Visual Browsing
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο εγκαινιάζουν στην Αθήνα ακαδημία μπάσκετ

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο εγκαινιάζουν στην Αθήνα ακαδημία μπάσκετ

Ενεργοποιούν τη δύναμη του αθλητισμού μέσα από ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και νέους
© Antetokounbros Academy
Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο εγκαινιάζουν σε γήπεδα της Αθήνας την AntetokounBros Academy μέσα από ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα αθλητισμού και κοινωνικής προσφοράς

«Η στιγμή για να γίνει πράξη η AntetokounBros Academy έφτασε και δεν μπορούμε να κρύψουμε τη χαρά και τον ενθουσιασμό μας» ανέφεραν ο Γιάννης, ο Θανάσης, ο Κώστας, ο Αλεξ και ο Φράνσις σε κοινή τους δήλωση. «Για τα επόμενα 2 χρόνια σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, τον Οργανισμό Eurohoops και τη Nike, θα δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες ανάπτυξης, για παιδιά που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Και αυτό είναι μόνο η αρχή».

© Antetokounbros Academy

100 νέοι αθλητές και 12 προπονητές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους χάρη στην AntetokounBros Academy.

Οι AntetokounBros, ο οργανισμός που ιδρύθηκε από τον star του NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα αδέρφια του, εγκαινιάζει την AntetokounBros Academy, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να βοηθήσει αγόρια και κορίτσια (ηλικίας 12-16) και να εμπνεύσει προπονητές (ηλικίας 18-25) προκειμένου να αξιοποιήσουν τις αθλητικές τους ικανότητες, να  αποκτήσουν δεξιότητες για την προσωπική τους ανάπτυξη και να γίνουν καλύτεροι πολίτες.

Σχετικα
Αντετοκούνμπο: Η έκπληξη του Γιάννη για τα γενέθλια του Θανάση
Αντετοκούνμπο: Η έκπληξη του Γιάννη για τα γενέθλια του Θανάση

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, θα υλοποιηθεί για 2 χρόνια στην Αθήνα, με τη συμβολή της Nike που θα προσφέρει χρηματοδότηση και τεχνογνωσία, του Οργανισμού Eurohoops που θα ηγηθεί του προγράμματος των προπονήσεων και του Ιδρύματος  Ωνάση που μέσα από εργαστήρια, ομιλίες αλλά και υποτροφίες που εμπνέουν και δίνουν ώθηση στους συμμετέχοντες, θα εμφυσήσει στους νέους τις αξίες που πρεσβεύουν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο.

© Antetokounbros Academy

Τα αδέρφια Αντετοκούνμπο πιστεύουν βαθύτατα στη δύναμη του αθλητισμού και δεσμεύονται να προσφέρουν ευκαιρίες σε εκείνους που τις χρειάζονται περισσότερο, έχοντας βιώσει και οι ίδιοι πώς η σκληρή δουλειά και η αφοσίωση μπορούν να οδηγήσουν κάποιον στην κορυφή.

Σχετικα
Μία αγωνιστική η τιμωρία του Γιάννη
Μία αγωνιστική η τιμωρία του Γιάννη

Το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ από τον Οργανισμό Eurohoops, στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα στους Αμπελόκηπους και στη Λαμπρινή. Η Αναστασία Κωστάκη, η πρώτη Ελληνίδα παίκτρια του Γυναικείου NBA (WNBA) ανέλαβε τον ρόλο της επικεφαλής προπονήτριας.

Η διαδικασία των αιτήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 20 Οκτωβρίου (για νέους προπονητές) και έως τις 23 Οκτωβρίου (για αθλητές). Οι υποψήφιοι θα αξιολογηθούν με βάση κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια, αλλά και την απόδοσή τους στα Try-Outs που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο 9-10 Νοεμβρίου στα γήπεδα των Αμπελοκήπων και της Λαμπρινής.

© Antetokounbros Academy

Πέραν των μπασκετικών προπονήσεων, το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά από εργαστήρια και ομιλίεςπου θα υλοποιηθούν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την ενδυνάμωση.

Από τους 100 αθλητές αποφοίτους Λυκείου που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα, θα δοθεί μια πανεπιστημιακή υποτροφία «One of a Kind» από το Ίδρυμα Ωνάση σε εκείνον με την καλύτερη επίδοση.«Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στις συνεργασίες που προωθούν την ανάπτυξη και την πρόοδο, σε επίπεδο ατομικό και κοινωνικό.  Μέσα από τη σύμπραξη με την AntetokounBros Academy, στις γειτονιές της Αθήνας, διαφορετικές εθνικότητες, θρησκείες και φύλα ενώνονται ως μια ομάδα που δημιουργεί σχέσεις, αναπτύσσει ικανότητες, μαθαίνει να αγωνίζεται μέσα και έξω από το γήπεδο και διεκδικεί όλα τα όνειρά της.» δήλωσε η Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση.

© Antetokounbros Academy

Παράλληλα, 2 αθλητές θα κερδίσουν ετήσιες υποτροφίες προπόνησης με τον Οργανισμό Eurohoops, ενώ 4 παιδιά θα επιλέγονται κάθε χρόνο για να παρακολουθούν καλοκαιρινά μαθήματα στην Αγγλία, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση.

Από τους 12 νέους άντρες και γυναίκες προπονητές που θα επιλεγούν, εκείνος που θα ξεχωρίσει με τις επιδόσεις του, θα κερδίσει μία θέση εργασίας στον Οργανισμό Eurohoops.  Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Παπαλουκάς, Διευθύνων Σύμβουλος του  Οργανισμού Eurohoops: «Με την Πρωτοβουλία της AntetokounBros Academy περιμένουμε να δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά, να αλλάξουν τη ζωή τους και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. Το μπάσκετ είναι μόνο η αφορμή, για να βρεθούν όλοι μαζί και να γίνουν μέλη μιας ομάδας, να εμπνευστούν και να πιστέψουν στον εαυτό τους. Είναι τιμή και χαρά μας που επιλέχθηκε ο Οργανισμός Eurohoops για να συμβάλλει με την τεχνογνωσία του στην ανάπτυξη και υλοποίηση αυτού του προγράμματος».

© Antetokounbros Academy

«Είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος με όλη την ομάδα των συνεργατών μας και ξεκινάμε αυτό το ταξίδι κοινωνικής προσφοράς με ένα κοινό όραμα» πρόσθεσαν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο «Μαζί θα δουλέψουμε, σαν μια μεγάλη οικογένεια, χωρίς κανένα είδος κοινωνικού ή ατομικού αποκλεισμού και είμαστε σίγουροι πως η δημιουργία της AntetokounBros Academy θα αφήσει θετικό αποτύπωμα και θα προσφέρει ουσιαστική αρωγή σε οικογένειες που έχουν ανάγκη από υποστήριξη. Και επαναλαμβάνουμε... Αυτό είναι μόνο η αρχή!»

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να δηλώστε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα antetokounbrosacademy

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5