Ταξιδια

Η Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου στο νέο ambient video του Δημήτρη Κλεάνθη

Μία ώρα διαλογισμού και χαλάρωσης σε έναν ξεχωριστό τόπο της Δυτικής Ελλάδας

Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ψαράδες, εγκαταλελειμμένες καλύβες, φλαμίνγκο, άλογα, τζιτζίκια, θάλασσα, άνεμος και ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα, μία ώρα διαλογισμού στην όμορφη Λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου στη Δυτική Ελλάδα. Στα 64 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα που διαρκεί το νέο ASMR φιλμάκι του Δημήτρη Κλεάνθη, ο βραβευμένος φωτογράφος, βρίσκει την ευκαιρία να καταγράψει την αύρα της περιοχής που αποτελεί έναν όμορφο ταξιδιωτικό προορισμό. Έτσι, μετά την απογευματινή θέα της Αθήνας από τον Λυκαβηττό, ο Δημήτρης Κλεάνθης, ξαφνιάζει ευχάριστα και μας μεταφέρει με τον φακό του στη θερινή όψη της Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, ένα μέρος με το οποίο συνδέεται, ένα μέρος με το οποίο μας συνδέει μέσα από την ambient καταγραφή του. Μία από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες της Ελλάδας, που αποτελεί ξέβαθο της θάλασσας από τις προσχώσεις του Αχελώου, προστατεύεται από τη συνθήκη RAMSAR και αποτελεί περιβαλλοντικό πάρκο και οικοσύστημα.

«Από το Μεσολόγγι, τόπο καταγωγής της μητέρας μου όπου και περνούσα μεγάλο μέρος των καλοκαιριών μου ως παιδί, έχω πολλές αναμνήσεις, αναμνήσεις που όμως σαν παλιές φωτογραφίες έχουν αρχίσει να ξεθωριάζουν.

Μένουν οι αισθήσεις, το θρόισμα και η μυρωδιά των πανύψηλων ευκαλύπτων, ο ήχος των κουδουνιών από τα ποδήλατα Bismarck στους σαν σε όνειρο ατελείωτους ευθείς δρόμους που οδηγούν στον ορίζοντα, οι φιγούρες των ψαράδων στα ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, το κρώξιμο των φλαμίνγκο, η βόλτα με τον παππού στο λιμάνι τρώγοντας παγωτό Chicago και κοιτώντας το ηλιοβασίλεμα, όλες με μία επίγευση μελαγχολίας, το Μεσολόγγι είναι γλυκά μελαγχολικό.

Μετά από πολλά χρόνια  λοιπόν, επέστρεψα σ’ αυτές τις αναμνήσεις» εξηγεί ο Δημήτρης Κλεάνθης στην ATHENS VOICE για το νέο βίντεό του το οποίο ανάρτησε πριν λίγες ώρες στο κανάλι του Flaneur στο YouTube, όπου μπορεί να συναντήσει κανείς μερικά από τα πιο καλοδουλεμένα και υψηλής αισθητικής φιλμ του είδους που έχουμε δει στην Ελλάδα.