Visual Browsing
To Mad About Arts by Campari είναι ο θεσμός που χρειαζόμασταν

To Mad About Arts by Campari είναι ο θεσμός που χρειαζόμασταν

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά αναδεικνύοντας Έλληνες δημιουργούς και καλλιτέχνες
© Θανάσης Καρατζάς

Η παρουσία της τέχνης στην σύγχρονη σκηνή μίας πόλης είναι το στοιχείο που της δίνει χαρακτήρα, χρώματα και παλμό. Σε οποιαδήποτε από τις χιλιάδες μορφές της, η τέχνη και όσοι την υπηρετούν, καταφέρνουν με τρομερά δημιουργικούς τρόπους να εκφράσουν το κλίμα, τις ανησυχίες, τις μόδες, τα λόγια που κυκλοφορούν και ελίσσονται ανάμεσά μας, ίσως υπερβολικά γρήγορα για να γίνουν αντιληπτά από τους περισσότερους, εκτός από εκείνους που ξέρουν πού να κοιτάξουν. Τέτοια άτομα υπάρχουν παντού στην Αθήνα, παράγοντας τη δική τους μοναδική τέχνη, και για πρώτη φορά το Mad About Arts by Campari τους έδωσε την πλατφόρμα που τους αξίζει.

© Θανάσης Καρατζάς

Μία όμορφη καλοκαιρινή βραδιά, το Κτίριο 56 στον «Ελληνικό Κόσμο» ντύθηκε στα κόκκινα για να φιλοξενήσει για πρώτη φορά τον θεσμό του MAD και του Campari, φιλοξενώντας ονόματα που λάμπουν από τον χώρο του θεάματος και με σκοπό να αναδείξει και να βραβεύσει νέους Έλληνες καλλιτέχνες. Έδωσε έτσι την ευκαιρία σε άτομα με γνήσιο ταλέντο και ιδέες να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο κοινό, ενισχύοντας το όραμά τους με τη γλύκα μιας καταξίωσης.

Βρεθήκαμε και εμείς εκεί, απολαύσαμε ένα δροσιστικό Campari Tonic υπό το φως εντυπωσιακών πολυελαίων και την υπέροχη φωνή της Penny Baltatzi να μας ξυπνάει μία επιθυμία για χορό.

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

Στη συνέχεια ήταν η ώρα του main event, με παρουσιαστή τον υπέροχο Σάκη Ρουβά (ο οποίος ήταν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ γοητευτικός με αυτό το γαλάζιο κοστούμι, δεν με νοιάζει αν βγαίνω εκτός θέματος) και μία κριτική επιτροπή γεμάτη με αξιόλογους ανθρώπους, έτοιμοι να μας παρουσιάσουν τους νικητές που καινοτομούν με την έμπνευση και το έργο τους σε όλες τις εκφάνσεις της τέχνης.

Μέσα από 8 διαφορετικές κατηγορίες μπορέσαμε να δούμε τις πραγματικά αξιόλογες δουλειές νέων μουσικών, σχεδιαστών, σεφ, mixologists (αν πιστεύεις πως ένα κοκτέιλ δεν μπορεί να θεωρηθεί τέχνη, τότε μάλλον δεν καταλαβαινόμαστε ως άνθρωποι) και χορευτών, με πολλές γυναίκες ανάμεσά τους. Αυτό το τελευταίο το εκτιμήσαμε λίγο παραπάνω.

Στις πιο ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς κατατάσσουμε και το βραβείο Unexpected Artist Of the Year, το οποίο παρέλαβε ο Αλέξανδρος Ντούρας, το έργο του οποίου είναι πραγματικά αξιόλογο και μας κάνει περήφανους για την καταγωγή του. Ο ανερχόμενος δημιουργός ασχολείται με το γλυπτικό φως και την κεραμική, την αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το φως και τη δυνατότητα κατασκευής ατμόσφαιρας, ενώ κέντρο της δουλειάς του είναι ο άνθρωπος και η βελτίωση της διάθεσής του.

Το βράδυ απογειώθηκε όταν, μετά τη λήξη της βράβευσης, εμφανίστηκαν στη σκηνή οι MEΛΙSSES για ένα πάρτι surprise (κυριολεκτικά, καθώς κανένας δεν γνώριζε πως θα μας παίξουν μουσική) και οι επόμενες ώρες πέρασαν ενώ χορεύαμε και πίναμε γευστικότατα negroni. Δεν θα αναφέρουμε πόσα.

© Θανάσης Καρατζάς

Καλή επιτυχία στο Mad About Arts by Campari, έναν θεσμό που ευχόμαστε να εδραιωθεί. Τον χρειαζόμαστε!

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

© Θανάσης Καρατζάς

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5