Health & Fitness

«Δουλεύει για Σένα!»: Το έτος κλείνει με Υπάλληλο της Χρονιάς

Η διαρκής ενημέρωση σώζει ζωές

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 808
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το μήνυμα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» για τη σωστή λειτουργία του συκωτιού

«Δουλεύει για Σένα!»: Η καμπάνια ευαισθητοποίησης του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας».

Τον τελευταίο μήνα κάθε έτους, τον παγωμένο αλλά συνάμα ζεστό και στολισμένο Δεκέμβριο, γίνεται στα περισσότερα εργασιακά περιβάλλοντα η αξιολόγηση ανάδειξης του Υπαλλήλου της Χρονιάς. Του συνεργάτη δηλαδή με το ομαδικό πνεύμα, την ικανότητα διαχείρισης πολλαπλών εργασιών, καθώς και της αυταπάρνησης που καθημερινά επεδείκνυε. Με τη χριστουγεννιάτικη φαντασία μας, σας καλώ να προσωποποιήσουμε όλα μας τα ζωτικά όργανα σε αντίστοιχους υπαλλήλους γραφείου, καθώς εν πολλοίς η διαδικασία εξειδίκευσης είναι παρόμοια. Η ειδοποιός διαφορά, όμως, είναι ότι σε αυτή την περίπτωση ο Υπάλληλος της Χρονιάς θα ήταν σταθερός κάθε έτος. Αναφερόμαστε φυσικά στο πολύτιμο συκώτι μας, που καθημερινά εκτελεί πάνω από 500 λειτουργίες, αποτελώντας κυριολεκτικά το κέντρο ενέργειας του οργανισμού μας. Ως εργοδότες αυτού του υπαλλήλου, αποτελεί καθήκον μας να τον έχουμε διαρκώς χαρούμενο, μέσα από σωστή μεσογειακή διατροφή, αποφεύγοντας λιπαρά, τηγανητά και αυξημένες ποσότητες αλκοόλ, σωματική άσκηση για περίπου 300 λεπτά την εβδομάδα, καθώς και συνεχή πρόληψη μέσα από ενημέρωση και έγκαιρες εξετάσεις.

Ο Σύλλογος  Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει για τον καρκίνο του ήπατοςγια

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ευαισθητοποιεί για τον καρκίνο του ήπατος με μηνύματα σε στάσεις λεωφορείων.
Μπορείτε να βρείτε την καμπάνια «Δουλεύει για σένα» στα λεωοφορεία της πόλης.

Η έμφαση στη διαρκή ενημέρωση λοιπόν, που κυριολεκτικά σώζει ζωές, αποτελούσε πάντα πυξίδα του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», που από το 2012 υλοποιεί ενημερωτικές εκστρατείες απέναντι σε σοβαρά ηπατικά νοσήματα. Ένα εξ αυτών, αποτελεί ο καρκίνος του ήπατος, η 3η πιο θανατηφόρα νόσος παγκοσμίως με περισσότερους από 900.000 θανάτους σε ετήσια παγκόσμια βάση, η οποία εξακολουθεί να υπολείπεται δημοσιότητας, ιδίως όσον αφορά τους παράγοντες που την προκαλούν. Ως εκ τούτου, η καμπάνια ευαισθητοποίησης «Δουλεύει για Σένα!» που υλοποιείται από το 2020 στον Προμηθέα με την επιστημονική επιμέλεια της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης του  Ήπατος και την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, στοχεύει να αναδείξει σε απλή γλώσσα τους εν λόγω παράγοντες κινδύνου, κυριότεροι εκ των οποίων είναι η κίρρωση, οι λοιμώξεις από ηπατίτιδες B&C, η κατανάλωση αλκοόλ, ο διαβήτης, η παχυσαρκία και σοβαρά ηπατικά νοσήματα, όπως NAFLD και NASH.

Η πρόληψη σώζει ζωές έτσι γίνε ο υπάλληλος του μήνα για το συκώτι σου.

Μένοντας ενημερωμένοι για τον ηπατικό καρκίνο, προστατεύουμε ολόκληρο το σώμα μας.

Το συκώτι σου, λοιπόν, «Δουλεύει για Σένα!» Βοήθησέ το κι εσύ μέσα από έγκαιρη ενημέρωση!

 Ο Συλλόγος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» ενημερώνει για τον καρκίνο του ήπατος
Το ενημερωτικό φυλλάδιο του Συλλόγου «Προμηθέας».

Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και στο 2110122 102.

Βασίλης Γράβαρης 

Υπεύθυνος ΕπικοινωνίαςΣΑΗΕ «Προμηθέας»

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Συλλόγου «Προμηθέας» για τον καρκίνο στο ήπαρ.
Στοιχεία Επικοινωνίας για τον Σύλλογο Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ