Design & Αρχιτεκτονικη

Τα πιο άσχημα ξενοδοχεία στον κόσμο

Booking.NOT.com

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
104752-208498.jpg

Έχει συμβεί σε όλους τουλάχιστον μία φορά. Όταν μετά από πολύωρο ταξίδι επιτέλους φτάνεις στο ξενοδοχείο, αντικρίζεις κάτι που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που φανταζόσουν (κι έχεις ήδη πληρώσει). Η εφημερίδα Telegraph συγκέντρωσε κάποιες από τις χειρότερες περιπτώσεις τέτοιου είδους. Μη σου τύχει.

n

Το ξενοδοχείο «κορδέλα» στο Εδιμβούργο.


n

Το ξενοδοχείο «Premier Inn» στο Lambeth, προτάθηκε το 2013 για το βραβείο «Carbuncle Cup», το οποίο απονέμεται στα χειρότερα κτίρια του μοντερνισμού. Το περιέγραψαν ως «αβυσσαλέο». «Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς μια λιγότερο φιλόξενη πρόσοψη», πρόσθεσαν.


n

Για το ίδιο βραβείο έχει προταθεί και το ξενοδοχείο «SAS Waterfront» στο Jersey.


n

Το ξενοδοχείο «Ryugyong Hotel» με τους 105 ορόφους βρίσκεται στη Νότια Κορέα. Του έχουν δοθεί δύο χαρακτηρισμοί: «Ξενοδοχείο της καταχνιάς» και το «χειρότερο κτίριο στον κόσμο». Παρόλο που η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί εδώ και δύο δεκαετίες, το ξενοδοχείο δεν έχει ανοίξει ακόμη.


n

Το ξενοδοχείο «Royal Towers» στις Μπαχάμες αν και μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Disney, παραμένει εξαιρετικά κακόγουστο. Επιπλέον η σουίτα που βρίσκεται στη γέφυρα που ενώνει τους δύο πύργους, κοστίζει £16.000 τη βραδιά. Ναι, σίγουρα όχι…


n

Με τον εντυπωσιακό αριθμό τον 6.118 δωματίων, αυτό το φανταχτερό τέρας στη Μαλαισία είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο.


n

Αν νομίζεις ότι είδες αρκετά από τη φωτογραφία, τότε μάλλον υπολόγισες χωρίς τους ξενοδόχους οι οποίοι περιγράφουν αυτό το έκτρωμα ως «την απόλυτη ευκαιρία να κοιμηθείς μέσα στο μεγαλύτερο Beagle του κόσμου».


n

Το ξενοδοχείο «Algarrobico» στην Ισπανία έπρεπε να είχε ανοίξει από το 2006, αλλά ανακηρύχθηκε παράνομο από τις ισπανικές αρχές. Όχι για την αποκρουστικότητά του, αλλά για το γεγονός ότι είναι χτισμένο πολύ κοντά στη θάλασσα και μέσα στο προστατευμένο εθνικό πάρκο «Cabo de Gata».


n

Το Holiday Hotel έγινε γνωστό γιατί φιλοξένησε δεκάδες πολεμικούς ανταποκριτές κατά τη διάρκεια της τετραετούς πολιορκίας του Σεράγεβου. Σε αυτό το διάστημα υπέστη σοβαρές ζημιές. Όταν ανακαινίσθηκε, βάφτηκε σε αυτό το ωραίο και διακριτικό κίτρινο.


n

Στο site του ξενοδοχείου AC στα Κανάρια Νησιά, διαβάζουμε για τη «χαρακτηριστική» και «εμβληματική» αρχιτεκτονική…


n

Ο αρχιτέκτονας του ξενοδοχείου «Inntel» στο Άμστερνταμ λέει ότι εμπνεύστηκε από τα παραδοσιακά πράσινα σπιτάκια της περιοχής Zaan στην Ολλανδία. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει πραγματικά να ενθουσιάστηκε για να στοιβάξει καμιά εικοσαριά από δαύτα σε ένα κτίριο.


n

Ξενοδοχείο: «Grand Lisboa» στο Μακάου. Λεζάντα: «Μπουμπούνα το».


n

Το ξενοδοχείο «Uzbekistan» στην Τασκένδη. Ζαλίστηκα.


n

Όχι, τώρα ζαλίστηκα. Ξενοδοχείο «Spirit» στην Μπρατισλάβα.


n

Το ξενοδοχείο «Tianzi Hotel» στην Κίνα αναπαριστά τις φιγούρες τριών θεών: του Fu (Ευτυχία), του Lu (Τύχη) και του Shou (Μακροζωία). Σαν να λέμε Κα-Κο-Γου-Στου.


n

«Le Grand Hotel du Lac», Τυνησία. Φίλε αρχιτέκτονα, καμία αρχαία πυραμίδα δεν χτίστηκε ανάποδα. Υπήρχε λόγος.


n

Ξενοδοχείο «Alatau», Καζακστάν. Στην ιστοσελίδα του ξενοδοχείου υπάρχει η εξής ερώτηση: «Μήπως ψάχνεις για τη ζεστή ατμόσφαιρα και την άνεση του σπιτιού σου;». Ουδέν σχόλιο.


n

Ξενοδοχείο «Crane», Ολλανδία. Βγαλμένο από κακή ταινία επιστημονικής φαντασίας.


n

Το ξενοδοχείο «Marina Bay Sands» στη Σιγκαπούρη μοιάζει με κάποιο είδος διαστημικής σανίδας. «Ε.Τ (please) go home».


image

Σιγά που δεν θα είχαμε ελληνικό παράδειγμα. Το κάστρο των παραμυθιών στην Αγρίλη Φιλιατρών, έργο του ομογενή εξ Αμερικής γλύπτη και ιατρού Χάρυ Φουρνιέ (το αληθινό του όνομα είναι Χ. Φουρναράκης). Ο ίδιος έχει κατασκευάσει στην είσοδο της πόλης μικρογραφία του Πύργου του Άιφελ των Φιλιατρών. Εντός του κάστρου υπήρχε βιβλιοθήκη και πίνακες του Έλληνα ομογενή. Η διακόσμηση βαριά ρουστίκ με κυρίαρχο το μπορντό χρώμα σε κουρτίνες, σεμέν και στα ξυλόγλυπτα κρεβάτια με ουρανό. Ένα εγκαταλελειμμένο στολίδι που πρέπει να αναβιώσει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ