Visual Browsing
SUMMER GUIDE 2011: Low Budget Beach

SUMMER GUIDE 2011: Low Budget Beach

Λύσεις στο «πιο δύσκολο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων»…

«Υπάρχει πιθανότητα να κολλήσεις σε μία απεργοκρατούμενη Αθήνα στη μέση της διαολεμένης αυγουστιάτικης ζέστης; Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο, αλλά οι Έλληνες, ως ο λαός που ανακάλυψε τη λογική, συνήθως δεν απεργούν κατά τη διάρκεια των ίδιων τους των διακοπών».

Ο ταξιδιωτικός συντάκτης του «Guardian», Fiachra Gibbons, ξέρει 2-3 πράγματα για μας.

ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ

Ακτοπλοϊκά Εισιτήρια Μέχρι 24 ώρες πριν την αναχώρηση σου επιστρέφεται το 50% της αξίας του εισιτηρίου. Αν και μάλλον η καλύτερη λύση είναι να τα κάνεις ανοιχτά για μελλοντικό ταξίδι, χωρίς επιπρόσθετες χρεώσεις. Αν η κράτηση ακυρωθεί λόγω καιρικών συνθηκών ή μηχανικού προβλήματος ή για οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο ευθύνεται η ακτοπλοϊκή εταιρεία, δικαιούσαι την επιστροφή του 100% της αξίας του εισιτηρίου (ή απλά το περνάς σε άλλη διαθέσιμη ημερομηνία χωρίς έξτρα κόστος). Αν έχασες τα εισιτήρια, έχασες γενικώς. Πάντως, όπως γνωρίζεις, μια καλή σχέση (ή συνεννόηση) με τον τοπικό ταξιδιωτικό πράκτορα μπορεί να λύσει προβλήματα με μαγικούς τρόπους…

Σχετικα
Τακτικούπολη: Ο βράχος του πρώτου Ελληνικού Τακτικού Στρατού
Τακτικούπολη: Ο βράχος του πρώτου Ελληνικού Τακτικού Στρατού

Δωμάτια Κι εδώ το σημαντικότερο είναι η καλή διάθεση συνεννόησης με τον ξενοδόχο ή τον άρχοντα των «rooms to let». Σε κάθε περίπτωση, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι:

• Το μάξιμουμ προκαταβολής είναι το 25% του συνολικού ποσού.

• Στο δωμάτιο πρέπει να υπάρχει πίνακας με τις ισχύουσες τιμές.

Σχετικα
Βίντεο: Η μυθική λίμνη του Ηρακλή
Βίντεο: Η μυθική λίμνη του Ηρακλή

• H ημέρα της άφιξης υπολογίζεται ολόκληρη, ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης.

• Check-out κάνουμε ως τις 12.00, αν συμφωνήσουμε να φύγουμε μέχρι τις 18.00 μπορεί να μας ζητηθεί μισό ημερήσιο μίσθωμα επιπλέον, αν μείνουμε και μετά τις 18.00 πληρώνουμε κανονικά όλη την ημέρα.

•  Ένα κρεβάτι παραπάνω σε μονόκλινο ή δίκλινο αυξάνει την τιμή μέχρι 20%.

• Εάν δίκλινο δωμάτιο νοικιαστεί από ένα άτομο, το αντίτιμο που θα ζητηθεί δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 80% της αρχικής τιμής.

• Αν ακυρώσεις την οποιαδήποτε κράτηση 21 μέρες πριν την υποτιθέμενη άφιξή σου, δικαιούσαι επιστροφή προκαταβολής – αν το κάνεις αργότερα, ξέχασέ την.

• Αν αποφασίσεις για οποιονδήποτε λόγο να εγκαταλείψεις το κατάλυμα, οφείλεις να καταβάλεις αποζημίωση ίση με το μισό του μισθώματος όλων των υπόλοιπων ημερών. Από εκεί και πέρα, do the talking… Π.Μ.

ΚΑΠΑΤΣΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΦΗ Αν έχεις ακούσει για τα «πεσίματα» στην παραλία του Ρούκουνα, αλλά παρ’ όλα αυτά επιμένεις, στήσε στο Κατσούνι, ή αν δεν είσαι τόσο… Ροβινσώνας στο Κλεισίδι (που έχει και ταβέρνα). Τ.Σ.

ΟΙ FREE CAMPERS ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥΣ Στην παραλία Νησέλι, στο δρόμο για Πλωμάρι Μυτιλήνης, ο κύριος που έχει το ξύλινο beach bar «Καρπούζι» καθαρίζει ο ίδιος την παραλία, τοποθετεί πήλινα βαζάκια για τις γόπες, διαθέτει WC, χώρο για να αλλάζεις ρούχα, αλλά και ντουζιέρες. Να είσαι καθαρός. Δ.Τ.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΕΔΡΟΥ, ΔΟΝΟΥΣΑ, ΚΥΚΛΑΔΕΣ Παραλία Κέδρου. Άκουσες ότι υπάρχουν ντουζιέρες (δύο). Έχε, όμως, στα υπόψη σου ότι νερό βγάζουν μέχρι τις 6. Μετά κοιμάσαι με το αλάτι. Τ.Σ.

ΕΝΑ ΕΙΚΟΣΑΡΙΚΟ ΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ Η Αντίπαρος έχει και πολλά πολλά καταλύματα. Αν δεν είσαι και πολύ του οργανωτικού, μην ψάξεις δωμάτιο, θα σε βρουν εκείνοι με το που φτάσεις στο λιμάνι. Πέρυσι τον 15αύγουστο τα μονόκλινα παίζονταν στα 20 ευρώ.  Τ.Σ.

ΛΟΥΚΟΥΛΛΕΙΟ ΓΕΥΜΑ ΜΕ € 5 Στο χωριό Λουτρά, της Μυτιλήνης, το καφενείο του Στρατή σερβίρει το ένα πιατάκι πίσω από το άλλο όσο θα απολαμβάνεις το ούζο/μπίρα/κρασί σου. Χορταίνεις για 5 ημέρες με 5 ευρώ. Δ.Τ.

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Πέρυσι το 29% των Ελλήνων δεν έκανε διακοπές (το 58% εξ αυτών λόγω οικονομικής στενότητας). Αντίστοιχα, στην Ευρώπη των 27, ένας στους πέντε στερήθηκε την αναψυχή του λόγω της κρίσης.

Φέτος, διακοπές δηλώνει ότι θα κάνει το 68% των συμπατριωτών μας.

Από τους παραπάνω το 7% σκοπεύει να επισκεφτεί το εξωτερικό (το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό όσων θα κάνουν διακοπές έξω από τη χώρα τους θα κυμανθεί στο 20%). Π.Μ

CRISIS? WHAT CRISIS?

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι κρατήσεις για διακοπές στην Ελλάδα παρουσιάζουν αύξηση και φτάνουν μέχρι τον Νοέμβριο. Αυτό δείχνει έρευνα του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου, Expedia. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης οφείλεται κατά πολύ στην άρση της ταξιδιωτικής βίζας για μη κράτη μέλη της ΕΕ, όπως η Τουρκία, η Κίνα και η Ινδία. Αυξημένη κατά 50% σε σχέση με το 2010 αναμένεται φέτος και η προσέλευση τουριστών από τη Ρωσία. Λ.Χ.

ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» ζήτησε από τους αναγνώστες της να βαθμολογήσουν τα ελληνικά νησιά με διάφορα κριτήρια. Έλαβον…

Τα 3 πιο όμορφα Σαντορίνη - Αμοργός - Ικαρία

Τα 3 πιο ήσυχα Αλόννησος - Τήλος - Σχοινούσα

Τα 3 για πάρτι Ίος - Σκιάθος - Κως

Τα 3 «children friendly» Σίφνος - Δονούσα - Αντίπαρος

Τα 3 με τις καλύτερες παραλίες Μήλος - Σκόπελος -Κάρπαθος Π.Μ.

GUILTY PLEASURES

Δεν το παραδέχεσαι, αλλά θα τα κάνεις (και) φέτος το καλοκαίρι…

* Αθλητική εφημερίδα προηγούμενης μέρας, που μιλάει για μεταγραφές που δεν θα γίνουν ποτέ

* Καρπούζι με φέτα

* Στραπατσαρισμένη ομελέτα από το beach bar που δεν κλείνει ποτέ

* Ρέγκε

* Να διαβάζεις ταυτόχρονα ένα Bell κι ένα Αγκάθα Κρίστι (μόνο από εκδόσεις «Λυχνάρι»)

* Αγόρια: Οι διάλογοι του «Koriopolis» σε ειδική έκδοση κυριακάτικου φύλλου (ΤΒΑ) / Κορίτσια: το «Λόγια Γυμνά» της Σίσσυς Σιγιουλτζή-Ρουκά (εκδ. Θερμαϊκός) – Λένα Μαντά και Χρυσηίδα θεωρούνται πασέ…

* Wi-fi στα κρυφά για να μπεις στο twitter

* Ξυπόλυτο ποδόσφαιρο, προκαλώντας τη μήνη σύσσωμης της πλαζ

* Μερικά δευτερόλεπτα underwater sex (άντε και λεπτά, κρίση έχουμε…)

* Βαθμολογία στις τόπλες, λοξή ματιά στους γυμνιστάς Π.Μ.

 

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5