Health & Fitness

Α. Φάουτσι για τέταρτη δόση: Αποτελεί πιθανό ενδεχόμενο

«Εξαρτάται από την διάρκεια της αναμνηστικής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Άντονι Φάουτσι © Alex Wong/Getty Images
Ο Άντονι Φάουτσι © Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Ο σύμβουλος της κυβέρνησης Μπάιντεν για τον κορωνοϊό Άντονι Φάουτσι χαρακτήρισε ως πιθανό το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης υπό προϋποθέσεις.

Στη διατύπωση νέας εκτίμησης προχώρησε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, εν μέσω σφοδρής επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον εξαιτίας της οποίας τα κρούσματα κορωνοϊού έχουν αυξηθεί δραματικά σε όλο τον κόσμο.

Στην ενημέρωση για την πανδημία από τον Λευκό Οίκο, ο λοιμωξιολόγος εστίασε στη σημασία της τρίτης δόσης ώστε να αποτραπεί τυχόν σοβαρή νόσηση. «Ενδέχεται στο μέλλον να χρειαστούμε μια τέταρτη δόση αλλά αυτή τη στιγμή, ελπίζουμε ότι θα έχουμε μεγαλύτερο βαθμό προστασίας από αυτήν την αναμνηστική», είπε ο Φάουτσι και πρόσθεσε «θα κάνουμε ένα βήμα τη φορά, θα λάβουμε τα δεδομένα από την τρίτη και στη συνέχεια θα λάβουμε αποφάσεις με βάση επιστημονικά δεδομένα».

Χαρακτήρισε κρίσιμης σημασίας τη χορήγηση των ενισχυτικών δόσεων στην προστασία από το νέο στέλεχος και έστειλε ειδικό μήνυμα για την Πρωτοχρονιά.

«Εάν σχεδιάζετε να πάτε σε πάρτι με 40-50 άτομα, την παραμονή Πρωτοχρονιάς, να αγκαλιάζεστε και να φιλιέστε με τους καλεσμένους, ευχόμενοι ''καλή χρονιά'', θα συνιστούσα να μην το κάνετε, δεν είναι αυτή η κατάλληλη χρονιά», κατέληξε ο Φάουτσι.

Αντίθετα, πρότεινε οι μικρές συγκεντρώσεις στο σπίτι με εμβολιασμένα άτομα. «Παρόλο που ο κίνδυνος δεν είναι ποτέ μηδενικός, ο κίνδυνος είναι αρκετά χαμηλός αν βρισκόμαστε με λίγα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως» είπε. 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ