κτηματογράφηση στον δήμο της Αθήνας

Τους ενημερώνουν ότι μπορούν να απευθυνθούν στον Ξενώνα Τοξικοεξαρτημένων του Δήμου Αθηναίων (αν πρόκειται για χρήστες) ή στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπου λειτουργεί μεταξύ άλλων και Υπνωτήριο. Εκεί οι άστεγοι της πόλης, μπορούν όχι μόνο να βρουν ένα κρεβάτι για να περάσουν το βράδυ, αλλά να κάνουν μπάνιο, να πλύνουν τα ρούχα τους και να λάβουν ψυχοκοινωνική στήριξη από τους αρμόδιους επιστήμονες.

«Η ανθρωπιά και η πρόνοια δεν έχουν διακοπές. Αντιθέτως, ο Δήμος των Αθηναίων, εντατικοποιεί τη δουλειά του γι αυτές τις ομάδες του πληθυσμού με δεδομένες τις καιρικές και τις κοινωνικές συνθήκες. Είναι δουλειά που έχει αρχή αλλά όχι τέλος. Αυτή είναι η αλλαγή που γίνεται στον τρόπο που λειτουργεί ο Δήμος. Είναι σε όλη την πόλη, 24 ώρες, κάθε μέρα, δίπλα σε όλους όσοι τον χρειάζονται», αναφέρει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5