Ταξιδια

Summer Senses Luxury Resort, ένας παράδεισος χαλάρωσης στη Πάρο

Το πρώτο 5αστερο ξενοδοχείο της Πάρου έχει ό,τι ονειρεύεσαι για το καλοκαίρι σου

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
summer_senses_main_pool_13.jpg

Το Summer Senses Luxury Resort στην Πάρο προσφέρει πολυτελή διαμονή και την εμπειρία μιας υψηλής γαστρονομίας

Η μεγάλη μπουκαπόρτα του πλοίου ανοίγει και σε κάνει να νιώθεις σαν να αναπνέεις ξανά. Ρουφάω βαθιές, αχόρταγες ανάσες γεμάτες λαχτάρα: αλμύρα και μυρωδικά κάτω από τον ήλιο της Μεσογείου. Τέλη Μαΐου, οι λιγοστοί επισκέπτες πατάμε στο πόδι μας στο νησί βιαστικοί και ξαναμμένοι λες και κάνουμε στρατιωτική απόβαση. Στην Παροικιά μας περιμένει ένα μικρό βανάκι. Σε 18 λεπτά θα μας έχει ήδη μεταφέρει στον Παράδεισο. Αλλά αυτό δεν το ήξερα ακόμα.

Περνάμε κάμπους κάτω από περαστικά σύννεφα, με διάσπαρτους θάμνους και λευκά σπιτάκια. Από αυτή την οπτική η Πάρος μοιάζει ένα ήσυχο νησί. Δεν είναι και τόσο, τουλάχιστον όχι αν βρεθείς (που θα βρεθείς) στη Νάουσα κάποιο βράδυ. Όσο το βανάκι γλιστράει πάνω στην άσφαλτο, χαζεύω το τοπίο και σκέφτομαι πώς το κάνουν αυτό οι Κυκλάδες… μοιάζουν νησιά ολόιδια, μα ταυτόχρονα τόσο διαφορετικά. Κι έπειτα, σε έναν λόφο της Μάρπησσας ξεπροβάλλει το Summer Senses Luxury Resort σε όλη του την αίγλη.

summer_senses_lounge_pool_05.jpg

Το ξενοδοχείο άνοιξε το 2019 και είναι το πρώτο 5άστερο της Πάρου. Από μακριά, μοιάζει με μικρή, κατάλευκη πολιτεία. Όταν βρίσκεσαι όμως στο εσωτερικό του δεν έχεις αίσθηση του μεγέθους του. Η αρχιτεκτονική του έχει σεβαστεί την παράδοση του τόπου πράγμα που σημαίνει ότι τα 100 πολυτελή δωμάτια και οι μαγευτικές σουίτες του είναι σκορπισμένα σε κομψά, άσπρα κτίρια, που με τη σειρά τους εκτείνονται εδώ κι εκεί δίνοντας την εντύπωση ότι περιφέρεσαι σε ένα παριανό χωριουδάκι. Εντάξει, luxury χωριουδάκι…

Το δικό μου δωμάτιο είναι χαρακτηριστικό, νομίζω, ολόκληρου του Summer Senses Luxury Resort. Όπως ακριβώς και ολόκληρο το ξενοδοχείο είναι πολυτελές, μα δεν κραυγάζει την πολυτέλειά του – είναι ο ορισμός της κομψότητας. Έχει κρεβάτι που όταν ξαπλώνεις, δεν θες να ξανασηκωθείς, ηχείο- τελευταία λέξης της τεχνολογίας που συνδέεται με το κινητό σου, τεράστια τηλεόραση και ένα μπαλκόνι στο Αιγαίο όλο δικό σου. Από αυτό το μπαλκόνι μπαίνει ορμητικό το μελτέμι, κουβαλώντας μαζί του το άρωμα του θυμαριού. Το ακούς; Λέει ότι τώρα είσαι και επίσημα σε διακοπές.

summer_senses_lounge_pool_02.jpg

Οι πισίνες των ονείρων σου

Αν η ιδέα σου για ονειρεμένες διακοπές περιλαμβάνει τον (ηλιοκαμένο) εαυτό σου στην άκρη μιας πισίνας, να βουτάει τα δάχτυλα των ποδιών μέσα στο δροσερό νερό την ίδια στιγμή που κρατάει ένα cocktail στα χέρια, είσαι στο ιδανικό μέρος. Το Summer Senses Luxury Resort διαθέτει δύο πισίνες με πανοραμική θέα στη Νάξο, την Ίο και τα Κουφονήσια. Στο πάνω επίπεδο, η πρώτη πισίνα πρέπει να είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Πάρο. Αν κατέβεις μερικά σκαλιά, θα βρεθείς στην ειδυλλιακή δεύτερη πισίνα, που μοιάζει με εξωτική παραλία (εδώ τραβάς φωτογραφίες…)! Και αν προτιμάς το κολύμπι σου μακριά από βλέμματα, το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης 12 ευρύχωρες σουίτες με τη δική τους ιδιωτική πισίνα. Σε απόσταση μερικών βημάτων βρίσκεται, βέβαια, και η Πούντα, μία από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού.

summer_senses_suite_private_pool_05.jpg

Anassa Spa by Idolo

Το Summer Senses Luxury Resort είναι ο Παράδεισος της χαλάρωσης, αίσθηση που ένιωσα από την πρώτη στιγμή της διαμονής μου εκεί, και που δεν με εγκατέλειψε ακόμα και αρκετές μέρες μετά την επιστροφή μου στην Αθήνα. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην έχει το δικό του σπα. Αυτό είναι το Anassa Spa by Idolo, όπου οι επισκέπτες ζουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας. Αρχίζεις με μασάζ, συνεχίζεις με περιποιήσεις προσώπου και σώματος, φτάνεις μέχρι την ειδική περιποίηση του δέρματος μετά την έκθεση στον ήλιο και έχεις πια χαλαρώσει σε επίπεδο νιρβάνας. Και αν είσαι υπέρμαχος της καθημερινής προπόνησης ακόμα και στις διακοπές, υπάρχει για εσένα και το πλήρες εξοπλισμένο Anassa Gym.

Γαστρονομία ύψους σε μπλε φόντο

summer_senses_galazia_hytra_01.jpg

Τι δεν λείπει ή δεν θα πρέπει να λείπει ποτέ από τις ονειρεμένες διακοπές; Εξίσου ονειρεμένο φαγητό. Και το Summer Senses Luxury Resort έχει φροντίσει ειδικά για αυτό «απλώνοντας» μπροστά και γύρω από τις πισίνες του δύο ωραία εστιατόρια. Το πρώτο είναι το Gaia Restaurant, προσβάσιμο μόνο στους ενοίκους του ξενοδοχείου. Εδώ, μπορείς να αρχίσεις τη μέρα με ένα δελεαστικό ελληνικό πρωινό που περιλαμβάνει περίπου… τα πάντα (από αλμυρά, παραδοσιακά εδέσματα μέχρι γλυκά του κουταλιού). Συνεχίζεις με μεσημεριανό και ελαφριά, αλλά πλούσια σε γεύση πιάτα (όπως για παράδειγμα ένα ντελικάτο λαβράκι με baby λαχανικά και vinaigrette ντομάτας ή κάτι μαλακά ροδίτικα πιτάκια μαζί με διάφορες αλοιφές, τόσο νόστιμα που σκέφτηκα σοβαρά να ζητήσω ένα τάπερ για το πλοίο – συγκρατήθηκα). Το βράδυ το μενού στο Gaia Restaurant αλλάζει και πάλι προσφέροντας πιάτα μεσογειακής (κυρίως) κουζίνας, όπως ψημένο καλαμάρι με σταμναγκάθι σοτέ, πίκλα παντζαριού και κρέμα σκόρδου ή ένα μυλοκόπι φρικασέ με κρέμα από χόρτα εποχής, ψητά καρότα και σάλτσα αβγολέμονο.

sb_hytra_summer_senses_full_size_20.jpg

Το δεύτερο εστιατόριο είναι στα αλήθεια ένας γαστρονομικός προορισμός… Για αυτό και είναι ανοιχτό σε όλους τους επισκέπτες του νησιού. Πρόκειται για την πολυσυζητημένη Galazia Hytra, το μικρό αδερφάκι της αθηναϊκής και βραβευμένης με αστέρι Michelin Hytra. Βρίσκεται σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία του ξενοδοχείου, έχοντας για θέα ένα ατέλειωτο μπλε θάλασσας και ουρανού. Εδώ, κυριαρχούν πιάτα σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, πάντα με κυκλαδίτικο άρωμα και υλικά από την πλούσια νησιώτικη γη. Δύσκολα θα αντισταθεί κανείς στο μπαρμπούνι σαβόρο με λευκή μελιτζάνα και καπνιστό λάδι από νεροκρέμμυδα ή στον βιολογικό κόκορα που μαγειρεύεται με παλαιωμένο κρασί και σερβίρεται με κρέμα καλαμποκιού και εσαλότ με πετιμέζι. Κι αν θέλει να εξερευνήσει αγαπημένα πιάτα της ελληνικής κουζίνας σε σύγχρονα μονοπάτια απλά θα δοκιμάσει το ριζότο που ακούει στο όνομα «τα γεμιστά αλλιώς»…  Όλα αυτά μαζί με κάποιο κρασί από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα ή με κάποιο δροσιστικό cocktail. Αν και για τα τελευταία θα πρότεινα να περάσει δίπλα, στο Hydor Pool Bar για signature cocktails δημιουργημένα αποκλειστικά με premium ποτά (σ.σ. στα οπωσδήποτε το Violet Silk, ένα φα-ντα-στι-κό cocktail που μοσχοβολάει… λεβάντα!)

sb_hytra_summer_senses_full_size_23.jpg

Κοντινές εκδρομές

Στο μυαλό μου, το Summer Senses Luxury Resort είναι ο ιδανικός τόπος για όσους ψάχνουν να χαλαρώσουν από έναν πιεστικό χειμώνα. Φυσικά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για να ανακαλύψεις την Πάρο, απλώς όταν περάσεις τις πόρτες του δεν θες καθόλου να φύγεις. Αν σου συμβεί αυτό, πετάξου τουλάχιστον μέχρι τον Πρόδρομο ή τις κοντινές Λεύκες, το υπέροχο γραφικό χωριουδάκι που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα της Πάρου. Μετά, επίστρεψε πίσω και άσε τον εαυτό σου να βουλιάξει και πάλι στην απέραντη γαλήνη.

dji_0235-edit-3.jpg

*Ευχαριστούμε θερμά το Summer Senses Luxury Resort για τη φιλοξενία, όπως και όλο το προσωπικό για την απροσποίητη ευγένεια και τον άψογο επαγγελματισμό του.

www.summersenses.gr, Fb: @summersensesresort, Instagram: @summersensesresort

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ