Eternal Luv, το νέο mural της Αθήνας
Φωτογραφία: Αποστόλης Ζυγούρης
Life in Athens

ETERNAL LUV: Το νέο, εντυπωσιακό mural της Αθήνας

Ο μύθος του Απόλλωνα και της Αφροδίτης ζωντανεύει σε έναν τοίχο με εμβαδόν 170 τετραγωνικών μέτρων
56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο GERA1 δημιούργησε ένα εντυπωσιακό mural στην ταράτσα του LUVNROLL HOUSE

Στου Ψυρρή οι δρόμοι είναι ήσυχοι, τα μαγαζιά κλειστά. Είναι περίεργη η αίσθηση της άδειας πόλης. Σου αφήνει στα χείλη μια πικρή μοναξιά. Αυτό είναι το πρόβλημα των δύσκολων καιρών. Πάνω από τον φόβο, την ανησυχία, τον εκνευρισμό ή ίσως εξαιτίας όλων αυτών, οι άνθρωποι αισθάνονται μόνοι. Μας λείπουν όλα, αλλά περισσότερο μας λείπει η επαφή. Για αυτό και το πολύχρωμο mural του GERA1 στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη είναι τόσο δυνατό. Για αυτό και ονομάστηκε “ETERNAL LUV”. Φαντάσου: περπατάς σε μια άχρωμη πια πόλη, χωρίς κανέναν δίπλα σου. Στρίβεις σε μια τυχαία γωνία και από το πουθενά, πάνω από το κεφάλι σου ξεπετάγονται χρώματα, συναισθήματα, αλλά κυρίως, μια τεράστια μυθική αγκαλιά: ο μύθος του Απόλλωνα και της Δάφνης ζωντανεύει στη ράχη ενός κτιρίου 500 μέτρα από την Ακρόπολη.

Το ETERNAL LUV δεν ήταν καθόλου εύκολο project. Ο δρόμος της Καραϊσκάκη ήταν πολύ στενός για να χωρέσει γερανός, τα διαμερίσματα της διπλανής πολυκατοικίας άρχισαν να παραπονιούνται κι ο τοίχος είχε αρκετές ατέλειες και ρωγμές, έπρεπε πρώτα να βαφτεί ένα χέρι λευκό χρώμα και μετά να αρχίσει να ξεδιπλώνει πάνω του ο GERA1 την τέχνη του. Χρειάστηκαν 20 μέρες για να ξεπεραστούν αυτά τα πρώτα  προβλήματα και να στηθεί μια επαγγελματική και πιστοποιημένη σκαλωσιά για την ασφάλεια του καλλιτέχνη. Και τότε ο GERA1 άρχισε να βάφει. Και για δύο ολόκληρες εβδομάδες αυτό ήταν το μόνο πράγμα που έκανε.

Για 15 μέρες ο GERA1 ζωγράφιζε για 8-9 ώρες καθημερινά. Ο Αποστόλης Ζυγούρης, κινηματογραφιστής και απόφοιτος της σχολής Leica στην Αθήνα αποτύπωσε με την κάμερά του όλη τη διαδικασία: από την επιλογή των χρωμάτων μέχρι και την τελευταία πινελιά. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο είναι δικές του, όπως και το ακόλουθο βίντεο:

"Eternal Luv" Project

Στα τέλη Νοεμβρίου, το ETERNAL LUV του GERA1 με ύψος 18 μέτρα και εμβαδόν 170τ.μ. είχε ολοκληρωθεί και ήταν πλέον έτοιμο να χαρίσει λίγη αισιοδοξία στους περαστικούς και τους κατοίκους του Ψυρρή. Ωστόσο, η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ…

Το εντυπωσιακό αυτό mural είναι μέρος μιας ευρύτερης εικόνας και μόνο η αρχή της πολύχρωμης ιστορίας του LUVNROLL HOUSE. Όταν τελειώσει η καραντίνα, και περάσει η πανδημία, εδώ στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη θα βρουν στέγη όλες οι εφαρμοσμένες και μη τέχνες: η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η μουσική, η λογοτεχνία, ο χορός συναντούν τη μαγειρική, το Tattoo, το Piercing, τη γραφιστική, τον σχεδιασμό ρούχων κ.α. Το LUVNROLL HOUSE είναι στην ουσία ένας χώρος αφιερωμένος στους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη, τη γνώση, την τρέλα, τη ζωή. Δεν θέλουμε να πούμε περισσότερα, για να μη χαλάσουμε την έκπληξη, για αυτό θα πούμε μόνο αυτό: το LUV N ROLL υπόσχεται να γίνει ένα από τα πιο παθιασμένα στέκια αυτής της πόλης.

thumbnail_image2.jpg
Γιώργος Μπίνας

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη»

thumbnail_image2.jpg
Γιώργος Μπίνας

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη»

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη», λέει ο Γιώργος Μπίνας ένας από τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς του LUVNROLL HOUSE και συνεχίζει: «Ο Απόλλωνας είναι ο Θεός του Φωτός και των Τεχνών, ένα έμβλημα που έχει ζωγραφίσει και ο KLARK για το studio LUV N ROLL στην Ίο. Ο GERA1 βρήκε τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, ενός ατέλειωτου πάθους που έκανε τον Απόλλωνα να κυνηγάει τη Δάφνη και την ίδια να μεταμορφώνεται τελικά σε δέντρο για να το σταματήσει όλο αυτό. Ο μύθος μου θύμισε το πόσο πολύ ήθελα το LUVNROLL HOUSE και το πώς ασταμάτητα για 10 χρόνια κυνηγούσα αυτό το “άπιαστο όνειρο”. Η θεματική είχε βρεθεί. Ο GERA1 έφτιαξε ένα προσχέδιο με το άγαλμα του Απόλλωνα να προσπαθεί να αγκαλιάσει το άγαλμα της Δάφνης. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά».

Έρωτας με την πρώτη ματιά. Το ίδιο θα νιώσεις και εσύ όχι μόνο όταν δεις από κοντά το mural, αλλά και όταν πιεις το ποτό σου έχοντας τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης σε πρώτο πλάνο και τη φωτισμένη Ακρόπολη στο βάθος. Μείνετε συντονισμένοι… τα καλύτερα είναι (πάντα) μπροστά μας.

Facebook: @LUVNROLL.HOUSE 
Instagram: @luvnroll_house

Δειτε περισσοτερα