1821 Digital Gallery
9+1 tips για ένα αξέχαστο ταξίδι

9+1 tips για ένα αξέχαστο ταξίδι

Είσαι ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής του φιλμ των διακοπών σου

1. Να είσαι παρών

Για τις μέρες που θα λείπεις είσαι μόνο για τον εαυτό σου και τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν. Άσε τα τηλεφωνήματα, τα facebook και τα snapchat.

n

2. Μην χάσεις την επαφή με τη φύση

Σχετικα
Χοκάιντο: Ιαπωνικός βορράς και τέχνη
Χοκάιντο: Ιαπωνικός βορράς και τέχνη

Είτε είσαι για camping είτε είσαι στην πιο σύγχρονη μεγαλούπολη, μην αγνοείς το τι έχει να σου πει το φυσικό στοιχείο. Πολλοί ακόμα και στις Κυκλάδες να βρεθούν, δεν θα σταματήσουν να ρουφήξουν την ομορφιά του τοπίου. Αντίθετα θα γυρίσουν πίσω στην καθημερινότητα τους χωρίς να έχουν αλλάξει παραστάσεις που είναι το ζητούμενο των διακοπών. Οι μεγαλουπόλεις συνήθως κρύβουν απρόσμενες εκπλήξεις με πάρκα, λίμνες, θέες που σου κόβουν την ανάσα και μκρές οάσεις.

n

 3. Άσε κάτω τον χάρτη και άσε την πόλη να συστηθεί μόνη της

Σχετικα
Εγκυμοσύνη και εμβόλια: Τι δείχνουν νέες έρευνες
Εγκυμοσύνη και εμβόλια: Τι δείχνουν νέες έρευνες

Βόλτες σε σοκάκια, ανεξερεύνητα μονοπάτια θα σε γεμίσουν αναμνήσεις και θα βρεθείς σε μέρη και καταστάσεις που ο χάρτης δεν θα σε έφερνε ποτέ.

n

4. Απαθανάτισε τα χρώματα με το μυαλό σου

Το γαλάζιο και το άσπρο των Κυκλάδων, τις κόκκινες σκεπές στις κεντροευρωπαικές πρωτεύουσες, το πράσινο της Σκωτίας και τα φώτα της Νέας Υόρκης.

n

5. Ακολούθησε τα τοπικά τελετουργικά

Πιές ένα ποτήρι κόκκινο κρασί με μιά παραδοσιακή μακαρονάδα στην Ιταλία, άναψε φωτιά στην παραλιά και κάτσε με παρέα και κιθάρα, πέρνα από την τοπικό παζάρι στην Τουρκία. Υπάρχουν λόγοι που έχουν γίνει γνωστά αυτά τα άτυπα must.

n

6. Ντύσου καλά

Μπορεί το να εξερευνείς μια άγνωστη πόλη να είναι εξουθενωτικό και ο παράγοντας άνεση να είναι ο πρώτος παράγοντας που καθορίζει την ενδυμασία σου. Το να ντυθείς πιο καλά μια στο τόσο θα δώσει άλλη νότα στο ταξίδι σου!

n

7. Γνώρισε κόσμο

Είτε ταξιδεύεις μόνος σου είτε με παρέα, μην κλείνεις πόρτες. Σε ένα ταξίδι μου στην Σουηδία έτυχε να γνωρίσω μια Καναδέζα με την οποιά κράτησα φιλία και φιλοξένησα μερικά χρόνια μετά στην Αθήνα. Σε φετινό ταξίδι στη Ρώμη γνώρισα μια παρέα φοιτητών με τους οποίους βγήκα τα βράδια και μου έδειξαν μέρη για τα οποία δεν θα διάβαζα ποτέ σε κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό.

n

8. Μάθε δυο πράγματα για την ιστορία του τόπου στον οποίο βρίσκεσαι

Διάβασε μερικά στοιχεία για τον πολιτισμό που έζησε πρωτού τον επισκεφτείς και ονειρέψου πως θα ήταν εκεί μερικά χρόνια πριν. Μάθε τις γνωστές εκφράσεις και λέξεις του μέρους, άκουσε την διάλεκτο, παρατήρησε πως επικοινωνούν οι άνθρωποι μεταξύ τους και πως κινούνται στο χώρο. Είναι οι Βραζιλιάνοι τόσο διαχυτικοί μεταξύ τους όσο ακούγετε; Είναι οι Ιταλοί τόσο παραστατικοί στην ομιλία τους και οι Γερμανοί τόσο ψυχροί; Μάθε τι παράγει, για τι είναι περίφανος ο λαός αυτός, τι σχέση έχει με τις γειτονικές περιοχές, πάνω σε τι στηρήχθηκε για να φτάσει εκει που είναι σήμερα.

n

9. Κράτα το τέλειο φωτογραφικό ημερολόγιο

Ακόμα και αν πρέπει να ανέβεις σε βράχο για την σωστή πανοραμική φωτογραφία, ακόμα και αν πρέπει να ανέβεις στην καρέκλα να περιλάβεις όλα τα πιάτα φαγητού στο πλάνο, ακόμα και αν πρέπει να ζητήσεις από ένα άγνωστο ζευγάρι να σε πάρει μια φωτογραφία. Μια (μόνο;) selfie με δόση τρέλας απαιτείται.

image

10. Ζήσε έντονα

Ο αριθμός των ημερών που θα είσαι εκτός καθημερινότητας είναι περιορισμένος γι’αυτό ζήσε την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Είσαι ο πρωταγωνιστής του βιβλίου και ο συγγραφέας του παράλληλα. Κάνε γυμνός μπάνιο σε μια ερημική παραλία, ούρλιαξε στην κορυφή του βράχου, χόρεψε στον δρόμο και κέρνα ένα σφηνάκι αυτόν που κάθεται απέναντι σου τόση ώρα και δεν λες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.

n

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5