Τεχνολογια - Επιστημη

Η νέα λειτουργία του Twitter θα το κάνει πιο φιλικό στους χρήστες

Το πρόβλημα που λύνεται και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
cell-phone-1245663_1920_1.jpg

Όποιος έχει Twitter μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το να παρακολουθήσεις τις συζητήσεις κάτω από ορισμένα tweets απαιτεί μεγάλη υπομονή και συγκέντρωση. Και όταν λέω «όποιος», εννοώ τους πάντες, ακόμα και τον ίδιο τον διευθύνοντα σύμβουλο της πλατφόρμας.

Πριν μερικές μέρες, ο Jack Dorsey αποφάσισε να δώσει συνέντευξη στην Kara Swisher, μέσω tweets και πολύ γρήγορα το μετάνιωσε. Αυτό που έγινε συγκεκριμένα ήταν ότι, όσο προχώραγε η συνέντευξη, απαντήσεις και σχόλια άλλων χρηστών έμπαιναν εμβόλιμα στα tweets τους, με αποτέλεσμα η συνέντευξη να αρχίζει να μην βγάζει νόημα, αφού πολλά μέρη της χάνονταν ανάμεσα στα άλλα tweets.

Ο ίδιος ο Dorsey, μάλιστα, τουίταρε ότι θα αρχίσει να δουλεύει ώστε το πρόβλημα να διορθωθεί, αφότου έλαβε ένα μήνυμα από το δημοσιογράφο Walt Mossberg ότι η προσπάθεια να ακολουθήσει τα tweets ήταν σαν ένας «χαοτικός λάκκος της κόλασης».



Τη δήλωσή του δεν άργησε να τη... βάλει σε εφαρμογή, αφού τώρα το Twitter έχει αρχίσει να τεστάρει μία νέα λειτουργία. Ένα από τα πολλά προβλήματα των νημάτων (όπως ονομάζονται οι συζητήσεις μέσω tweets) είναι ότι για να ελέγξεις ποιος είναι ένας από τους συνομιλητές θα πρέπει να πατήσεις στο όνομα χρήστη του, να μπεις στο προφίλ του και να βγεις εντελώς από το νήμα. Αποτέλεσμα; Όταν ξαναπροσπαθήσεις να βρεις το μέρος της συζήτησης, στο οποίο είχες μείνει, πιθανώς δεν θα τα καταφέρεις ή δεν θα έχεις την υπομονή να ψάξεις όσο χρειάζεται.

Η νέα λειτουργία, που ετοιμάζει το Twitter, έρχεται να λύσει ακριβώς αυτό το πρόβλημα, αφού θα επιτρέπει να πατάς πάνω στο όνομα του χρήστη και να αναδύεται ένα τετράγωνο, στο οποίο θα μπορείς να βλέπεις βασικά στοιχεία του, όπως το βιογραφικό τους, τον αριθμό των ακολούθων του και το πότε άνοιξε τον λογαριασμό του, αλλά και να τον ακολουθείς.

[[{"fid":"632782","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

Μπορεί η αλλαγή να φαίνεται μικρή και ασήμαντη, αλλά κάνει την πλατφόρμα ένα κλικ πιο φιλική στους χρήστες και αποτελεί ένα καλό πρώτο βήμα για την βελτίωση των νημάτων. Προσωπική πρότασή μου προς το Twitter για την επόμενη σχετική αλλαγή είναι η δυνατότητα να επιλέγουμε να βλέπουμε τις απαντήσεις συγκεκριμένων μόνο χρηστών σε ένα tweet και όχι και του παραμικρού άσχετου με τη συζήτηση, που τουίταρε ένα emoji, όπως γίνεται τώρα. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ