1821 Digital Gallery
Η Πάρος της Catherine Suard
ΤΕΥΧΟΣ Summer Guide 2011

Η Πάρος της Catherine Suard (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών)

Όσον αφορά στην καρδιά των Κυκλάδων, έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην Πάρο, που επισκέπτομαι συχνά και δεν με απογοήτευσε ποτέ.
Η Πάρος της Catherine Suard
Πάρος: H διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών Catherine Suard γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice

Ανακάλυψα την Ελλάδα πριν αναλάβω το πόστο μου ως επικεφαλής του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, όταν ήμουν ακόμη σε πόστο στη Βουλγαρία όπου οι εξορμήσεις προς τη Θεσσαλονίκη μάς επέτρεπαν να επισκεφτούμε τη Μεσόγειο και να θαυμάσουμε τοπία με αμέτρητα δέντρα ελιάς, τα οποία ήταν ανύπαρκτα από την άλλη πλευρά της Ροδόπης.
Το πρώτο ελληνικό νησί που επισκέφτηκα ήταν η Θάσος, ορεινό, πράσινο, με πλούσια αρχαιολογική κληρονομιά, στο οποίο γαλλικές ομάδες σε συνεργασία με τους Έλληνες ομολόγους τους οδηγούν ανασκαφές εδώ και 100 χρόνια.

Από τότε που ζω σε αυτή τη χώρα «ευλογημένη από τους θεούς», ομολογώ ότι μου είναι δύσκολο να επιλέξω ένα μόνο προορισμό ανάμεσα σε κάθε μαγευτικό μέρος που είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ. Η μαγεία της Ελλάδας είναι καταρχάς το φως, η ποικιλομορφία των τοπίων της, η φυσική τους ομορφιά και οι άνθρωποί της.
Για μένα, ένα ταξίδι στην Ελλάδα αποτελεί ταξίδι στο χρόνο, που σου χαρίζει αυθεντικές εικόνες και εμπειρίες. Καθένα από τα ελληνικά νησιά έχει διατηρήσει το χαρακτήρα του, τη μοναδικότητά του, με κοινό σημείο τη φιλοξενία και τη ζεστασιά των ανθρώπων που έχω συναντήσει.

Όταν η καθημερινότητα είναι φορτωμένη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και σου δίνεται η ευκαιρία να αποδράσεις σε ένα ελληνικό νησί, είναι πραγματικά δώρο θεού! Και αυτό, είτε πας στην κοντινή Αίγινα είτε ταξιδέψεις στις Κυκλάδες, όπως στην εξαιρετική Σαντορίνη με τη συναρπαστική Καλντέρα (προτείνω ανεπιφύλακτα να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα, από τη βεράντα του ξενοδοχείου του φίλου μου Δημήτρη Τσίτουρα).

Όσον αφορά στην καρδιά των Κυκλάδων, έχω ιδιαίτερη αδυναμία στην Πάρο, που επισκέπτομαι συχνά και δεν με απογοήτευσε ποτέ. Μου αρέσει να απολαμβάνω φρέσκο ​​ψάρι σε ένα από τα ουζερί της Νάουσας, η οποία έχει διατηρήσει τη γοητεία της, με τα πολύχρωμα καΐκια της, τα λαβυρινθώδη σοκάκια της και τα λευκά κυκλαδικά σπίτια της. Αγαπώ την ποικιλομορφία των παραλιών της, είτε είναι ήσυχες, όπως η παραλία Λωλαντώνη με το ταβερνάκι της, είτε είναι κοσμοπολίτικες, όπως η οργανωμένη εξωτική παραλία Κολυμπήθρες. Τέλος λατρεύω τη θέα του ηλιοβασιλέματος πάνω από το Αιγαίο που προσφέρει η παραλία του Αγίου Κωνσταντίνου, μια σκέτη μαγεία...

Σχετικα
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο

Πίσω από αυτές τις αληθινές εικόνες καρτ-ποστάλ, κάθε ελληνικός προορισμός προσφέρει, μέσω της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς του, το φυσικό του πλούτο και τις ανθρώπινες σχέσεις, μια αυθεντική εμπειρία και μια πραγματική αίσθηση γαλήνης.

Κάθε ένα από αυτά τα μοναδικά ταξίδια μου θα παραμείνουν για πάντα χαραγμένα στο μυαλό μου. Ως εκ τούτου, μετά την αναχώρησή μου από την Ελλάδα... θα συνεχίζω να την επισκέπτομαι όποτε είμαι σε διακοπές!

* Η Catherine Suard είναι σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης, διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5