Design & Αρχιτεκτονικη

Το Μικρό Σπίτι στο Τόκιο (από την ΙΚΕΑ)

Η νέα τάση είναι τα nano-διαμερίσματα. Για ένα άτομο. Έχει γίνει εκμετάλλευση κάθε εκατοστού ελεύθερου χώρου με μαγικό τρόπο.

112377-222532.jpg
Μαρίζα Μάντζιου
ΤΕΥΧΟΣ 809
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το Μικρό Σπίτι στο Τόκιο (από την ΙΚΕΑ)
© IKES / Japan

Η IKEA διαμορφώνει μικρά σπίτια 10τ.μ. στο Τόκιο, με ενοίκιο 0.77 ευρώ τον μήνα και μισθωτήριο μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2023.

Τόκιο: 14 εκατομμύρια κάτοικοι. Ακόμα και να αναπνέεις πιάνει χώρο. Η νέα τάση είναι τα nano-διαμερίσματα σαν αυτό της φωτογραφίας. Για ένα άτομο. Μία αγορά στην οποία μπαίνει δυναμικά η σουηδική ΙΚΕΑ προτείνοντας το σπίτι των 10 τ.μ., έτοιμο, στημένο, καλωδιωμένο, εξοπλισμένο με δικά της έπιπλα, εννοείται. Έχει γίνει εκμετάλλευση κάθε εκατοστού ελεύθερου χώρου με μαγικό τρόπο.

Ακόμα πιο μαγική είναι η τιμή: ο ενοικιαστής (που θα πρέπει να είναι πάνω από 20 ετών) θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο 0,77 ευρώ τον μήνα και να υπογράψει μισθωτήριο που θα λήγει στις 15 Ιανουαρίου 2023.

Η ΙΚΕΑ, η οποία εμπορεύεται προσιτά ακίνητα και σε Σουηδία, Νορβηγία και Φινλανδία, διαφημίζει το νέο της tiny-home με έναν καρχαρία-μασκότ, ο οποίος, συμβολικά, δεν έχει αιχμηρά, απειλητικά δόντια, αλλά κομψά και στρόγγυλα. Γλυκούλι.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ