Visual Browsing

Γιατί ο χειμώνας αγαπά την Αυστρία;

Ένα ταξιδιωτικό σλάλομ στη μικρή χώρα με τα πολλά αξιοθέατα

Χειμώνας, κρύο, χιόνι. Σκι. Αυστρία. Η χώρα της κεντρικής Ευρώπης με το πλούσιο γεωγραφικό ανάγλυφο αποτελεί έναν εξαιρετικά δημοφιλή προορισμό, με εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως από ολόκληρο τον κόσμο. Η χώρα που επιλέξαμε σε δευτερόλεπτα για τo χειμερινό μας ταξίδι.

BEAUTIFUL SLOPES OF ST. ANTON & LECH AM ARLBERG

Οι κορυφές και τα βουνά είναι τόσο πολλά. Οι πλαγιές απέραντες και οι διαδρομές τόσες, που μπορείς να κάνεις σκι μια ολόκληρη μέρα χωρίς να περάσεις δυο φορές από την ίδια πίστα. Είτε είσαι έμπειρος, είτε όχι, δεν παίζει μεγάλο ρόλο, τα βουνά είναι φιλικά για όλα τα επίπεδα. Το μόνο σίγουρο, θα το ευχαριστηθείς!

Το St. Anton am Alberg βρίσκεται στα 8 κορυφαία χιονοδρομικά των Άλπεων και αποτελεί μια από τις ασφαλείς επιλογές, ειδικά στην αρχή της σεζόν, μιας και λόγω υψόμετρου θα βρεις φρέσκο χιόνι όταν δεν υπάρχει άλλου. Το χωριό του St. Anton απλώνεται στην κοιλάδα ανάμεσα σε δυο βουνά, και το λιφτ βρίσκεται κυριολεκτικά έξω από την πόρτα σου. 

Σχετικα
Αυστρία: Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Λιντς
Αυστρία: Έκρηξη κοντά στο αεροδρόμιο του Λιντς

Σε αυτήν την οροσειρά βρίσκονται παραπάνω από ένα χιονοδρομικά, που σηματοδοτούνται από χωριά στη βάση τους. Το δίκτυο των λιφτ όμως είναι ενιαίο και δεν σε εμποδίζει να μεταβείς από την μια κορυφή στην άλλη, ελαν δεν θέλεις να κινηθείς οδικώς! Το Lech είναι ένα από αυτά το χωριά, το οποίο ξεκινά από χαμηλότερο υψόμετρο και τα τελευταία κτίρια βρίσκονται μέσα στις πίστες. 

St. Anton am Arlberg, Φωτογραφία: Χρύσα Σταματοπούλου

Το Zell am See και το Kaprun είναι δύο ακόμη χιονοδρομικά, διάσημα το ένα για την τοποθεσία του πάνω στη λίμνη, και το άλλο για τον παγετώνα του, που το καθιστά προσιτό ακόμη και τους καλοκαιρινούς μήνες. Το χωριό Kitzbühel βρίσκεται στη βάση του χιονοδρομικού που φέρει το ίδιο όνομα, και το τοπίο είναι ονειρεμένο.

Σχετικα
Αυστρία: Εκλέγεται τελικά βουλευτής η σύζυγος του Στράχε
Αυστρία: Εκλέγεται τελικά βουλευτής η σύζυγος του Στράχε

Μπορεί οι επιλογές να φαίνονται πολλές, αλλά οι αποστάσεις είναι τέτοιες που κάθε άλλο παρά μεγάλες θα τις έλεγε κανείς. Το αξιοσημείωτο βέβαια είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα μέρη είναι προσβάσιμα με τρένο, καθώς το σιδηροδρομικό δίκτυο είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης και το ανάγλυφο της χώρας φαίνεται ότι δεν στάθηκε εμπόδιο στην ανάπτυξή του. 

Hallstatt, Φωτογραφία: Χρύσα Σταματοπούλου

Οι λίμνες και τα μικρά χωριά πάνω σε αυτές είναι μια εικόνα πολύ χαρακτηριστική της Αυστρίας, με το χωριό Hallstatt να είναι ίσως το μεγαλύτερο σε επισκεψιμότητα. Φημισμένο σε όλες τις γωνιές του κόσμου, φωτογράφοι, και όχι μόνο, από όλον τον κόσμο θα βρεθούν εκεί για να αποτυπώσουν τουλάχιστον μια φορά αυτό το μικρό χωριό με τα ξύλινα σπίτια χτισμένα πάνω στο βουνό. Ιδιαίτερα αγαπητό είναι στους Κινέζους, μιας και έχουν χτίσει ένα αντίγραφο του εικονικού αυτού χωριού στην Κίνα. Η Αυστρία είναι μια χώρα που, παρότι μικρή σε μέγεθος, έχει τόσα μέρη που αξίζει να δεις. 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
18.10.2019
Τα Ελληνικά και τα Ετερόγλωσσα Αρχέτυπα ως Θεμέλιο της Ανώτερης Εκπαίδευσης κατά την Αναγέννηση
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5