Τεχνολογια - Επιστημη

Η Yahoo αποχωρεί οριστικά από την Κίνα

«Λόγω απαιτητικού νομικού περιβάλλοντος»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η αμερικανική εταιρεία Yahoo διέκοψε όλες τις εναπομείνασες διαδικτυακές της υπηρεσίες στην ηπειρωτική Κίνα τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας το τελευταίο στάδιο αποχώρησής της από τη χώρα,
Η Yahoo αποχώρησε από την Kίνα (Φώτο Αρχείου)

Η αμερικανική εταιρεία Yahoo διέκοψε τις διαδικτυακές της υπηρεσίες στην Κίνα τη Δευτέρα, σηματοδοτώντας το τελευταίο στάδιο αποχώρησής της από τη χώρα.

Η Αμερικανική εταιρεία Yahoo σταμάτησε να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Κίνα επικαλούμενη το «ολοένα και πιο απαιτητικό επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον» στη χώρα. Πρόκειται για τη δεύτερη δυτική εταιρεία τεχνολογίας που εγκαταλείπει την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σύμφωνα ειδικότερα με ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπό της και η οποία κατευθύνει τους χρήστες των υπηρεσιών ηλεκτρονικών ταχυδρομείων Yahoo και AOL σε άλλους συνδέσμους, η εταιρεία σταμάτησε να παρέχει περιεχόμενο για χρήστες στην ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου. Κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση σήμερα Τρίτη.

«Αναγνωρίζοντας το ολοένα και πιο δύσκολο επιχειρηματικό και νομικό περιβάλλον στην Κίνα, οι υπηρεσίες της Yahoo δεν θα είναι πλέον προσβάσιμες από την ηπειρωτική Κίνα από την 1η Νοεμβρίου», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε e-mail του προς το Reuters. «Η Yahoo παραμένει δεσμευμένη στα δικαιώματα των χρηστών της και σε ένα ελεύθερο και ανοικτό διαδίκτυο. Ευχαριστούμε τους χρήστες μας για τη στήριξή τους» πρόσθεσε.

Η απόφαση της Yahoo έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχης της Microsoft Corp, η οποία απέσυρε το Linkedin από την ασιατική χώρα τον περασμένο μήνα, σηματοδοτώντας την οπισθοχώρηση του τελευταίου αμερικανικού μεγάλου μέσου κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα. 

Παρουσία στην Κίνα από το 1998

Η Yahoo είχε ήδη περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία της στην Κίνα τα τελευταία χρόνια. Πριν από χθες, Δευτέρα, είχε ακόμα σε λειτουργία μια εφαρμογή για πρόγνωση καιρού και ορισμένες σελίδες που εμφάνιζαν ειδήσεις σε ξένες γλώσσες.

Η Yahoo μπήκε στην Κίνα το 1998 και το 2012 πέτυχε συμφωνία με τον όμιλο Alibaba για πώληση του ποσοστού της στον κολοσσό ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συμφωνία προέβλεπε επίσης ότι η Alibaba θα έχει το δικαιώμα λειτουργίας της Yahoo China υπό την εμπορική επωνυμία της Yahoo για έως τέσσερα χρόνια. Στη συνέχεια έκλεισε την υπηρεσία του ηλεκτρονικού της ταχυδρομείου και τη διαδικτυακή της πύλη, αλλά διατήρησε το παγκόσμιο κέντρο έρευνας και ανάπτυξης στο Πεκίνο έως το 2015, οπότε και έκλεισε.

Η αποχώρησή της σημειώνεται ενώ το Πεκίνο επιβάλλει νέους περιορισμούς στις εταιρίες του Διαδικτύου σε τομείς που αφορούν από το περιεχόμενο έως τα προσωπικά δεδομένα των πελατών ενώ υιοθετεί επίσης παράλληλα νέους νόμους. Χθες, Δευτέρα, τέθηκε σε ισχύ ο νέος νόμος για την Προστασία Προσωπικών Πληροφοριών που στόχο έχει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.  Βάσει του νέου νόμου, που ψήφισε η Διαρκής Επιτροπή του κινεζικού κοινοβουλίου, οι δημόσιες και ιδιωτικές εταιρίες θα πρέπει να μειώσουν τη συγκέντρωση προσωπικών πληροφοριών των πολιτών και να εξασφαλίζουν την προηγούμενη έγκρισή τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ