Τεχνολογια - Επιστημη

10 χρόνια ταξίδι και φτάσαμε στον Πλούτωνα (εικόνα)

Μετά από 7,5 δισ. χλμ. το New Horizons τα κατάφερε και έστειλε φωτογραφία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
102668-204114.jpg

Δέκα χρόνια χρειάστηκε το Νew Horizons για να διανύσει περίπου 7,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα και να φθάσει στον πλανήτη-νάνο Πλούτωνα και κάθε όσο διαβάζετε αυτό το κείμενο πλησιάζει ανά δευτερόλεπτο αρκετά χιλιόμετρα.

Το ταξίδι του New Horizons συνοδεύεται με την καλύτερη φωτογραφία του Πλούτωνα μέχρι σήμερα που την ανέβασε η NASA στο σάιτ της και είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που εξερευνά έναν πλανήτη τόσο μακριά από τη Γη και είναι ταχύτερο που έχουμε κατασκευάσει.

Το New Horizons αποτελεί κληρονόμο μιας μακράς και περήφανης παράδοσης εξερευνητικών εγχειρημάτων της ΝΑSA, από την επιφάνεια του «Κόκκινου Πλανήτη» μέχρι το πρόγραμμα Κέπλερ για τον εντοπισμό πλανητών παρόμοιων με τη Γη σε τροχιά γύρω από άστρα σαν το δικό μας. Καθώς το New Horizons ολοκληρώνει την πτήση του πάνω από τον Πλούτωνα και τα φεγγάρια του και συνεχίζει το ταξίδι του στη Ζώνη του Κάιπερ «το πολύπλευρο ταξίδι εξερεύνησης της NASA συνεχίζει» αναφέρει ο Τζον Χόλντεν, σύμβουλος/ βοηθός του προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα επιστήμης και τεχνολογίας και διευθυντής του White House Office of Science and Technology Policy.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της NASA, Τσαρλς Μπόλντεν, η εξερεύνηση του Πλούτωνα και των φεγγαριών του αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα 50 χρόνων εξερεύνησης από τη NASA και τις ΗΠΑ. «Για άλλη μια φορά επιτύχαμε μια ιστορική πρωτιά. Οι ΗΠΑ είναι το πρώτο έθνος που καταφθάνει στον Πλούτωνα, και με αυτή την αποστολή ολοκλήρωσαν την αρχική τους εξερεύνηση του ηλιακού συστήματος, ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα που κανένα άλλο έθνος δεν μπορεί να φτάσει».

Υπενθυμίζεται ότι το σκάφος μεταφέρει και ένα τμήμα από τις στάχτες του Κλάιντ Τόμπο, ο οποίος ανακάλυψε τον πλανήτη πριν 85 χρόνια, ψάχνοντας να βρει τον «Πλανήτη Χ», πέρα από την τροχιά του Ποσειδώνα.

Η πτήση του New Horizons στον Πλούτωνα και τα πέντε γνωστά φεγγάρια του παρέχει μια πρώτη «γεύση» της Ζώνης του Κούιπερ, όπου βρίσκονται από πλανήτες- νάνοι μέχρι διαστημικά «παγόβουνα»- παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες για το πώς σχηματίστηκε το ηλιακό μας σύστημα.

Η WSJ έχει ανεβάσει αυτό τον υπέροχο οδηγό για το ηλιακό μας σύστημα και πλέον περιλαμβάνει και μια φωτογρααφία του Πλούτωνα ενώ πατήστε εδώ για περισσότερα σχετικά με τo ταξίδι του New Horizons. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ