Τεχνολογια - Επιστημη

Τι υποψηφίους αναζητούν σήμερα οι έλληνες εργοδότες;

Τα webinars της Randstad Hellas που ξεκινούν αυτόν τον Νοέμβριο δίνουν απαντήσεις για Technology specialists & Ευκαιρίες και Δυνατές Εκκινήσεις για τον κλάδο των Μηχανικών

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
3._webinar_athens_voice_general_880_x_600_px.jpg

Μια πρωτοβουλία της Randstad Hellas για όλους εκείνους που αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα.

Η πανδημία έχει αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια εντελώς τον κλάδο των επιχειρήσεων, υποχρεώνοντας τους επιχειρηματίες σε όλον τον κόσμο να προβούν σε μια σειρά από αλλαγές για να συνεχίσουν επιτυχημένα. Η αναζήτηση εργασίας στους κλάδους ενδιαφέροντος των υποψήφιων εργαζομένων αποδεικνύεται ότι ευθυγραμμίζεται με την ανάπτυξη του ελληνικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος. Όσο αυτή επιτυγχάνεται, ανάλογη είναι και η σχέση που επικρατεί για την προσέλκυση νέων ταλέντων. Αυτή τη στιγμή, τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι Έλληνες εργοδότες αντιμετωπίζουν μια αρκετά πλέον διαδεδομένη κατάσταση, που αποτυπώνεται ως εξής: η πανδημία έφερε στο προσκήνιο τις αληθινές ανάγκες των εργαζομένων και έδωσε την ευκαιρία στις εταιρείες να αξιολογήσουν από την αρχή τις προτεραιότητές τους για να σταθεροποιήσουν τις αναταράξεις που επέφερε αυτή η κρίση, αλλά και να προετοιμαστούν για μελλοντικές. Η Randstad Hellas με διαδικτυακά webinars έρχεται να δώσει απαντήσεις στα δύσκολα ερωτήματα που θέτει η αγορά σήμερα από τις 11 Νοεμβρίου με διαδικτυακά δωρεάν webinars.

 

Το brain drain φυσικά συνεχίζεται με εργαζόμενους να φεύγουν τόσο ψηφιακά, όσο και κυριολεκτικά, αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες, με αποτέλεσμα να γίνεται ο «πόλεμος των ταλέντων» στη χώρα μας ακόμη πιο έντονος. Κάπως έτσι λοιπόν, η προσφορά εργασίας δε βρίσκει πάντα την ανάλογη ανταπόκριση. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι ένα: Τι προσόντα αναζητούν σήμερα οι Έλληνες εργοδότες; Υπάρχουν τελικά καλές επαγγελματικές ευκαιρίες και για ποιους; Η απάντηση είναι ναι και οι απαντήσεις έρχονται στη σειρά webinars της Randstad που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα. Στόχος αυτών των δωρεάν webinars είναι να καθοδηγήσουν τους εργαζόμενους που αναζητούν νέες επαγγελματικές ευκαιρίες και να τους υποστηρίξουν στην επόμενη απόφαση που αφορά στην καριέρα τους.

Τα webinars «Randstad Intelligence Series for candidates: Spotlight on current needs of the Greek market» που ξεκινούν από την ερχόμενη Πέμπτη 11 Νοεμβρίου – και για κάθε Πέμπτη μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου – έρχονται να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για τις προσφερόμενες θέσεις στην αγορά εργασίας, καθώς και για το πως να προετοιμαστούν κατάλληλα για να τις διεκδικήσουν.

Η Randstad δημιουργεί ψηφιακά το κατάλληλο υποστηρικτικό πλαίσιο και σε προσκαλεί να συμμετέχεις. Αν εργάζεσαι στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής, των Πωλήσεων και του Μάρκετινγκ, της Λογιστικής και των Οικονομικών, των Logistics και της Βιομηχανίας, και σκέφτεσαι το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα, τότε κλείσε μια θέση.

Σε όποιον κλάδο και αν εργάζεσαι είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι σχετικά με τις ανάγκες της αγοράς και τις νέες απαιτήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι να κλείσει κάποιος την επόμενη θέση εργασίας l, το 70% του χρόνου το αφιερώνει στην προετοιμασία και τη δικτύωση και μόνο ένα 10% αφορά στην πραγματοποίηση της αίτησης. Η εύρεση μιας θέσης εργασίας, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Απαιτεί χρόνο, καλά και γρήγορα αντανακλαστικά, μεθοδική προετοιμασία και αξιόπιστες πληροφορίες τόσο για το προφίλ της θέσης, όσο και της υποψήφιας εταιρείας. Στην Randstad υπάρχουν διαθέσιμες πάνω από 480 θέσεις την τρέχουσα περίοδο και εάν είσαι υποψήφιος μπορείς επωφεληθείς από την ευελιξία και την προσέγγιση των συμβούλων της, οι οποίοι αντιλαμβάνονται πόσο απαιτητική μπορεί να είναι η διαδικασία της αναζήτησης εργασίας αλλά και το ταίριασμα των προσδοκιών σου με του υποψήφιου εργοδότη.

Spotlight: Ευκαιρίες στον Τομέα της Τεχνολογίας
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Randstad, ο κλάδος της Τεχνολογίας παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη σε επίπεδο προσφοράς εργασίας, αγγίζοντας το ποσοστό +30%, ενώ και σε επίπεδο μισθολογικών παροχών αποτελεί έναν από τους πολύ καλά αμειβόμενους κλάδους, αυξημένους κατά 15 – 20 % συγκριτικά με το 2020. Παίρνοντας μια πρώτη γεύση, ο μισθός για έναν software architect ξεκινά από 3.100 € ενώ για έναν big data engineer μπορεί να σκαρφαλώσει στα 3.500 €. Ποιες είναι όμως οι θέσεις εργασίας που χαρακτηρίζονται ως οι πιο περιζήτητες αυτή τη στιγμή στην ελληνική αγορά και ποιοι επιχειρηματικοί κλάδοι ανυπομονούν να στελεχώσουν με νέους επαγγελματίες;

randstad_1.jpg

Εξαιρώντας τον προφανή «προορισμό», τον κλάδο της Τεχνολογίας, υπάρχουν και γειτονικοί κλάδοι όπως το FinTech, καθώς και άλλες εταιρείες όπως Διαδικτυακές Στοιχηματικές, Ναυτιλιακές, Φαρμακευτικές, Κατασκευαστικές, Τραπεζικές και Ξενοδοχειακές, που βρίσκονται ανάμεσα στους κορυφαίους εργοδότες. Πρόκειται για εταιρείες με έντονη εργασιακή ελκυστικότητα και αυτό γιατί όλες παρουσιάζουν σημαντική ανάπτυξη στον κλάδο τους, διατηρούν ηγετικές θέσεις και καλά μερίδια στην αγορά, ενώ επενδύουν διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό τους αναγνωρίζοντας το στρατηγικό τους ρόλο στην αποδοτικότητα και τη βιωσιμότητά τους.

Αν ανατρέξει κανείς στις βάσεις δεδομένων της Randstad, της μεγαλύτερης εταιρείας παροχής υπηρεσιών HR στην Ελλάδα, θα δει ότι περισσότερες από 100 θέσεις εργασίας στον κλάδο της Τεχνολογίας και της Πληροφορικής είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή. Αν σε ενδιαφέρει να κατανοήσεις τις τρέχουσες εξελίξεις στον δυναμικό αυτό κλάδο, να δεις το προφίλ των υποψήφιων εργοδοτών και να αντλήσεις επίκαιρες πληροφορίες για το πως μπορείς να στηρίξεις τον επαγγελματικό σου εαυτό, να υποστηρίξεις καλύτερα την υποψηφιότητά σου ή να προετοιμαστείς για το νέο σου επαγγελματικό βήμα, μπορείς να εγγραφείς δωρεάν εδώ. Θα έχεις την ευκαιρία να δεις τη μεγάλη εικόνα σε ό,τι αφορά τον κλάδο, τις τακτικές των μεγαλύτερων εταιρειών στην αναζήτηση υποψηφίων, και να αξιοποιήσεις συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να αναβαθμίσεις το επαγγελματικό σου brand και να κάνεις το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα με έναν πιο άρτιο, αλλά πάντα μοναδικό και προσωπικό τρόπο.

Spotlight: Ευκαιρίες στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής
Ποιες είναι οι προκλήσεις και πώς αλλάζει το τοπίο της εργασίας στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής; Οι επαγγελματίες του κλάδου, έχουν μπροστά τους τουλάχιστον 4 βασικές δυναμικές αλλαγές: τις ψηφιοποιημένες και αυτοματοποιημένες διαδικασίες, τις νέες δεξιότητες, τα real-time δεδομένα και τις συνεχείς αλλαγές του νομοθετικού και κανονιστικού πλαισίου. Στο δωρεάν webinar εδώ, θα ενημερωθείς για τις νέες δεξιότητες που χρειάζεται να αναπτύξεις και γιατί, θα δεις τις πιο περιζήτητες θέσεις εργασίας από junior μέχρι senior level στην ελληνική αγορά και θα αντιληφθείς με ποιον τρόπο η Randstad μπορεί να σε υποστηρίξει στο επόμενο επαγγελματικό σου βήμα.

randstad_2.jpg

Extra hint: Η Randstad στην Ελλάδα, κατέχει ηγετική θέση στον κλάδο των Οικονομικών και της Λογιστικής, διατηρώντας το μεγαλύτερο job vacancies hub με περισσότερες από 600 προσφερόμενες θέσεις εργασίας μέσα στο 2021 για πολλούς τομείς δραστηριότητας στην ελληνική αγορά. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ