Τεχνολογια - Επιστημη

Curiosity: 2.000 «αρειανές» ημέρες στο Κόκκινο Πλανήτη (και συνεχίζει!)

Τα σημαντικότερα επιτεύγματά του σε εικόνες

ptikaidi.jpg
Πτήση & Διάστημα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
7-12.jpg

Το ρόβερ Curiosity της NASA, γιόρτασε στις 21 Μαρτίου, τις 2.000 ημέρες παρουσίας και έρευνας στον κρατήρα Gale του πλανήτη Άρη και η επιστημονική ομάδα που το χειρίζεται, μας παρουσιάζει εικόνες από μερικά από τα σημαντικότερα επιτεύγματά του.

1-6.jpg

Η αρχή: Η πρώτη εικόνα που τράβηξε το Curiosity, μόλις 15 λεπτά μετά τη προσγείωσή του στις 6 Αυγούστου 2012.

2-8.jpg

Βότσαλα στο ποτάμι: 16 ημέρες μετά τη προσγείωση, το Curiosity κατέγραψε τα βότσαλα ενός πανάρχαιου ποταμού, που έρεε από τους ηλικίας 4 δισεκατομμυρίων χρόνων λόφους, γύρω από το κρατήρα Gale.

3-9.jpg

Αρχαία λίμνη: Η εικόνα είναι από το Yellowknife Bay και απεικονίζει λεπτή άμμο και αποθέσεις λάσπης, που κάποτε ήταν ο πυθμένας τους κρατήρα Gale.

4-7.jpg

Βαθιά νερά: Οι λόφοι Pahrump που το Curiosity συνάντησε την 753η ημέρα, αποτελούνται από λεπτά στρώματα λάσπης που εναποτέθηκαν στο βυθό της λίμνης.

6-11.jpg
 

Συννεφιασμένοι ουρανοί: Μια σειρά από εικόνες που τραβήχτηκαν την 1971η ημέρα απεικονίζουν σύννεφα να κινούνται στον ουρανό.

7-12.jpg

Αναγκαστική selfie: Το Curiosity είναι διάσημο και για τις πολλές selfie που έχει τραβήξει. Όμως αυτές οι εικόνες βοηθούν την ερευνητική του ομάδα να καθορίσει τυχόν βλάβες, συγκέντρωση σκόνης κτλ.

Πηγή: Πτήση & Διάστημα 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ