Τεχνολογια - Επιστημη

Οι κορυφαίες Samsung τηλεοράσεις του 2022 είναι OLED και είναι στα Public

Οι πρώτες OLED τηλεοράσεις της Samsung αναβαθμίζουν την εμπειρία θέασης

341667-710504.jpg
Ζένια Πιττακή
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Samsung OLED τηλεόραση

Βρες στα Public τις κορυφαίες OLED τηλεοράσεις της Samsung που μόλις έφτασαν. Αυτά είναι όσα χρειάζεται να ξέρεις.

Ο χρόνος που παρέμεινα σπίτι τους προηγούμενους μήνες με έκανε να εκτιμήσω ξανά την σημασία της τηλεόρασης ως μέσου οικιακής ψυχαγωγίας. Από το binge watching σειρών μέχρι το καθηλωτικό gaming στις αγαπημένες μου κονσόλες, η τηλεόραση πρέπει να υποστηρίζει και να απογειώνει την εμπειρία με τις λειτουργίες της. Ενώ βρισκόμουν στην αναζήτηση για νέα συσκευή, διάβασα για τις OLED τηλεοράσεις της Samsung και μια γρήγορα ματιά στα χαρακτηριστικά με έπεισε να περιμένω.

Sasmsung LaserSlim Design

Γιατί Samsung OLED; Γιατί προσφέρουν καθηλωτική εμπειρία εικόνας στη high-end κατηγορία, με μοντέλα για διαφορετικές απαιτήσεις, οθόνες 55 και 65 ιντσών. Γιατί έχουν εξαιρετικά λεπτό σχεδιασμό με μινιμαλιστικό πλαίσιο (LaserSlim Design) που προσφέρει μία κομψή και μοντέρνα εικόνα στην αισθητική του χώρου. Είδα ότι επιτέλους έφθασαν στο Public και πήγα για να τις δω από κοντά και να μάθω για τα βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά.

<#text >
Samsung OLED τηλεόραση

 

Υπέροχο χρώμα και ενίσχυση φωτεινότητας

Δε νομίζω ότι έχω ξαναδεί πιο εντυπωσιακά βαθύ μαύρο, καθαρό λευκό και πλούσιες αποχρώσεις ζωντανού χρώματος. Χάρη στα αυτοφωτιζόμενα LED πίξελ και το Quantum HDR OLED, η εικόνα είναι ευκρινής, καθαρή και φωτεινή, προσφέροντας τη δυνατότητα να εκτιμήσεις ακόμη και μικρές λεπτομέρειες. Ακόμη, ο Neural Quantum Processor 4K επεξεργαστής δημιουργεί μία συναρπαστική εμπειρία προβολής. Το έξυπνο color mapping και ο ενισχυτής φωτεινότητας, παρέχει εκπληκτική φωτεινότητα, χρώμα, αντίθεση και λεπτομέρεια. Η τηλεόραση διαθέτει περισσότερα από 2000 χρώματα με την πιστοποίηση +PANTONE και διάφορες αποχρώσεις δέρματος. Η τεχνολογία 4K AI Upscaling σχεδιασμένη από 20 νευρωνικά δίκτυα, διασφαλίζει ότι η εικόνα αναβαθμίζεται σε εντυπωσιακή 4Κ ανάλυση*. Αυτό σημαίνει ότι οποιοδήποτε βίντεο, ταινία, εκπομπή, σειρά θα φτάνει στα μάτια σου στην καλύτερή της εκδοχή. Τέλος, το Real Depth Enhancer αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο τα ανθρώπινα μάτια επεξεργάζονται το βάθος αυξάνοντας την αντίθεση στο προσκήνιο. Έτσι, όταν παρακολουθείτε ένα ντοκιμαντέρ για τη φύση, ενισχύει τις ρυτίδες ενός ελέφαντα, ενώ αφήνει το φόντο ως έχει.

* Η εμπειρία προβολής ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα με τους τύπους περιεχομένου και μορφής. Το Upscaling μπορεί να μην ισχύει για σύνδεση σε PC και σε λειτουργία Game Mode.

Samsung OLED τηλεόραση

Εμπειρία ήχου Dolby Atmos

Θυμάσαι που προτιμούσες τις κινηματογραφικές αίθουσες με ήχο Dolby Atmos γιατί η εμπειρία θέασης ήταν τελείως διαφορετική με τον ήχο των 360 μοιρών; Αυτό μπορείς να το έχεις πλέον και στο σπίτι σου χάρη στα νέα ηχεία ανοδικής κατεύθυνσης της Samsung που θα καθηλώσουν τους θεατές (ή gamers) στη δράση με πολυδιάστατο ήχο. Ακόμη, μπορείς να ενισχύσεις τον ήχο της τηλεόρασης με ένα από τα εντυπωσιακά ηχοσυστήματα Samsung για να απολαμβάνεις την αγαπημένη σου σειρά ή αγώνα όπως ποτέ άλλοτε. Το Q-Symphony συγχρονίζει τα ηχεία της τηλεόρασης με το Soundbar, ώστε να λειτουργούν ταυτόχρονα, προσφέροντας την πολυπόθητη εμπειρία surround (διαθέσιμο μόνο με συμβατό soundbar). Κι όλα αυτά με σύνδεση Bluetooth για να μην μπλέκεις με καλώδια. Τα μοντέλα που αξίζουν την προσοχή σου για το 2022 είναι τo Soundbar Samsung HW-Q990B/EN, το Soundbar Samsung HW-Q700B/EN και το Soundbar Samsung HW-Q600B/EN - στο Public θα τα βρεις όλα για να διαλέξεις εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σου. Σημείωσε ότι αν διαθέτεις τηλεόραση Samsung με το νέας γενιάς τηλεχειριστήριο One Remote Control, θα μπορείς να ελέγχεις ταυτόχρονα και το soundbar, χωρίς να κάνεις χρήση δεύτερου τηλεχειριστηρίου.

Samsung OLED τηλεόραση
Λειτουργία Eye Comfort

Επιπλέον κορυφαία χαρακτηριστικά

Ποιος δε θέλει μια έξυπνη εικόνα προσαρμοσμένη στα μάτια του; Η λειτουργία Eye Comfort της Samsung αποθηκεύει τις τοπικές ώρες δύσης και ανατολής στην οθόνη, ώστε να προσαρμόσει αυτόματα την οθόνη, ανάλογα την ώρα. Επίσης, μειώνει τη φωτεινότητα και τα χρώματα μετά τη δύση του ηλίου, έτσι ώστε η οθόνη να είναι φιλική για τα μάτια σου, διευκολύνοντας τη χαλάρωση και την ανάπαυση.

Samsung OLED τηλεόραση
Motion Xcelerator Turbo+ με εκπληκτική απόδοση κίνησης

Πόσο συχνά απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου games στην τηλεόραση; Ευκαιρία να απογειώσεις αυτή την εμπειρία με το Motion Xcelerator Turbo+ με εκπληκτική απόδοση κίνησης σε σήματα έως 120Hz/ 4K. Η gaming εμπειρία με ελαχιστοποιημένο input lag και χωρίς θόλωμα στην κίνηση είναι πραγματικότητα.

Samsung OLED τηλεόραση
Λειτουργία Multi View που υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες

Με την τηλεργασία να έχει γίνει πλέον κομμάτι της ζωής μας, είναι εξαιρετικά πρακτικό η τηλεόραση να συνδέεται εύκολα με τον Η/Υ, το λαπτοπ ή το smartphone και να μετατρέπεται σε ένα βολικό workspace. Ο ψηφιακός βοηθός Bixby έχει ενσωματωθεί για να παρέχει μία έξυπνη και ξεκούραστη εμπειρία ψυχαγωγίας και χάρη στο Google Duo πραγματοποιείς εύκολα βιντεοκλήσεις στη μεγάλη οθόνη (απαιτείται συμβατή κάμερα). Ακόμη, μπορείς να παρακολουθείς ταυτόχρονα κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση και το κινητό σου με την λειτουργία Multi View που υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ