Health & Fitness

Όμικρον: Δερματικό εξάνθημα ένα από τα συμπτώματα της μετάλλαξης

«Ένα μικρό ποσοστό 4-5% εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δερματικό εξάνθημα
Δερματικό εξάνθημα - Όμικρον © Pixabay

Τα δερματικά εξανθήματα είναι ένα από τα συμπτώματα της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοιού, σύμφωνα με στοιχεία από τη Βρετανία.

Εκτός από τα συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα, όπως η ρινική καταρροή, ο πονόλαιμος, ο πονοκέφαλος και η απώλεια της όρεξης, 15% των παιδιών με κορωνοϊό στη Βρετανία παρουσίασαν ένα ασυνήθιστο εξάνθημα το οποίο βρέθηκε και σε ενήλικες με την μετάλλαξη Όμικρον.       

Στη Βρετανία εισήχθησαν στο νοσοκομείο πάνω από 500 παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ νοσηλεύτηκαν 109 παιδιά κάτω των 5 ετών μέσα σε δύο μέρες. Ο ορισμός της εισαγωγής ενός παιδιού με COVID-19 στη χώρα αυτή, περιλαμβάνει όσους έχουν διαγνωστεί με COVID-19, 14 ημέρες πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο, ή όσα παιδιά διαγιγνώσκονται θετικά όσο νοσηλεύονται. 

«Περίπου ένας στους πέντε ασθενείς με τη μετάλλαξη Όμικρον εμφανίζουν εκδηλώσεις της νόσου στο δέρμα, ενώ υπάρχει και ένα μικρό ποσοστό 4-5% που εμφανίζει μόνο εξανθήματα στο δέρμα και είναι ασυμπτωματικό στα υπόλοιπα. Υπάρχουν κάποια δερματικά συμπτώματα που μοιάζουν με χιονίστρες, που σε ορισμένους εμφανίζονται μόνο αυτά ως συμπτώματα και θα πρέπει να εξεταστούν για λοίμωξη από Covid-19» υπογράμμισε ο διευθυντής της Α’ Πανεπιστημιακής Κλινικής του ΑΠΘ, Δημήτρης Ιωαννίδης στο δελτίο του MEGA.

«Είναι σύνηθες να εμφανίζει ένας ιός εξανθήματα, σε διάφορες ιώσεις έχουμε εξανθήματα. Το μη σύνηθες είναι η ποικιλία των εξανθημάτων από όλα τα όργανα που παρουσιάζονται με τη μετάλλαξη Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής δερματολογίας – αφροδισιολογίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ