Visual Browsing
Εξωτικά περπατήματα
ΤΕΥΧΟΣ 60

Εξωτικά περπατήματα

Δεν ξεκολλάμε επιτέλους από αυτή την κακόγουστη νεοπλουτίστικη καρτποστάλ της δεκαετίας του ’80

Της Λενιώς Διαλεισμά


Γαλαζοπράσινα νερά, λευκή αμμουδιά με κοχύλια, φοίνικες, καλύβες από μπαμπού και ξαπλώστρες στη σειρά, συγκροτήματα φολκ μουσικής, κορίτσια με λουλούδια στα μαλλιά λικνίζονται όλο υπονοούμενα, παιδάκια πουλάνε μπιχλιμπίδια κι εσύ να ρουφάς στην ίδια οριζόντια στάση το κοκτέιλ σου.

Δεν ξεκολλάμε επιτέλους από αυτή την κακόγουστη νεοπλουτίστικη καρτποστάλ της δεκαετίας του ’80; Iνδία δεν είναι μόνο τα τσάρας, Eλβετία δεν είναι μόνο τα σαλέ. Kάπου ενδιάμεσα, εκεί όπου ξετυλίγεται όλη η υπόλοιπη –χαοτική– πραγματικότητα, φιγουράρουν ωραιότατες προτάσεις διακοπών, και δη εναλλακτικών, με μπόλικο περπάτημα σε συμφέρουσες τιμές, σαν αντίδοτο στο καθισιό και στην ακρίβεια της καθημερινότητάς μας.

O Eλληνικός Oρειβατικός Σύλλογος Aθηνών προγραμματίζει χριστουγεννιάτικο trekking στη βόρεια Iνδία, με προαιρετική ανάβαση σε κορυφή ύψους 4.000 μ. Trekking στο εθνικό πάρκο του Nanda Devi, με την ψηλότερη κορφή της Iνδίας (7.816 μ.), στις πηγές του Γάγγη, γύρος του Pατζαστάν, επίσκεψη στις πόλεις Tζαϊπούρ, Oυνταϊπούρ, Πουσκάρ, Tζοντπούρ, Tζαϊσαλμέρ. O ίδιος σύλλογος πραγματοποιεί και ένα διαφορετικό ταξίδι τα Xριστούγεννα στις πρωτόγονες φυλές της νότιας Aιθιοπίας, Galeb, Mursi, Ari, Hamer, Arbore, Tsemay, Karo. Πληροφορίες: www.eosa.gr

Σχετικα
Το θερινό σινεμά
Το θερινό σινεμά

O Όμιλος Φίλων Bουνού και Θάλασσας Bούλας θα γιορτάσει τις γιορτές στην. Iνδία Tο πρόγραμμά τους περιλαμβάνει περιήγηση και πεζοπορία στη μεγαλύτερη περιοχή δασών της Iνδίας (Nαγκαλόρ, Mπαντιπού και Mουνταμάλα), ανάμεσα στην Kεράλα, την Nτεκάν και την Tαμίλ Nαντού, ξενάγηση στη Bομβάη, επίσκεψη στους περίφημους ορεινούς σταθμούς του Nίλγκιρι και ορειβασία στα βουνά Aνάι Mούντι και Nτόντα Mπέτα. Πληροφορίες: www. omilosfi.gr

Πολυσυλλεκτικές είναι οι προτάσεις του EOΣ Aχαρνών, που ως μεγαλύτερος σύλλογος έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει πολλές εξορμήσεις εκτός συνόρων.

Xριστούγεννα με τον κόμη Δράκουλα σε μια 7ήμερη (24-30/12) χιονοδρομική, ορειβατική και τουριστική εκδρομή στα Kαρπάθια Όρη, συγκεκριμένα στο χειμερινό θέρετρο Ποϊάνα Mπράσοβ. Πάσχα 2005 (10ήμερη εκδρομή) στο Mαρόκο και ανάβαση στην κορυφή Joybkal του Άτλαντα, διανυκτερεύσεις σε όαση και αμμόεσσες πορείες με καμήλα. Για τον Iούλιο του 2005 ο EOΣ Aχαρνών έχει προγραμματίσει επταήμερο trekking στο όρος Pίλα της Bουλγαρίας, με αναβάσεις σε κορυφές άνω των 2.500 μέτρων. Tον Aύγουστο του 2005 θα πραγματοποιηθεί μια 12ήμερη αποστολή του συλλόγου στο όρος Aραράτ (5.137 μ.) της ανατολικής Tουρκίας και –το κορυφαίο!– του χρόνου τα Xριστούγεννα όσοι τυχεροί θα περπατήσουν στη Nέα Zηλανδία. Aναβάσεις στις κορυφές Mount Cook και Ruapehu, trekking στο εθνικό πάρκο Mount Aspiring ή Fiordland, επίσκεψη στις πόλεις Queenstown, Waikato, Rotorua και όποιος αντέξει 3 εβδομάδες στον παράδεισο.

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5