Life in Athens

Δείτε την τοιχογραφία του Θάνου Ραφτόπουλου για την έννοια της οικογένειας

Ένα family street art στο καινούργιο Πάρκο Οικογένειας στον Δήμο Αγίου Δημητρίου

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ένα ξεχωριστό street art βάζει στον πυρήνα του την έννοια της οικογένειας και γεμίζει χρώμα το καινούργιο Πάρκο Οικογένειας στον Δήμο Αγίου Δημητρίου. Η ζωγραφιά αλλάζει όχι μόνο την όψη του κοινόχρηστου χώρου, δίνοντάς του χρώμα και φως, αλλά και την όψη ολόκληρης της γειτονιάς. Πρόκειται για μια ακόμη υπέροχη δημιουργία από τον καλλιτέχνη Θάνο Ραφτόπουλο.

Η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κ. Μαρία Ανδρούτσου, μιλώντας στην ATHENS VOICE, για την εντυπωσιακή αυτή γωνιά της πόλης, επεσήμανε: «Είναι συνεχείς οι προσπάθειες μας για την απόκτηση όλο και περισσότερων δημόσιων, κοινόχρηστων χώρων που θα αποδίδονται στους κατοίκους έπειτα από παρεμβάσεις που βάζουν στο επίκεντρό τους τον σεβασμό στο περιβάλλον και το κλίμα της πόλης. Όμως και η αισθητική αναβάθμιση των γωνιών της πόλης μας είναι εξίσου σημαντική. Σε αυτό το πνεύμα, ο ζωγράφος που συνεργάζεται με το Δήμο μας, ο Θάνος Ραφτόπουλος, σχεδίασε με αγάπη το δικό μας family street art, δίνοντας ζωή σε όλο το πάρκο».

Το Πάρκο Οικογένειας, που βρίσκεται στις οδούς Αργοστολίου, Βαμβακάρη και Μακρυγιάννη στον Άγιο Δημήτριο και παραδόθηκε πρόσφατα στους κατοίκους της περιοχής, δημιουργήθηκε εντός του δενδροφυτεμένου χώρου, συνολικής έκτασης 2.000τ.μ. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια πιστοποιημένη παιδική χαρά με ολοκαίνουργια όργανα για ατελείωτο παιχνίδι και εκτεταμένες φυτεύσεις όμορφων λουλουδιών.

Παράλληλα το Πάρκο Οικογένειας διαθέτει όργανα γυμναστικής για άσκηση και παγκάκια και καθιστικά για ξεκούραση και χαλάρωση, ενώ στον χώρο βρίσκονται και δύο σιντριβάνια. Διαθέτει επίσης κυκλική διαδρομή για ασφαλείς ποδηλατάδες, συμπεριληπτικές παρεμβάσεις στον χώρο για την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία, ενώ έχει τοποθετηθεί και υπαίθριο πινγκ πονγκ. Όπως έχει επισημάνει ο Δήμος σε σχετική ανακοίνωση, η ανάπλαση χρηματοδοτήθηκε από το Πράσινο Ταμείο ενώ η τεχνική μελέτη του έργου συντάχθηκε και η εκτέλεσή της επιβλέφθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.