Health & Fitness

Κορωνοϊός: Εξετάζεται η τέταρτη δόση για όλους κάτω των 60 ετών

Δεν τίθεται ζήτημα υποχρεωτικότητας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
emvoliasmos-koronoios.jpg
Εμβόλιο Pfizer - Εμβολιασμός © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός: Υπό εξέταση η τέταρτη δόση του εμβολίου για όλους κάτω των 60 ετών.

Ανησυχία προκαλεί η εκ νέου έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού, περίπου τρεις εβδομάδες μετά την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους.  Η έκρηξη κρουσμάτων αποδίδεται στα υποστελέχη της μετάλλαξης «Όμικρον», αλλά και στην κινητικότητα λόγω των τουριστών.

Έτσι λοιπόν, το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης βρίσκεται μεταξύ άλλων στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Σε ότι αφορά την 2η αναμνηστική δόση του εμβολίου η συζήτηση σήμερα αναμένεται  να περιστρέφει γύρω από το άνοιγμα της πλατφόρμας για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών χωρίς όμως να τίθεται θέμα υποχρεωτικότητας.

Η λειτουργίας της θα αφορά καθαρά  όσους επιθυμούν να λάβουν την 2η αναμνηστική δόση μέσα στο καλοκαίρι. Αντικείμενο συζήτησης επίσης θα είναι αν η λειτουργία της πλατφόρμας θα αφορά ειδικά τους άνω των 50 ετών  καθώς  υπάρχουν επιστημονικές «ανησυχίες» για την συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, αν και πιθανότερο σενάριο θεωρείτε η λειτουργία της πλατφόρμας για όλους όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν προληπτικά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ