1821 Digital Gallery
Προσοχή στις τσάντες σας! Σε αυτές τις 10 πόλεις οι «πορτοφολάδες» καραδοκούν (εικόνες)

Προσοχή στις τσάντες σας! Σε αυτές τις 10 πόλεις οι «πορτοφολάδες» καραδοκούν (εικόνες)

Πρώτη η Βαρκελώνη και η Αθήνα στην ένατη θέση του TripAdvisor

Παντού στον κόσμο υπάρχουν επίδοξοι «πορτοφολάδες» που θεωρούν τους τουρίστες πιο εύκολα θύματα. Λίγο ο ενθουσιασμός του ταξιδιού, τα αξιοθέατα και η άγνοια της πόλης καθιστά τον τουρίστα εύκολο θύμα. Από χώρα σε χώρα και από πόλη σε πόλη οι μέθοδοι των επιτήδειων ελαφροχέρηδων διαφέρει. Κάποιοι αρπάζουν την τσάντα και τρέχουν. Άλλοι μπορεί να λειτουργούν οργανωμένα σε ομάδες και να έχουν αναπτύξει τέτοια επιτηδευμένα κόλπα που δεν παίρνεις χαμπάρι πότε εξαφανίστηκε το πολύτιμο πορτοφόλι. Το TripAdvisor, χάρη στις προσωπικές και αντικειμενικές κριτικές ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο, έφτιαξε τον κατάλογο με τις δέκα πόλεις στον κόσμο που τα κρούσματα κλοπών στο δρόμο είναι πολύ συχνά. Ανάμεσα σε αυτές τις πόλεις είναι και η Αθήνα.

Βαρκελώνη

Ένας χρήστης του TripAdvisor συνέκρινε το κλέψιμο πορτοφολιών στη Βαρκελώνη με το ποδόσφαιρο. «Είναι μια γενικά αποδεκτή πρακτική και μια αποδεχτή κίνηση, όπως το ποδόσφαιρο». Πάνω από 7,5 εκατ. τουρίστες, που επισκέφτηκαν την πόλη το 2014, ήταν ευάλωτοι σε πορτοφολάδες. Ο διάσημος πεζόδρομος Las Ramblas θεωρείται η «έδρα» των πορτοφολάδων. Οπότε, προσοχή!

image

Σχετικα
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός για το 2021
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός για το 2021

Ρώμη, Ιταλία

Γεμάτη ιστορικά μνημεία και αξιοθέατα, η Ρώμη προσελκύει εκατομμύρια τουρίστες τον χρόνο. Ωστόσο, το πλήθος κόσμου, που μαζεύεται για φωτογραφίες έξω από το Κολοσσαίο είναι μια ανοιχτή πρόσκληση για τους κλέφτες κινητών, πορτοφολιών και φωτογραφικών μηχανών. Τα μέσα συγκοινωνίας στη Ρώμη είναι επίσης επίφοβα, ιδίως το μετρό.

image

Σχετικα
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο
Αλόννησος: Δεύτερος καλύτερος οικολογικός προορισμός στον κόσμο

Πράγα, Τσεχία

Τα στενά, πλακόστρωτα δρομάκια κάθε χρόνο είναι γεμάτα από τουρίστες, με τον έναν να περπατάει δίπλα στον άλλον. Αν ποτέ βρεθείτε εκεί, την τσάντα παραμάσχαλα.

Μαδρίτη, Ισπανία

Η δεύτερη πόλη της Ισπανίας στον κατάλογο του TripAdvisor. Η Μαδρίτη σφύζει από ζωή και κόσμο. Η υπαίθρια αγορά El Rasto και το μετρό είναι από τα πιο επικίνδυνα μέρη, όταν μιλάμε για πορτοφολάδες. Προσοχή χρειάζεται και στα μουσεία.

image

Παρίσι, Γαλλία

Ο Πύργος του Άιφελ, το Λούβρο αλλά και το μετρό συγκεντρώνουν μεγάλο όγκο κόσμου και είναι τα hotspots των πορτοφολάδων της Πόλης του Φωτός.

Φλωρεντία, Ιταλία

Μην σταθείτε με τις ώρες μπροστά στο άγαλμα του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της. Στη Φλωρεντία οι ουρές για να μπεις στα μουσεία και στις αίθουσες Τέχνης είναι μεγάλες και οι πορτοφολάδες προσποιούνται ότι είναι και αυτοί θαυμαστές της αναγεννησιακής Τέχνης.

image

Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Οι πορτοφολάδες εδώ έχουν περάσει σε άλλο επίπεδο, χρησιμοποιώντας την τεχνική της... μουστάρδας. Ρίχνουν σταγόνες μουστάρδας στην πλάτη του θύματος, έτσι ώστε να μοιάζουν με περιττώματα πουλιών. Όταν το αντιλαμβάνεται ο ξένος, προσποιούνται ότι τον βοηθούν, αρπάζοντας τα υπάρχοντά του.

Άμστερνταμ, Ολλανδία

Η πόλη είναι γνωστή για την χαλαρή και φιλική της διάθεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι ασφαλής. Οι πορτοφολάδες επωφελούνται από την κατάσταση της χαλαρότητας.

image

Αθήνα, Ελλάδα

Μια πρωτεύουσα πλούσια σε υπαίθρια μνημεία και αξιοθέατα, το οποίο σημαίνει ότι δεν υπάρχει ασφάλεια ειδικά στα πιο πολυσύχναστα μέρη.

image

Ανόι, Βιετνάμ

Η παλιά συνοικία στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ είναι συναρπαστική αρχιτεκτονική, αλλά και γεμάτη και ελαφροχέρηδες.

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5