1821 Digital Gallery

Ένα τραγούδι για το νεανικό διαβήτη

Ένα τραγούδι για το νεανικό διαβήτη
«Ζω Τη Ζωή μ’ ένα Τραγούδι», με τη Μελίνα Ασλανίδου
  • A-
  • A+
0
Δράσεις ενημέρωσης για τον νεανικό διαβήτη από την ΠΕΑΝΔ, με την καμπάνια «Ζω Τη Ζωή μ’ ένα Τραγούδι»

Τη συμπλήρωση 100 ετών από την ανακάλυψη της ινσουλίνης τιμά η Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη (Π.Ε.Α.Ν.Δ.), μέσα από μία ξεχωριστή καμπάνια με τίτλο «Ζω Τη Ζωή μ’ ένα Τραγούδι», η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με την Panik Records και υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας (Ε.Δ.Ε.).

Στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης για το διαβήτη και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, στις 14 Νοεμβρίου, η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προχωρά σε μία σειρά δράσεων, με στόχους την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, καθώς και τη βελτίωση της υγείας, της περίθαλψης και της ποιότητας ζωής των ατόμων με Διαβήτη τύπου 1.

Βάζοντας το δικό της λιθαράκι σ’ αυτή την σπουδαία προσπάθεια, η Panik Records θα κυκλοφορήσει το τραγούδι «Ζω Τη Ζωή», που υπογράφει ο καταξιωμένος συνθέτης Γιώργος Θεοφάνους, γνωστός για την προσφορά του προς τα παιδιά και ερμηνεύει η εκπληκτική Μελίνα Ασλανίδου. Τους στίχους έγραψε ο στιχουργός  μεγάλων επιτυχιών Θάνος Παπανικολάου.

Σχετικα
Γιορτάζοντας 100 χρόνια καινοτομίας στο Διαβήτη
Γιορτάζοντας 100 χρόνια καινοτομίας στο Διαβήτη

Το «Ζω Τη Ζωή», που δημιουργήθηκε για την Π.Ε.Α.Ν.Δ. και τα άτομα με διαβήτη τύπου 1, θα κυκλοφορήσει στο τέλος Νοεμβρίου μαζί με music video και θα περιλαμβάνεται στην ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Μελίνας Ασλανίδου. Στόχος όλων όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, είναι το τραγούδι να μπει στις καρδιές μικρών και μεγάλων, να μάθουν όλοι τα λόγια και να το σιγοτραγουδούν, γιατί δημιουργήθηκε για έναν πραγματικά υπέροχο σκοπό.

Τα αποκαλυπτήρια του «Ζω Τη Ζωή» θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου, στις 29 Νοεμβρίου, στις 11:00 το πρωί, στο Σεράφειο Κολυμβητήριο. Στην εκδήλωση, η πρόεδρος της Ένωσης Σοφία Μανέα, ο επίτιμος πρόεδρος της Π.Ε.Α.Ν.Δ., ομότιμος καθηγητής Παιδιατρικής Χρήστος Μπαρτσόκας, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Θάνος Παπανικολάου και εκπρόσωποι της δισκογραφικής εταιρείας Panik Records, θα μιλήσουν για την καμπάνια, το τραγούδι και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε όλοι να συμβάλουμε και να υποστηρίξουμε το σκοπό δημιουργίας του «Ζω Τη Ζωή».

Το σύνθημα για την έναρξη της καμπάνιας δόθηκε από τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη με την φωταγώγηση του σιντριβανιού της Ομόνοιας, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14/11/21. Η φωταγώγηση δημόσιων κτιρίων και μνημείων την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη με το μπλε χρώμα του συμβόλου της νόσου είναι μια ενέργεια που ξεκίνησε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη (IDF) και χρησιμοποιείται παγκοσμίως, καθώς προσελκύει την προσοχή και έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου για τον διαβήτη.

Σχετικα
Διαβήτης, στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία
Διαβήτης, στυτική δυσλειτουργία και θεραπεία

Επίσης, στο πλαίσιο της καμπάνιας, η Π.Ε.Α.Ν.Δ., πιστή στο όραμά της να στέκεται αρωγός σε όλα τα παιδιά με διαβήτη, ξεκίνησε μια σημαντική συνεργασία με τα παιδιατρικά ιατρεία των πολυϊατρείων του Δήμου Αθηναίων. Η Π.Ε.Α.Ν.Δ. προσφέρθηκε να συνδράμει στα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων με συνεργάτες της παιδίατρους εξειδικευμένους στον Διαβήτη τύπου 1, προκειμένου να παραπέμπονται σε αυτούς τα παιδιά με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1, αλλά και παιδιά για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να εμφανίσουν Διαβήτη τύπου 1. Στα παιδιατρικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων θα διατίθενται, επιπλέον, ενημερωτικά έντυπα της Π.Ε.Α.Ν.Δ. για τους γονείς με χρήσιμες πληροφορίες, ενώ στις οθόνες που βρίσκονται στις αίθουσες αναμονής τους θα πραγματοποιείται προβολή ενημερωτικού spot της Π.Ε.Α.Ν.Δ.. Επιπλέον, σύντομα θα ανακοινωθεί και η υλοποίηση διαδικτυακής ενημερωτικής ημερίδας για το κοινό σχετικά με το διαβήτη τύπου 1.

Η ΠΕΑΝΔ ευχαριστεί θερμά:

- Το Δήμο Αθηναίων και την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία ( Ε.Δ.Ε.), που αγκάλιασαν την καμπάνια μας θέτοντάς την υπό την αιγίδα τους

- τους χορηγούς Coffee Berry και Novo Nordisk Hellas

- τον υποστηρικτή BIOAXIS Healthcare.

Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5