The Orbit στη Λεωφόρο Κηφίσίας
Life in Athens

Η Νoval Property δημιουργεί νέα τοπόσημα στην Αθήνα με άξονα τη βιωσιμότητα

Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο και η Noval Property αφουγκράζεται και συνεισφέρει δραστικά σε αυτή την αλλαγή.
62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο και η Noval Property αφουγκράζεται και συνεισφέρει δραστικά σε αυτή την αλλαγή.

Η ανάπλαση μιας ιστορικής μητρόπολης όπως είναι η Αθήνα δεν είναι απλή ή αυτονόητη. Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, αλλάζουν και εξελίσσονται διαρκώς. Το ζητούμενο είναι η αναβάθμιση του αστικού τοπίου να υπηρετεί ένα ευρύτερο όραμα, με κεντρικούς άξονες τη βιώσιμη ανάπτυξη και την διαρκή αναβάθμιση των συνθηκών και της αισθητικής που προσφέρει. Η ανάπτυξη έχει νόημα όταν διαρκεί στον χρόνο, όταν διαχέει τα οφέλη της όσο το δυνατόν σε περισσότερους, κατοίκους, εργαζομένους και επισκέπτες.

Εμβληματικά έργα υποδομής και πρωτοποριακές αστικές αναπλάσεις

Τα έργα υποδομής που έχουν γίνει και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αστικές αναπλάσεις που προωθούνται, αλλά και τα σύγχρονα κτήρια, όπως για παράδειγμα το πράσινο κτήριο γραφείων The Orbit στη Λεωφόρο Κηφισίας που ανέπτυξε η Noval Property, με πιστοποίηση στο επίπεδο Platinum κατά LEED V4 for Core & Shell, δεν είναι απλώς χώροι εργασίας. Καλύπτουν ολιστικά τις ανάγκες των εργαζομένων και των κατοίκων, σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια νέα εποχή, δημιουργώντας νέα τοπόσημα στην πόλη.

Παρατηρώντας το The Orbit, με την πρώτη ματιά αντικρίζει κανείς έναν ξεχωριστό σχεδιασμό. Μια ιδιαίτερα καλαίσθητη κατασκευή, με εντυπωσιακές καμπύλες και καθαρές γραμμές, που το φως και το πράσινο στοιχείο κυριαρχούν. Οι έξυπνες και βιοκλιματικές τεχνολογίες που ενσωματώνει το καθιστούν κάτι παραπάνω από ένα σημείο ορόσημο της Αθήνας. Παράλληλα, το επίσης πράσινο κτήριο γραφείων Butterfly, στο Χαλάνδρι, ανοίγει έναν διαφορετικό δρόμο στην ανάπτυξη.

Τα έργα αυτά αλλάζουν τη ζωή μας. Αλλάζουν την καθημερινότητά μας, τις συνήθειες μας, τον τρόπο που συνομιλούμε με την πόλη, με το περιβάλλον. Έργα, όπως είναι για παράδειγμα η πρόσφατη ολοκλήρωση της επέκτασης του εμπορικού κέντρου River West, στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, όπου δημιουργήθηκε το River West Open. Ένας ανοικτός χώρος όπου το πράσινο και το υδάτινο στοιχείο κυριαρχούν και οικογένειες με παιδιά, αλλά και επισκέπτες όλων των ηλικιών βρήκαν έναν χώρο συνάντησης και αναψυχής.

Η Noval Property, αν και μετρά μόλις 2,5 χρόνια ζωής, παρουσιάζει μεγάλη δυναμική, συνεχίζοντας απερίσπαστη το επενδυτικό πλάνο με έργα - ορόσημα. Η μεγάλη αστική ανάπλαση στην οδό Πειραιώς και η δημιουργία συγκροτήματος γραφείων στο πρώην οικόπεδο της Kodak στο Μαρούσι αναμένεται να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αλλαγή εικόνας της πόλης.

Το εμπορικό κέντρο River West

Στην οδό Πειραιώς, η Noval Property θέλοντας να λειτουργήσει ανταποδοτικά προς την περιοχή που φιλοξένησε τις πρώτες εγκαταστάσεις της Viohalco, σχεδιάζει μία πρότυπη και βιώσιμη αστική ανάπλαση με μικτές χρήσεις (ξενοδοχείο, γραφεία, κατοικίες κ.λπ.), που επιδιώκει την αναμόρφωση της ευρύτερης περιοχής.

Παράλληλα, μέσω της σύμπραξής με τη Brooklane Capital, το πρώην ακίνητο της Kodak στην περιοχή του Αμαρουσίου θα μετατραπεί σε συγκρότημα γραφείων, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες, με βασικό κριτήριο τη βιωσιμότητα. Ήδη, μετά την απόκτηση του ακινήτου το Δεκέμβριο 2021, έχουν ξεκινήσει οι μελέτες και η αδειοδοτική διαδικασία.

Το εμπορικό κέντρο River West

Η σημαντικότητα των κριτηρίων βιώσιμης ανάπτυξης και το Πράσινο Ομόλογο

Η βιωσιμότητα και τα κριτήρια ESG αποκτούν διεθνώς όλο και πιο σημαντικό ρόλο στη λήψη επενδυτικών αποφάσεων, την προσέλκυση κεφαλαίων και την πρόσβαση στη χρηματοδότηση. Δεν πρόκειται απλώς για μια τάση, αλλά για μια συνειδητή επιλογή που υπηρετεί το παγκόσμιο καλό από πλευράς περιβάλλοντος, κοινωνίας και ορθής εταιρικής διακυβέρνησης, μειώνοντας παράλληλα το ρίσκο για τους επενδυτές.

Ένδειξη της σημαντικότητας των κριτηρίων βιώσιμης ανάπτυξης είναι η στροφή πολλών διεθνών funds αποκλειστικά σε επενδύσεις με βιώσιμο χαρακτήρα. Το πρόσφατο παράδειγμα του Πράσινου Ομολόγου της Noval Property ύψους 120 εκ. ευρώ, αποδεικνύει ότι αυτή η επενδυτική κουλτούρα βρίσκεται ήδη και στη χώρα μας, καθώς πρόκειται για το τρίτο πράσινο ομόλογο που διαπραγματεύτηκε στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο στρατηγικός προσανατολισμός της εταιρείας

Βασικός πυλώνας της επενδυτικής στρατηγικής της Εταιρείας είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση έργων αξιοποίησης και ανάπλασης ακινήτων σε σύγχρονες και ενεργειακά αποδοτικές εγκαταστάσεις με διεθνείς προδιαγραφές βιωσιμότητας, σε σχέση με το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες. Ένα επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο πράσινα κτήρια και αστικές αναπλάσεις, καθώς πάνω από το 20% του χαρτοφυλακίου αποτελείται, ήδη, από πιστοποιημένα πράσινα κτήρια.

Η Noval Property, θυγατρική της Viohalco, φιλοδοξεί να συνεχίσει να συμβάλλει αποτελεσματικά στην αναμόρφωση παλαιών κτηριακών αποθεμάτων και στην παρουσίαση νέων αρχιτεκτονικών προτάσεων. Η Αθήνα αλλάζει πρόσωπο και η Noval Property αφουγκράζεται και συνεισφέρει δραστικά σε αυτή την αλλαγή.

Δειτε περισσοτερα