Visual Browsing
Athens 102.5 Voice
CITY LOVER

Σπάνια κόμικς κι όχι μόνο, με μισό ευρώ το ένα

Πού ακριβώς είναι «κρυμμένα», στο παζάρι του Βοτανικού

Κυριακή 15 Απριλίου. Το παζάρι στο  δημοτικό «τριεθνές» Βοτανικό (Δήμος Αθηναίων)  – Δήμος Ταύρου – Δήμος Αιγάλεω είναι πλέον εντελώς ξεχειλωμένο. Καμιά σχέση με τις προηγούμενες «μαζεμένες» φάσεις του (Θησείο, Ιερά Οδός, Αγ. Πολυκάρπου), κάθε Κυριακής είναι ακόμα πιο πολυδιασπασμένο σε δεκάδες μικρούς χώρους, πάσχοντας κανονικά από υδροκεφαλισμό. Έχει μπει σε τουριστικούς οδηγούς (κυριολεκτώ), έχει άπειρους πωλητές (εξακολουθούν να είναι κατά 99% ρακοσυλλέκτες), συγκεντρώνει πια τεράστια πλήθη, είναι φυσικά αδύνατο να το διατρέξεις ολόκληρο, μειώνονται πολύ οι πιθανότητες να βρεις κάτι ξεχωριστό.

Ωστόσο, επειδή «ο ζητών ευρίσκει» και «ο ευρών αμειφθήσεται», έπεσα πάνω σ΄ ένα αναπάντεχο εύρημα κι είπα να το μοιραστώ μαζί σας: μέσα σ΄ ένα χώρο που είναι/ήταν, ίσως, γκαράζ, βρήκα ένα μεγάλο μέρος του στοκ της θρυλικής «Ars Longa» (Κεντρική φωτό).

Τα περιοδικά  «Απαγορευμένος πλανήτης» (ακόμα και πρώτα τεύχη των σειρών!), «Παρά πέντε», «Μικρό παρά πέντε», «RanXerox» και άλλα, τομίδια της «Μαφάλντα», αλλά και υπέροχες εικόνες – πίνακες του ίδιου θρυλικού δημιουργού Quino, ακόμα και μερικά σκόρπια βιβλία του εκδοτικού οίκου, όλα στο σφυρί, με μισό ευρώ το ένα. Ακριβώς αυτά που στην πιάτσα κοστίζουν αρκετά παραπάνω, αν και όταν τα βρει κανείς. 


Αγόρασα δυο «Μαφάλντες» για την κόρη μου την Άρτεμη που αγαπάει πολύ τη συγκεκριμένη ηρωίδα και ρώτησα τον έμπορο αν την άλλη Κυριακή (22 Απριλίου) θα είναι εκεί. «Βέβαια», μου απάντησε και ποζάρισε.
Σχετικα
Τown Cinemas: το νέο meeting point στη Γλυφάδα
Τown Cinemas: το νέο meeting point στη Γλυφάδα

Λοιπόν, κάθε παλαιοπώλης ή αναγνώστης που ενδιαφέρεται να πάει, αφού πάρει την (αβλαβή, σας διαβεβαιώνω) απόφαση να βρεθεί πρόσκαιρα στον Τέταρτο (ούτε καν στον Τρίτο) Κόσμο, δεν έχει παρά ν΄ ακολουθήσει τις εξής οδηγίες:

Α. Από τη στάση «Ελαιώνας» του μετρό, το τέρμα του λεωφορείου 027, με δικό σας ή με τα πόδια, φτάνετε στη γωνία Αγ. Άννης και Ορφέως. Είσαστε στην καρδιά των μεταφορικών εταιριών προς όλη την Ελλάδα. (Πολύ πριν έρθει εδώ το παζάρι, είχα γράψει το ποίημα «Στις μεταφορές»: σελίδα 83. αλλά και στη στήλη μου, μόνο που τώρα δεν υπάρχει η καντίνα «Nova»).

Σχετικα
Η Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο
Η Τελετή της 1ης Ολυμπιάδας Παιδικής Ζωγραφικής στο Ζάππειο Μέγαρο

Β. Εδώ λοιπόν, στο σταυροδρόμι, θα βρείτε ένα μισοβυθισμένο εκκλησάκι, την Αγιατριάδα του Τρίμη.

Γ. Στη βορειοδυτική γωνία, δίπλα στα μπάζα, στην Ορφέως 192,θα δείτε μια τσιμεντοκολώνα που γράφει «Άρτα – Πρέβεζα».

Δ. Η μεταφορική που έδρευε στο σημείο αυτό έχει κλείσει. Θα κατηφορίσετε τη ράμπα έχοντας μια εικόνα περίπου τέτοια.

Ε. Στο παλιό γκαράζ, θ΄ αναζητήσετε το σημείο Β2. Από δω και πέρα, επιλέγετε ό,τι θέλετε.

[email protected]

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5