Τεχνολογια - Επιστημη

Αστεροειδής υπερδιπλάσιος από το Μπουρτζ Χαλίφα θα περάσει κοντά από τη Γη στις 27 Μαΐου

Είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχει εντοπιστεί ποτέ να πλησιάζει τον πλανήτη μας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Asteroid 7335
Asteroid 7335 © Youtube / 7even

Αστεροειδής θα περάσει κοντά από τη Γη: Ποιος είναι και πότε ανακαλύφθηκε - Είναι μεγαλύτερος από τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα

Ένας μεγάλος αστεροειδής, ο Asteroid 7335 (1989 JA), διαμέτρου περίπου 1,8 χιλιομέτρων, θα περάσει σε σχετικά κοντινή, αλλά ασφαλή απόσταση από τη Γη στις 27 Μαΐου. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους αστεροειδείς που έχει ποτέ εντοπιστεί να πλησιάζει τον πλανήτη μας, έχοντας υπερδιπλάσιο μέγεθος από το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο, τον ουρανοξύστη Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι.

Είχε ανακαλυφθεί το 1989 και είναι ένας από τους 2.265 διαστημικούς βράχους που η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) θεωρεί «δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς». Ο αστεροειδής θα κάνει στο τέλος Μαΐου την κοντινότερη του διέλευση από τη Γη από τότε που ανακαλύφθηκε, ενώ δεν θα ξαναπλησιάσει τόσο πολύ τουλάχιστον έως το 2914.

Asteroid 7335 (1989 JA) | Potentially Hazardous Asteroid | 27 May 2022 Asteroid

Ο αστεροειδής θα περάσει σε απόσταση τουλάχιστον δεκαπλάσια (4 εκατομμυρίων χιλιομέτρων) από εκείνη της Σελήνης από τη Γη. Η διέλευση του θα αποτελέσει μια καλή ευκαιρία για την παρατήρηση του από αστρονόμους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες. Ο εντοπισμός του θα γίνει καλύτερα στο νότιο ουρανό κοντά στον αστερισμό της Ύδρας.

 

Όταν χτύπησε τη Γη ο μετεωρίτης του Τσελιάμπινσκ

Ο μετεωρίτης του Τσελιάμπινσκ ήταν μετεωρίτης που εξερράγη πάνω από τη Ρωσία στις 15 Φεβρουαρίου 2013, καθώς κάηκε στην ατμόσφαιρα της Γης. Η έκρηξη είχε δύναμη 20 έως 30 φορές μεγαλύτερη από την ατομική βόμβα της Χιροσίμα. 

Συγκεκριμένα, ένας αστεροειδής σε πλάτος έως και 200 ​​πόδια εξερράγη πάνω από τη Σιβηρία στις 30 Ιουνίου 1908, με μια ακόμη πιο καταστροφική δύναμη. Η έκρηξη ισοπέδωσε περίπου 1.300 τετραγωνικά μίλια δάσους στην απομακρυσμένη περιοχή της Ρωσίας, σύμφωνα με το CBC News.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και accuweather.com

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ