Τεχνολογια - Επιστημη

Τέλος το θρυλικό FIFA - Τι αλλάζει στο videogame η εταιρεία ΕΑ

Η εταιρεία διακόπτει τη συνεργασία με τη ΦΙΦΑ - Πότε έρχεται το EA Sports FC

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μετά το FIFA 23 το θρυλικό video game ποδοσφαίρου θα κυκλοφορεί με νέα ονομασία
Μετά το FIFA 23 το θρυλικό video game ποδοσφαίρου θα κυκλοφορεί με νέα ονομασία © EA SPORTS

Το FIFA, το θρυλικό videogame ποδοσφαίρου, αλλάζει όνομα και γίνεται EA Sports FC. Τέλος εποχής στη συνεργασία της εταιρείας με τη ΦΙΦΑ. Τι αλλάζει.

Τίτλους τέλους για το FIFA, το διάσημο video game ποδοσφαίρου, το οποίο μεγάλωσε γενιές και γενιές. Η Electronic Arts (ΕΑ) ανακοίνωσε ότι σταματά και επίσημα η συνεργασία της με την παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου, FIFA.

Η εξέλιξη αυτή έχει ως αποτέλεσμα -σε πρώτο επίπεδο- να αλλάξει όνομα το βιντεοπαιχνίδι.

Όπως έγινε γνωστό, μετά τη λήξη της συνεργασίας, η οποία είναι σε ισχύ εδώ και 30 περίπου χρόνια, η ΕΑ θα κυκλοφορήσει το επόμενο παιχνίδι ποδοσφαίρου με το όνομα EA Sports FC, τον Ιούλιο του 2023.

ΕΑ και FIFA δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε νέα συμφωνία. Οι διαπραγματεύσεις ήταν έντονες, καθώς τα στελέχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου δεν σταμάτησαν να ζητούν περισσότερα χρήματα από την εταιρεία για να παραχωρήσουν τα δικαιώματα χρήσης των ονομάτων και των επίσημων διοργανώσεων.

FIFA 22 | Official Launch Trailer: HyperMotion Begins

Τέλος εποχής μετά το FIFA 23 - Τι αλλάζει στο videogame η EA

Το FIFA 23, που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, θα είναι ο τελευταίος τίτλος της Electronic Arts με το όνομα αυτό.

Ωστόσο, η Electronic Arts διαβεβαιώνει τους εκατομμύρια παίκτες ότι το καινούργιο video game που θα κυκλοφορήσει με νέα ονομασία:

  • Θα είναι ακόμα καλύτερο, με έμφαση στο gameplay.
  • Θα περιλαμβάνονται οι περισσότερες από τις δημοφιλείς ομάδες παγκοσμίως, χάρη σε ξεχωριστές συμφωνίες που θα γίνουν τόσο με τους συλλόγους όσο και με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων.

Ωστόσο, θα λείπουν οι επίσημες διοργανώσεις της FIFA. Με το άκουσμα της είδησης για το τέλος εποχής στο FIFA, οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν πτώση 3%.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ